Nieuwsbrief 17

12 juni 2020
 
Nieuws
Halen en brengen van de kinderen

Sinds de volledige opening van de school werken we met verschillende haal- en brengtijden- en punten, omdat ouders het schoolplein nog niet mogen betreden.
Dat gaat grotendeels goed, waarvoor we u willen bedanken.
Het is niet ideaal, maar op dit moment kunnen we het niet anders organiseren.

We willen wel aan iedereen vragen om zich aan de juiste tijd, plek en aanrijdroute te houden, want helaas zien we dat dit nog niet altijd goed gaat.
Dat is vooral vervelend voor iedereen die zich wel netjes aan de afspraken houdt.

Groepsindeling

We zijn druk aan het puzzelen met welke groepen we volgend schooljaar gaan starten en welke leerkracht bij welke groep gaat werken.
Zodra de groepsverdeling duidelijk is, zullen we dat aan u doorgeven.
Daarna gaan we aan de slag met de leerlingverdeling. Zoals elk jaar doen we dat zeer zorgvuldig door te kijken naar elk individueel kind en houden we rekening met de onderwijsbehoeften en sociale contacten.
Heeft u hierover vragen of wilt u hierover iets kwijt, dan kunt u een mail sturen aan Claudia Baur: claudiabaur@bsaruba.com

Bibliotheek

Als uw kind nog boeken thuis heeft van de bibliotheek, kunt u die dan meegeven naar school?

Vertrek van school

Gaat uw kind onze school met ingang van het nieuwe schooljaar verlaten? klik op onderstaande button voor het uitschrijfformulier en stuur dit op aan tamara@schakelaruba.com.
Groep 1/2C
Wat is het fijn om weer op school te zijn! Eerst begonnen we natuurlijk met halve klassen, dat was wel jammer want zo zagen we nog niet alle kinderen. Al snel mochten we met de hele klas naar school en wat was het fijn om weer allemaal samen te kunnen spelen!
Vorige week zijn we gestart met ons laatste thema van dit schooljaar, ‘Water’. We verven onszelf in het zwembad, de zee, het bad of onder de douche. We maken mooie kralenplanken met water. We leren het cijfer 10 en de letter -w- van water. We bouwen mooie, grote vloten van LEGO. Ondertussen oefenen we natuurlijk hard met de letters voor groep 3.
Weet je wat echt heel cool is? We zijn met afwasmiddel, water en foodcoloring aan het bubbelverven. Weet je niet wat dat is? Kijk maar eens naar de foto’s hieronder.
Groep 3
Nieuws uit groep 3
Wat fijn dat we weer allemaal naar school mogen.
Groep 3 heeft deze week heel hard gewerkt.
We zijn weer gestart met het leescircuit.
Met elkaar woordjes lezen en samen in een boekje lezen.
Jippie! Het mag weer.
Weer even bijkletsen met elkaar hebben we ook gedaan.
Kiezen uit de spelletjeskast of lekker tekenen of kleuren.
Heerlijk samen in de bouwhoek of met de knex.
Groep 3 is weer samen!
Groep 5
Nieuwsflits: “Back 2 school!”

 • Het was niet leuk dat we thuis moesten werken. Het is fijn om nu weer samen op school te zijn! (Boris)
 • Ik vind het leuk dat we weer naar school gaan met alle kinderen, maar ik vond het ook wel fijn om in aparte groepen naar school te gaan. Dat was wat rustiger. (Ise)
 • Het is fijn om weer op school te zijn. Ik ben blij dat ik mijn vriendinnetjes weer zie. (Alana)
 • Ik vind het leuk dat weer terug naar school mogen en dat we met alle vriendjes en vriendinnetjes samen kunnen zijn. (Denisa)
 • Fijn dat ik alle vriendjes weer kan zien. (Viqh)
 • Leuk dat ik mijn vrienden weer kan zien. (Matthew)
 • Het is leuk dat we weer met zijn allen naar school kunnen gaan. Nu kunnen we al onze vrienden en vriendinnen weer zien en kunnen we met de hele, hele, hele klas naar school. (Khymo)
 • Ik vind het leuk dat we rekenen hebben gedaan en de keersommen en de minsommen en de klokken. Bij taal vind ik het het leukst dat we nieuwe dingen hebben geleerd. (Uttkarsh)
 • Wat is het leuk leuk dat (bijna) iedereen weer op school is. Het is gezellig met de hele klas. (Guillbert)
 • Het was leuk dit schooljaar. We hebben een leuke juf gehad. Ik was eigenlijk ook jarig in de coronatijd. (Sylvi)
 • Ik vind het leuk dat we weer naar school mogen, omdat je thuis niemand van je vriendjes ziet. En je verveelt je thuis veel meer. (Selin)

 • Het is fijn om weer samen op school te zijn, want ik ga verhuizen naar Nederland en nu kan ik iedereen nog even zien! (Arjen)
 • Onze juf is heel lief. Ik ben blij dat ik met juf Sharenda in de klas zit! (Martijn)
 • School is heel leuk. Ik miste school heel erg toen ik thuis was! Ik zou wel weer graag willen voetballen op het veldje van school! (Fèderiko)
 • Ik vind het leuk als het pauze is, want dan mag ik Khymo’s basketball lenen. Het is ook fijn als we mogen kiezen en ook rekenen want dat is meestal makkelijk. Ik kan de rekensommen goed oplossen. Soms maak ik wel een foutje, maar ik doe goed mijn best op school. (Anzo)
 • De pauze is heel erg leuk, want dan kan ik op het plein skeeleren met mijn vriendinnen. (Juna)
 • Marian: Er zijn heel veel juffen die heel lief zijn, maar juf Sharenda is the best! Ik vind het heel leuk dat ik met mijn beste vriendinnen ging spelen en mijn BFF Sophhia.
 • Maria Paula: In de pauze spelen we gezellig tikkertje met elkaar.
 • Sophia: Ik vind het leuk omdat ik naast mijn vriendin zit. En ik kan ook in de pauze met Juna en Alana en Marian spelen.
 • Dylan: Groep 5 was leuk, anders, grappig, ik heb veel geleerd. Ik had goed meegedaan en ik had al mijn werk af!
Groep 7
Afgelopen weken waren even anders dan dat we gewend waren. We hebben eerst heel rustig in de A en B groep kunnen werken. Dat was heel fijn, maar we misten onze andere vrienden toch ook wel heel erg. Om toch een beetje met elkaar te kunnen kletsen en contact te hebben, hebben we een kletsmuur in de klas. Iedereen heeft zijn eigen postvak gekregen. Zo kunnen we post geven en post ontvangen. Er zijn al veel tekeningen, grapjes, leuke berichtjes, begroetingen en flauwe mopjes bij elkaar in de postvakken gestopt. Zo hadden we toch een beetje het gevoel dat we samen op school waren!
We zijn niet alleen creatief geweest met de berichten en tekeningen voor elkaar, maar hebben bij expressie ook veel geleerd. We hebben geleerd hoe we een kleur zo goed mogelijk kunnen over laten gaan van licht naar donker. Het moet er namelijk zo natuurlijk mogelijk uit zien. De resultaten zijn erg mooi geworden!
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina