Nieuwsbrief 3

16 oktober 2020
 
Nieuws
Schoolgidsen
Via de onderstaande links kunt u de schoolgidsen van Prikichi en de Basisschool downloaden.
U kunt deze ook vinden op onze website.
Schoolbibliotheek
De schoolbibliotheek gaat vanaf volgende week weer open. 
We zijn nog op zoek naar ouders die willen helpen in de bibliotheek, in de ochtenden van 7.45 - 10.15 uur. 
Donaties van boeken voor de bieb zijn altijd welkom! 
Kinderboekenweek
Vrijdag 30 oktober openen wij de Kinderboekenweek.
Het thema van dit jaar is "En toen?"

Deze dag (30 oktober) mogen de kinderen in verband met de
Kinderboekenweek en Halloween verkleed naar school. 

Biblioteca Nacional Aruba heeft een aantal leuke activiteiten georganiseerd die u samen met uw kind digitaal kunt bekijken.
Schoolfotograaf
In de week van 2 t/m 6 november zal de schoolfotograaf foto's maken van de kinderen op school.
Binnenkort zal uw zoon/dochter een envelopje mee naar huis krijgen met informatie voor het bestellen van de foto.
Groep 1/2B
De kleuters zijn na een heerlijke vakantie gestart met het thema Ridders en Kastelen.
Groep 1-2b doet daar enthousiast aan mee. Een paar kinderen vonden het in het begin nog een beetje spannend, maar langzaam ontdekten we dat we veel leuke dingen kunnen doen en leren.

In ons klaslokaal bouwen we een kasteelhoek. Daar mag natuurlijk geen plastic in en ook geen elektrische apparaten, want die waren er nog helemaal niet in de riddertijd!
Er hangt wel een kandelaar met kaarsen, zodat je toch kunt zien als het donker wordt. En er is een toren met een ophaalbrug die echt omhoog kan. De kasteeltoren heeft kantelen waar je tussendoor kunt gluren naar de vijand.
Ridders hebben een schild, een zwaard, een helm en een harnas. Prinsessen dragen hele mooie jurken. Die kunnen ze kopen in onze winkel voor ridder- en prinsessenspullen. Natuurlijk kun je niet met briefgeld of een pinpas betalen. Wel met echte gouden munten.
Groep 4
Wat is het fijn om weer op school te zijn.
Voor de vakantie hebben we veel geoefend tijdens taal met het zelfstandig naamwoord en het lidwoord. Nu met het nieuwe thema zijn daar het werkwoord en het bijvoeglijk naamwoord bijgekomen. Best lastig al die begrippen en we halen ze nog regelmatig door elkaar, maar met veel oefening en hulp van elkaar komen we er wel. We oefenen de stof door samen te werken, door verschillende taalspelletjes te spelen of door er een actieve les van te maken.
Met rekenen en spelling doen we af en toe een educatief spelletje tussen de les door waardoor we niet alleen met de neus in onze boeken zitten, maar toch aan het leren zijn.
Met wereldoriëntatie zijn we begonnen met het thema ‘vieren’. We hebben hierbij de bestaande feestdagen besproken door middel van een woordspin en gaan komende weken met verschillende feestdagen aan de slag. De eerste feestdag waar we komende weken naar toe gaan werken is Halloween.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College