Nieuwsbrief 8

7 december 2018
 
Nieuws
Sinterklaas
Afgelopen woensdag bezochten Sinterklaas en zijn pieten onze school. Hij ging op bezoek bij Prikichi en de groepen 1 t/m 8. In de groepen 6 t/m 8 hebben de kinderen de meest prachtige surprises gemaakt.
Kerst
Op donderdag 13 december vieren we het jaarlijkse kerstdiner.
Vanaf 18.00 uur verzamelen we op het plein waarna we starten met een gezamenlijke opening op het plein. Dit is ook het moment om foto’s te maken van uw kinderen. 
Van 18.30 tot 19.30 uur is het diner in de klas. U kunt zelf onder het genot van een klein hapje en drankje wachten onder de gazebo. Om 19.30 uur kunt u uw kind ophalen bij het lokaal en om 20.15 uur wordt de kerstavond afgesloten.
Er hangen lijsten op het witte bord bij de deur van de groep van uw kind. Hierop kunt u zich inschrijven voor uw bijdrage aan het kerstdiner. Het eten kan tussen 18.00 en 18.10 uur in de klas gezet worden.

Middagopvang Prikichi en Time2Play zullen donderdag 13 december al om 16.00 uur gesloten zijn in verband met het kerstdiner van die avond.

Goeden doelen acties kerst - door Interact Club Aruba - Schakel College
Het Schakel College is nu bezig met hun jaarlijks kerst project, waarbij zij zo veel mogelijk producten proberen in te zamelen voor de kinderen van Imeldahof, een kindertehuis voor jongeren tussen de 5 en 14 jaar oud.

Daarnaast is de Interact Club van Aruba is dit jaar weer bezig met de ‘Care Bucket Project’. Dit is een project dat ze vorig jaar voor het eerst samen met de Rotaract Club van Aruba hebben gedaan. Bij dit project proberen de clubs zoveel mogelijk producten op te halen die de arme mensen van Aruba het meeste nodig hebben. Dit jaar werken ze voor het eerst samen met Stichting ‘Hands4Addicts’, deze stichting voorziet de verslaafden van Aruba van producten die zij nodig hebben. ‘Hands4Addicts’ heeft hen een mail gestuurd met producten die zij voor kerst graag willen hebben. De Interact Club is al druk bezig met het verzamelen van deze producten door bij Ling & Sons klanten te vragen om wat producten te kopen.

De Interact club van het Schakel College zou graag de hulp van Prikichi en de basisschool voor beide projecten willen vragen. Zij zouden het heel erg waarderen als zo veel mogelijk mensen één of meerdere producten kunnen meebrengen naar school.

De producten die nodig zijn voor de stichtingen ‘Hands4Addicts’ en ‘Imeldahof’ zijn:
Voor Hands4Addicts en Imeldahof:
  • Spray deodorant, vloeibare badzeep / douchegel
Voor Hands4Addicts :
  • Handschoenen, rubbing alcohol, hondenvoer, scheermesjes / scheerschuim, vrouwelijke hygiëne producten (maandverband), tandpasta / tandenborstels, tweedehands kleding in goede staat (maat small en medium), tweedehands schoenen in goede staat (vrouwen schoenmaat 7 en 8, mannen schoenmaat 10 en 11)
Voor Imeldahof : 
  • Body Spray, bodylotion, drop / snoep, bal / voetbal, kleine fles haargel, knikkers, haarspeldjes, nepnagels, stickers van superheroes, cadeaubon DA (max. AWG. 5,= per bon) 

Deze kunnen afgegeven worden bij de ingang van het Schakel College. In de hal staan twee rekken waar de producten neergelegd kunnen worden.
Schakelraad
De Schakelraad (adviesraad ouders/team) had op 27 november haar tweede vergadering van dit schooljaar. 
De vergadering stond in het teken van de evaluatie van ons huidige schoolplan 2015-2019. In het schoolplan zijn de speerpunten voor de school voor een periode van 4 jaar vastgelegd.
Het huidige schoolplan loopt bijna af. Het is dus tijd om te evalueren of onze plannen allemaal zijn gerealiseerd en met elkaar vast te stellen wat de speerpunten worden voor de komende 4 jaar.

