Nieuwsbrief 8

22 november 2019
 
Nieuws
Informatieavond

Beste ouders/verzorgers,

Op dinsdag 26 november van 19.00 uur tot 20.30 is er een informatieavond over het beleid van onze scholen. We nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens deze informatieavond geven wij informatie over het nieuwe strategische beleidsplan van de stichting voor 2019-2023 en leggen we uit hoe dit zichtbaar wordt in het onderwijs voor uw kind. Ook is er aandacht voor de organisatie van onze scholen en de financiële positie van de stichting.

Vanzelfsprekend zal er ook gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.  

Om een inschatting te maken hoeveel ouders/verzorgers zullen komen, stellen wij het op prijs als u ons even laat weten dat u komt. U kunt een email sturen naar inge@schakelaruba.com.

Met vriendelijke groet,
Inge La Haye
Directeur

Gevonden voorwerpen
Geregeld komt het voor dat kinderen spullen vergeten of op school laten liggen. Deze worden verzameld bij de gevonden voorwerpen. Is uw kind iets kwijt, dan kunt u altijd even tussen de gevonden voorwerpen kijken.
Alle gevonden voorwerpen worden maandagmiddag 25 november neergelegd op de porch naast de bibliotheek. Daarna worden ze weggedaan.

Sinterklaas op school
Op donderdag 5 december zal Sinterklaas onze school bezoeken. U bent van harte uitgenodigd om tijdens de de intocht op school aanwezig te zijn. Daarna zullen Sinterklaas en de pieten de klassen gaan bezoeken.

Taalontwikkeling bij kinderen
Ouders en verzorgers vervullen een essentiële rol in de taalontwikkeling van een kind. Vooral   een rijk en kwalitatief goed taalaanbod stimuleert een kind om elke keer iets bij te leren. ‘Begrijpelijk’ en ‘relevant’ zijn daarbij de sleutelwoorden. Daarnaast is het van belang dat een kind feedback krijgt op wat het zegt.

Via onderstaande link leest u een aantal aandachtspunten bij het bevorderen van taalontwikkeling bij kinderen.
Gezonde traktatie

Vijay uit groep 7 is vandaag jarig!

Hij is 11 jaar geworden en trakteerde
op dit heerlijk frisse fruit.

Gefeliciteerd Vijay!
Prikichi B
Sinterklaas is weer in het land. We hebben de goedheiligman al iedere dag in de kring, we spelen poppenkast en oefenen de welkomstdans voor de Sint. We bakken pepernoten, spelen met geurige pepernotenklei, maken cadeautjes en krijgen cadeautjes.
Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kregen we vandaag ook nog bezoek van de papa van Kalani; met zijn witte jas en tafeltje met proefjes zorgde hij voor een heel spannende kring en dat allemaal om Sinterklaas te helpen. 
Het is duidelijk, de Sinterklaastijd is niet alleen leuk maar ook vermoeiend: tijd voor een extra middagdutje.
Groep 1/2D
De Sint is weer op Aruba en de kinderen van groep 1-2d zijn super enthousiast.
We hebben slingers en Sinterklaasgordijntjes in de klas en een open haard waar je je schoen kunt zetten. Dan moet je wel iets voor het paard Ozosnel erin doen en een liedje zingen. En daarna speel je natuurlijk dat je gaat slapen.
De kinderen van de Pietenschool leren van de Hoofdpiet en van Sinterklaas hoe ze ondertussen de schoentjes moeten vullen. Dat kunnen ze al heel goed. Ze brengen echte cadeautjes en soms een fopcadeau.
We verven Pieten, tellen pepernoten, typen en stempelen woorden in het thema Sinterklaas en we rijmen dat het een lieve lust is.
Ook knutselen we stoomboten en maken we verlanglijstjes, want Domme Piet heeft water over het grote boek van Sinterklaas laten vallen en nu kunnen ze niks meer lezen.
Dat stond in de brief die we hadden gekregen. We hadden ook een cadeautje gekregen dat in een boom hing. Er zat een houten lepel in. Dat was raar!
Domme Piet had gewoon allemaal spullen uit het Pietenhuis ingepakt.
Kon het maar het hele jaar Sinterklaas zijn.
Groep 7
In groep 7 hebben we deze week iets nieuws geleerd: procenten! De kinderen hebben in groepjes samengewerkt met stroken en geleerd hoe ze kortingen kunnen uitrekenen met procenten. Het was lastig, maar ze hebben veel geleerd en het was nog leuk ook!
Naast veel dingen leren hebben we ook leuke dingen gedaan. Groep 7 mocht de afgelopen twee weken kaarten verkopen voor het goede doel. We hebben er ontzettend veel verkocht samen en veel geld ingezameld! Van dit geld wordt een leuke dag georganiseerd voor kinderen die het thuis minder goed hebben.
Ook zijn we creatief bezig geweest! We hebben kameleons getekend, zijn kersthuisjes aan het knippen en ondertussen zijn we aan het leren hoe we een heel klein plaatje in verhouding kunnen uitvergroten!
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College