Nieuwsbrief 6

13 november 2018
 
Nieuws
Middagopvang en Time2Play dicht op 23 november
In verband met een teambuilding zijn de middagopvang en Time2Play dicht op vrijdag 23 november.
Gezonde traktatie
Zoë uit groep 6 werd 9 jaar.
Ze trakteerde op heerlijke fruitspiesjes.

Sam uit groep 5 werd 9 jaar.
Hij trakteerde op een fruitspies met een lekker stukje pannenkoek.
Creadag en Avond van het Boek
Vorige week woensdag en donderdag werden de creadag en Avond van het Boek georganiseerd. Dit alles was een afsluiting van de Kinderboekenweek over Vriendschap , waarbij op school het boek "De toveraar van Oz" centraal stond.

Woensdag hebben alle groepen geknutseld, gekokkereld, gedanst, gezongen en geverfd voor alle kunstwerken die jullie donderdagavond hebben kunnen zien.

Eerst hebben alle groepen Dorothy geholpen om terug te keren naar huis, door optredens te verzorgen.

Daarna hadden alle kinderen, juffen en meesters nog een verrassing voor het publiek: op het gele pad van Oz werd gedanst op A brand new day!

In de klassen waren allemaal activiteiten te doen die te maken hadden met het verhaal van Oz en vriendschap.
Schoolvoetbal groep 7/8
Twee weken geleden hebben onze voetballers van groep 7 en 8 meegedaan met het voetbaltoernooi van IBISA. Ze hebben klasse gespeeld!!!
Groep 1/2C
De afgelopen weken zijn we in onze groep druk bezig geweest met het thema van de tovenaar van Oz. Dit allemaal omdat de Kinderboekenweek eraan zou komen, waarin het thema vriendschap centraal stond. We hebben een hele verteltafel gemaakt, waar we het verhaal na konden spelen. We hebben Dorothy’s geverfd, regenbogen gemaakt, luchtballonnen gemaakt en kastelen gebouwd.

Tijdens de crea-dag zijn we druk geweest met hapjes maken, een groot kasteel maken, een regenboog maken van ecoline en mutsen maken voor het optreden. Er kwam ook nog een schrijfster van kinderboeken bij ons op bezoek, ze vertelde ons een verhaal en tekende Pluisje voor ons, die we mochten houden.
Op donderdag was de Avond van het boek. We hebben samen een dans laten zien aan de ouders en kinderen van de school. We moesten hier natuurlijk wel goed voor oefenen. In de klas waren onze lekkere hapjes te proeven en mocht je een heel groot kasteel maken. Wat was het een leuke avond!
Groep 5
Feestweek                                                    Maandag 5 november gingen we naar school hieper de piep hoera. De juf is jarig. We gingen in de kring zitten. De hele klas ging over het weekend vertellen. Daarna gingen we met de auto naar de Bright Bakery . Daar hebben we de tour gedaan. En de juf heeft cupcakes getrakteerd en die waren super lekker en toen gingen we terug naar school                                                          Geschreven door Sam
De avond van het boek                                                             Het Avond van het boek was op donderdag 9 november. Dan mogen alle groepen dansen. Bijna alle groepen hebben activiteiten en je mocht raadsel oplossen. Onze juf heet juf Stephanie En zij bedacht de dans voor de hele school Onze school heet De Schakel mijn naam is Antoinette, ik zit in groep 5 .
De crea dag en avond van het boek
Ik werd wakker in de ochtend en ik zei tegen mijn moeder dat ik een leuke dag ga hebben. Het gaat leuk worden want we gingen pizza makken en knutselen.
Na school ging ik naar huis.
Geschreven door Dylan Blonk
Maandag hebben we heen huiswerk 
Want juf is jarig en we hebben gespeeld 😊
Wij gingen ook meloen eten voor de presentatie
En wij waren de blikkenmannen en blikkenvrouwen 
We gingen optreden.
Het was leuk en er waren sommige meesters en juffen die gingen optreden.
Het is leuk
Rebecca 
De avond van het boek
Het was donderdag in de avond om 6 uur en het duurde tot acht uur en het was bij De Schakel op mijn school. Het was super leuk. Er waren klassen die open waren maar niet allemaal. In sommige klassen kon je eten en sommige spelletjes doen.We hadden ook een geheime dans voor de papa's en mama's en shows. We begonnen met de kleuters en de peuters.
En dan groep 1, 2 en dan groep 3 en dan gaat het zo door en toen waren groep 5 en 6. Dat was mijn klas. Wij waren de blikken man. We moesten grijze kleren aan en die uit mijn klas die mochten zelf kleren kiezen. Dat was mijn verhaal
groetjes groep 5 milou
Feest week
Ik ga jullie vertellen over de hele week.
Op maandag gingen we naar Bright Bakery.
Maar ik was vergeten dat we naar Bright Bakery gingen.
En op dinsdag was het een normale dag.
En op woensdag was het creadag. We gingen ook pizza maken.
En op donderdag was het het avond van het boek en het was super leuk😊😊😊
groeten Damian 5a
In de groep van juf Dunja hadden groep 5 & 6 een winactie bedacht.
Je kon hier de tinnen hoedjes van de blikkenman raden in de vaas.
Er zaten 517 hoedjes in de vaas.
Chloë en Anna zaten daar met 500 het dichtstbij.
Gefeliciteerd met jullie prijs! 
Kalender
Onze stichting