Daarbij komen tal van onderwerpen aanbod zoals:
Hoe kunnen we ons taalonderwijs verder verbeteren voor meer- en anderstalige kinderen?
Hoe kunnen we kinderen meer laten denken over hun eigen ontwikkeling door bijvoorbeeld kinddoelen/leren reflecteren?
Hoe kunnen we ouders nog meer betrekken bij de school?
Welke vaardigheden (21st century skills) willen we kinderen nog beter aanleren?

Dit onderwerp komt dit schooljaar nog meerdere malen terug op de agenda van de Schakelraad. Aan het einde van dit schooljaar willen het nieuwe schoolplan voor de periode 2019-2023 vaststellen.

Er is verder gesproken over:
  • De extra in-/uitgang die er voor de leerlingen van het Schakel College komt via het winkelcentrum achter het kunstgrasveld. We streven ernaar deze toegang na de kerstvakantie te openen.
  • Een andere aanpak voor het te laat komen van leerlingen op de basisschool.
  • Nadenken of we de richtlijn voor kleding en schoenen op school willen aanpassen.
Gratis E-books lezen via OBA
NOB en Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) werken samen, waardoor het mogelijk wordt voor leerlingen op NOB-scholen om een gratis digitaal jeugdlidmaatschap aan te vragen.

Wilt u voor uw kind een gratis lidmaatschap afsluiten stuur dan voor donderdag 13 december 2018 een mail aan juf Marjolein, marjolein@schakelaruba.com.
Zet hier de volgende gegevens in: naam van het kind, geboortedatum, emailadres. Mocht u meerdere kinderen uit één gezin willen opgeven, dan moet u per kind een apart emailadres doorgeven.
U ontvangt binnen een paar weken een activeringslink op het opgegeven emailadres.
Klasbord
Wist u dat u op de klasbord-app via de instellingen de meldingen kunt aanzetten? Zo bent u direct op de hoogte als de leerkracht van uw kind iets plaatst op Klasbord.
Groep 1/2A
Van Sinterklaas .......
.... naar kerst !
Groep 8
De kinderen uit groep 8 zijn begonnen met ´programmeren´.
Ze kinderen hebben 2 weken lang gewerkt aan het maken van hun eigen computerspel: PEARL HUNTER.
In het spel is het de bedoeling zo veel mogelijk sterren/parels bij elkaar te verzamelen zonder geraakt te worden door de vijanden, dus pas op! 
Een aantal zijn al in een vergevorderd stadium, of zijn zelfs al klaar.

Via de volgende link kunt u het spel bekijken én spelen:
Veel speelplezier!
Kangoeroegroep
Op basisschool De Schakel krijgen sommige leerlingen les met extra verrijkend aanbod. Dit is voor kinderen die met wat grotere sprongen door de lesstof gaan. Vandaar de naam: Kangoeroes!

De Kangoeroegroep-leden van groep 7/8, onder leiding van juf Roos, hebben samen een eigen website gebouwd. De groep was bezig met het thema ‘De Evolutietheorie’ en mocht zelf met ideeën komen voor de presentatie ervan. Omdat we het hier over jongeren hebben van 10 en 11 jaar hebben ze natuurlijk gekozen voor het bouwen van een website. Juf Roos moest wel even nadenken hoe dat moest gaan gebeuren, maar gelukkig kreeg ze hulp van toppers Rudy Croes en Andre Zaandam van CR38TE.

Beide heren zijn een paar keer ‘s ochtends vroeg op school geweest om de Kangoeroegroep-leden te begeleiden in het bouwen van hun eigen website. Het resultaat is een website met aparte hoofdstukken, een heuse homepage en inhoud waar de kinderen helemaal zelf aan hebben gewerkt.

CR38TE is een bedrijf dat websites en software ontwerpt. Naast het feit dat ze hun tijd in dit project hebben geïnvesteerd, hebben de jongens ook nog de website zonder extra kosten live op internet gezet, en ook nog eens ervoor gezorgd dat de kinderen konden werken met een versie van de website die meer opties had dan de gratis versie.

De Kangoeroegroep 7/8 bestaat uit: Ellen, Alyssa, Maya en Kyan. Zij hebben zelf de lay-out gedaan, zelf de pagina’s geprogrammeerd, de foto’s ge-upload en nog veel meer. Ze vonden het superleuk om te doen en zijn al bezig met nieuwe plannetjes om juf Roos nog eens uit te dagen voor het volgende project.

Een link naar de website vindt u hier:
Kalender
Onze stichting