Nieuwsbrief 8


15 december 2023

Nieuws

Kerst


In de afgelopen twee weken hebben we een heerlijke kerstperiode gehad in alle groepen, die is afgesloten met een heel sfeervol kerstdiner in de klassen en een kerst-sportdag op het plein en in de gymzaal.


We wensen u allemaal hele fijne kerstdagen en een heel goed 2024!!!

Schakelraad


Wist u dat…

 • De Schakelraad dit schooljaar al twee keer bij elkaar is gekomen?
 • Wij interessante onderwerpen met elkaar bespreken die u en uw
 • kinderen ook aangaan?
 • Uw ingekomen agendapunten van harte welkom zijn?
 • Ons mailadres [email protected] is, maar dat u ons ook persoonlijk mag benaderen?
 • Er momenteel één plaats vrij is binnen de Schakelraad voor een ouder van een leerling van Prikichi of de basisschool?
 • De uitslag van de enquête over de Schakelraad helaas niet representatief was, omdat er maar 52 inzendingen waren?
 • Wij iedereen die wel de moeite heeft genomen deze in te vullen, van harte willen bedanken? Wij hebben uw suggesties samen besproken en gaan kijken wat we hiermee kunnen doen.


Groetjes, De Schakelraad

Carolina, Hanna, Sulaine, Nicole en Leonie

Prikichi B

Kerstmis… het is de meest prachtige tijd van het jaar!


Sinterklaas is weer terug naar Spanje dus de kerstboom mag gezet worden, jippie!

De kersttijd is voor de peuters een tijd vol van magie. Vol verbazing komen ze de klas in, het is een beetje donker, maar er schitteren heel veel kleine kerstlichtjes en er staat een kerstboom! Deze mogen de kinderen zelf versieren, wat is hij mooi geworden!


We gaan aan de slag om mooie knutselwerkjes te maken, we plakken een sneeuwpop, verven een mega glitter kerstbal, prikken een vuurwerk-ster, kleuren een verrassing voor onze papa’s en mama’s en maken de kerstman met onze handjes. Wat hebben we weer veel geleerd op deze leuke manier. Ook spelen we heerlijk met rode, groene en witte glitterpompoms en houten kerstpoppetjes.

En dan als kers op de taart mochten we donderdagavond in het donker naar school komen. We hadden een heerlijk en gezellig kerstdiner in de klas en kregen onze verrassing mee naar huis om in de kerstboom te hangen.


De laatste dag van dit schooljaar hebben de stagiaires nog een hele toffe kerstsportdag georganiseerd. Vol met kerstspellen hadden we een hele leuke ochtend.


Dan is het dan toch echt tijd voor de laatste knuffel dit schooljaar, lekker vakantie vieren lieve kindjes…


Wij van Prikichi B wensen iedereen een heerlijk kerstfeest en een gelukkig 2024!

Tot volgend jaar allemaal!

Groep 3B

Het is alweer kerstvakantie en wat hebben wij in groep 3 veel geleerd! 

Met veilig leren lezen zijn we geëindigd in kern 5 en dat betekent dat we tot nu toe 29 letters hebben geleerd, met nog maar 5 letters te gaan! Het lezen gaat steeds vlotter en bijna iedereen uit de klas kan al zoemend lezen. Juf is enorm trots op deze kanjers! De letters leren en woorden lezen doen we op allerlei verschillende manieren. Leesspelletjes, loopspellen, samen hardop lezen en via Kahoot een quiz maken is hoe wij veel bezig zijn met lezen.

Met Semsom zijn we begonnen met de klokken. Hele en halve uren kunnen wij nu op de analoge klok aflezen, maar ook splitsingen met tientallen en eenheden gaat ons goed af. De sommetjes waar er 0, 1 of 2 bijkomen of eraf gaan kennen wij al uit ons hoofd. Met Semsom doen wij ook veel beweegoefeningen waardoor alles goed in ons hoofd blijft zitten.

Afgelopen tijd hebben wij genoten van de Sinterklaastijd en de Kersttijd in de klas. Knutselen in het thema, maar ook lezen en rekenen in het thema zorgt voor veel betrokkenheid.

Gisteren hebben we kerst afgesloten met een heerlijk kerstdiner. Wat was het onwijs gezellig en wat heeft iedereen genoten van al het lekkers dat was gemaakt.

Vanuit groep 3 wensen wij iedereen fijne feestdagen!

Groep 8B

We hebben de afgelopen tijd gewerkt aan het oprichten van een politieke partij. Je had een groepje waar je in zat en daarmee moest je dan samen ideeën voor je partij bedenken. We begonnen met een partijprogramma en sloten daarna af met het maken van reclamemateriaal.

Als eerste moesten wij van een politieke partij die al bestond een mindmap maken. We moesten informatie halen uit hun partijprogramma. Daarna moesten we zelf een mindmap maken over onze politieke partij. We mochten zelf een partij maken. We werkten samen met de andere groep 8. Iedereen mocht een naam kiezen en we moesten zeggen wat wij belangrijk vonden. Daarna gingen we in ons groepje een partijprogramma maken. We moesten posters maken en als je nog tijd had flyers als reclamemateriaal. Op woensdag 13 december hadden we de verkiezingen van de politieke partijen. Toen kwamen de groepen 5, 6 en 7 stemmen. Ook leraren van het Schakel College kwamen kijken naar de presentaties en onze partijen. Het was heel druk. Iedereen heeft een traktatie gekregen omdat wij zo goed ons best hadden gedaan. 

We hadden de klas in kerstsfeer gemaakt met een zelfgemaakt kerstkoor waarbij er sneeuwpoppen, rendieren, muis en elfjes werden gemaakt. We hebben poppetjes van waxinelichtjes gemaakt. Er werden verschillende soorten gemaakt zoals: een pinguïn, sneeuwpop, rendieren en kerstmannen.

Ook hadden we een rendier met zelf versierde kerstballen gemaakt om het op te hangen bij de geweien. We hadden natuurlijk ook sterren gemaakt die we hadden gevouwen en geknipt. Ze waren in allemaal verschillende soorten kleuren. Klaar voor het kerstdiner !

Kalender

Onze stichting
Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


 • Peutergroep Prikichi
 • Basisschool de Schakel
 • Time 2 Play
 • Schakel College