Nieuwsbrief 5


3 november 2023

Nieuws

Kinderboekenweek


Nos Anochi Cultural

We willen u en uw kind(eren) uitnodigen om naar Nos Anochi Cultural te komen, op donderdag 9 november. Vanaf 18.15 uur kunt u de kinderen bij de juf of meester in de klas brengen. Alle ouders verzamelen bij het voetbalveld. De opening start direct om 18.30 uur.

Na de opening zijn er heel veel verschillende activiteiten te doen en te bekijken in de klassen. U kunt samen met uw kind deelnemen aan de activiteiten en de klassen bekijken. Op het plein zijn optredens te zien bij het open podium.

Binnenkort krijgt u het programmaboekje via Parro.


De opening op 23 oktober

Voorlezen aan elkaar

Vandaag hebben kinderen uit de midden- en bovenbouw voorgelezen aan kinderen van Prikichi en de onder- en middenbouw

Boekenmarkt

Aan het einde van de dag konden kinderen die dat wilden, hun boeken verkopen op de boekenmarkt.

Kwink-nieuws

In de eerste weken van het nieuwe schooljaar is gewerkt aan het versterken van de groepssfeer en het (opnieuw) leren kennen van elkaar. Daarnaast hebben de kinderen ook geleerd hoe je emoties bij anderen kunt herkennen, wat je kunt doen als je je boos voelt en hoe je ervoor kunt zorgen dat andere kinderen zich fijn en veilig voelen in de groep.


In de komende weken gaan we bij Kwink aan de slag om te ervaren en leren wat helpende gedachten zijn, hoe je je kunt verplaatsen in een ander, maar ook hoe je goede keuzes en complimenten maakt en dat je verantwoordelijk bent voor wat je doet.


Als u klikt op de buttons ziet u de uitleg van de komende lessen en de nieuwe koelkastposter.

Kwink oudernieuws 2
Koelkastposter 2

Week van de Mediawijsheid

Een speciaal onderwerp binnen Kwink is De Week van de Mediawijsheid van 10 t/m 17 november.

Het onderwerp van dit jaar is #hierniet, waarbij we extra aandacht besteden aan hoe we online met elkaar omgaan.


Informatie en tips voor mediagebruik bij kinderen van 0 tot 18 jaar, vindt u onder deze button.

Mediawijsheid tips voor ouders
Tips per leeftijdsgroep

Prikichi A

Deze week zijn wij, Prikichi A aan de beurt met de nieuwsbrief en we hebben veel leuke dingen gedaan!

Bj ons vorige thema "Beroepen" kwamen er allemaal mensen bij ons op school. Er kwamen een oogarts en een chirurg bij ons in de klas. Ze hadden allemaal spulletjes meegenomen en vertelden over hun werk. En later in die week kwamen er mariniers met twee trucks en ook nog eens de brandweer. We mochten in de trucks en brandweerwagen kijken. Dat was super leuk om te doen, maar ook een beetje spannend. 

Nu hebben we thema Halloween en mochten we verkleed op school komen. We hebben spinnetjes gemaakt en mummies. 

Ook is de Kinderboekenweek geopend en dit was op het grote plein met muziek en dans. We stonden met alle kinderen van de basisschool op het schoolplein. Met groep 0/1A doen we mee met het thema Wonen in Aruba.

We houden erg van lezen en doen dit veel in de klas. Deze week hebben er al twee mama’s bij ons in de klas voorgelezen en vrijdag kwamen er zelf kinderen van groep 8 bij ons voorlezen in de klas. 

Groep 4A

Vorige week hebben we de Kinderboekenweek geopend en in de klas zijn we aan de slag gegaan met het thema. Er zijn al een aantal mama’s en zelfs een papa komen voorlezen in de klas. We hebben onze favoriete boeken gezocht in de bieb en de voorkaft nagetekend. 

Het land dat in onze groep centraal staat is Colombia. Er zijn spullen meegebracht die uit Colombia komen en we hebben ook al wat lekkernijen geproefd uit het land. Zo hebben we arepa’s met kaas gegeten. Iedereen heeft het geprobeerd en de meeste kinderen vonden het heerlijk. 

Voor de avond van het boek zijn we druk bezig om kunstwerken te maken voor een tentoonstelling. Volgende week kunnen jullie deze komen bewonderen. We hebben heel veel zin in “Nos Anochi Cultural”.

Kalender

Onze stichting
Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College