Nieuwsbrief 7

8 november 2019
 
Nieuws
Creadag
Zoals elk jaar organiseren we in november een creadag, waarop er niet wordt gerekend, er geen woorden worden geschreven of leeslessen worden gedaan, maar waarop er wordt geknutseld, getekend, gezongen, geacteerd en gedanst.

Een aantal kunstwerken ziet u hier:
Avond van het Boek
Gisteravond hebben we weer een geweldige Avond van het Boek gevierd, ter afsluiting van de Kinderboekenweek.
De groepen 1 t/m 8 verzorgden optredens die te maken hadden met het boek dat ze de afgelopen tijd gelezen hebben in hun klas. Daarna waren de klassen open om allerlei verschillende dingen te doen, te bekijken en te beleven.
Zo kon je op zoek naar Laika tijdens een ruimtetocht, kon je dieren bekijken op de boerderij, werden piratenspellen gespeeld, werd de grootste kauwgombal geblazen, kon je wereldse spellen spelen en proberen om de grootste zeepbel van de wereld te maken. Het was een fantastisch feest!
Voorlezen
Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk: het prikkelt de fantasie en is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd ervaren hoe leuk lezen is, gaan zelf meer lezen. En wie vaak voor zijn plezier leest, wordt een goede lezer die het makkelijker heeft op school. Ouders spelen hierin een belangrijke rol.
Daarom tien gouden voorleestips via de onderstaande link:
Schoolfotograaf
Aanstaande maandag, dinsdag en woensdag komt de schoolfotograaf. Vandaag ontvangt u het schema in uw email. Het hangt ook op de witte borden bij de klassen.
Op woensdagmiddag na schooltijd worden de "broertjes/zusjes-foto's" gemaakt. Ouders die zich hiervoor hebben opgegeven hebben een volgnummer ontvangen. De foto's worden gemaakt in de bibliotheek. U kunt buiten op de porch wachten totdat uw kinderen aan de beurt zijn.

Conciërge
Afgelopen week heeft Ramon Luidens na ruim 15 jaar actief te zijn geweest op school afscheid genomen.
Ramon gaat genieten van een zeer welverdiend pensioen.
 
Zijn taken als conciërge zijn overgenomen door Randolph Bareño en Raywalt de Cuba.
Randolph heeft de afgelopen jaren diverse werkzaamheden voor de school uitgevoerd als elektricien en is een dus al goed bekend met de gebouwen en ons team.
Raywalt werkt als technische onderwijs assistent op het Schakel College, aanvullend komen daar nu een aantal conciërgetaken bij.
 
Ze hebben er samen heel veel zin in en hadden een flitsende start met twee grote evenementen op onze school.
 
Overlast grote poort
Afgelopen weekend is een auto tegen de grote poort bij de ingang aangereden.
Er is veel schade aan de poort en het zal nog even duren voordat alles gerepareerd is.
De tussentijdse beveiligingsmaatregelen geven wat meer overlast met halen en brengen van de kinderen.
Wij bedanken u voor uw medewerking afgelopen week, waardoor het toch redelijk soepel verloopt.

Gevonden voorwerpen
Geregeld komt het voor dat kinderen spullen vergeten of op school laten liggen. Deze worden verzameld bij de gevonden voorwerpen. Is uw kind iets kwijt, dan kunt u altijd even tussen de gevonden voorwerpen kijken.
Alle gevonden voorwerpen worden maandagmiddag 11 november neergelegd op de porch naast de bibliotheek. Daarna worden ze weggedaan.

Toetsinkijk / cijferlijst groep 3 t/m 8
Donderdag 14 november is er weer toetsinkijk voor de ouders van groep 3 t/m 8. Tevens krijgen deze kinderen hun cijferlijst mee naar huis. Heeft u hier vragen over dan kunt u een afspraak maken met de leerkracht.

Gezonde traktatie
Vincent uit groep 6 werd deze week 9 jaar.
Hij trakteerde op deze lekker frisse watermeloen in de vorm van een haai en varken die gevuld waren met meloen, aardbeien en druiven.
Gefeliciteerd Vincent!
Kangoeroegroep
Juf Hanneke Ockers werkt samen met de kinderen uit de kangoeroegroep aan verschillende onderwerpen.
Eerst hebben de kinderen een mindmap gemaakt over zichzelf.
Daarna hebben zij een eigen leervraag bedacht via het onderzoekend en ontwerpend leren.
De kinderen werken hard aan hun eigen onderzoeksvraag. Zo worden er muziekinstrumenten gemaakt of wordt er met Kapla gewerkt.
Er wordt er onderzoek gedaan naar de bodem van de zee en of we water kunnen filteren. 
Groep 1/2 C
Het is Kinderboekenweek op Aruba. Wij hebben in de klas het boek ‘Andre het astronautje op zoek naar Laika’ gelezen en wat was dat een leuk boek! Laika gaat met een raket de ruimte in, maar kan natuurlijk geen raket besturen. Andre en zijn vriendjes gaan hem zoeken in de ruimte. Gisteravond heb je hetzelfde kunnen doen in onze klas op de Avond van het boek.
Maar daarnaast hebben we dit thema nog veel meer gedaan. We hebben een echte raket afgeschoten, we mochten op bezoek bij een illustrator van een boek, we hebben veel geknutseld, astronautje gespeeld en gedaan alsof we op het Nasa kantoor werkten. We hebben de letter -m- van maan geleerd, maar ook de letter -r- van raket.
Natuurlijk moesten we veel aftellen voor de lancering van 10 naar 0. We hebben op de creadag ook echte maanstenen gemaakt, ruimtewezens in een ufo, glow in the dark sterren en we hebben met de hele klas één grote raket gebouwd!
Groep 4B
De afgelopen weken hebben wij hard gewerkt en veel geknutseld. Al onze knutselwerkjes stonden in het thema van een luchtballon. Maar waarom een luchtballon? In de klas lazen wij uit het boek ‘Libbie en de luchtballon’. Dit boek gaat over een meisje, Libbie, die niet snel vrienden maakt. Ze is net verhuisd en gaat bijna naar haar nieuwe school. Libbie is dol op haar opa, maar het gaat niet zo goed met opa. Wie kan haar nu helpen met het zoeken van nieuwe vrienden? Tijdens haar vaart met de luchtballon komt zij verschillende figuren tegen, zoals een bezem en een cowboy. Zij varen mee met de luchtballon en gaan opzoek naar een oplossing in Oplossingsland. Samen maken zij veel plezier en vinden oplossingen voor hun problemen! Gisteren heeft u kunnen bewonderen wat wij door de weken heen en vooral tijdens de creadag allemaal hebben gemaakt.  
Naast al dat geknutsel hebben wij ook nog hard aan andere vakken gewerkt. Zo hebben wij bijvoorbeeld de tafels van 2, 5 en 10 geleerd. Verder hebben wij geleerd wat een bijvoeglijk naamwoord en een zelfstandig naamwoord is. Dit leren wij allemaal tijdens de leuke en gezellige schooldagen
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College