Nieuwsbrief 9

29 januari 2021
 
Nieuws
Oudergesprekken groep 1 t/m 8

Vrijdag 5 februari krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 hun eerste rapport.
In de weken daarna volgen de oudergesprekken.

Vanwege de covid-maatregelen kunt u zelf kiezen of u het oudergesprek in de klas wilt voeren (met mondkapje en gepaste afstand) of via Google Meet.
Alle oudergesprekken vinden plaats in de middaguren na schooltijd.

  • Als u het oudergesprek via Google Meet wilt voeren, stuur dan voor woensdag 3 februari een mailtje aan de leerkracht(en) van uw kind(eren). U ontvangt dan een uitnodiging via mail.
  • Als u het oudergesprek in de klas wilt voeren, hoeft u niks te doen. U ontvangt dan een uitnodiging op papier via uw kind(eren).
(Ouders van wie het kind dit schooljaar tussentijds is ingestroomd in de kleutergroep, krijgen een aparte uitnodiging).

Carnaval 2021

In verband met de corona-maatregelen vieren we dit jaar geen carnaval op school.

Studiedag 5 maart

Op vrijdag 5 maart is er een studiedag voor het hele team. Prikichi, de middagopvang, de Basisschool en Time2Play zullen op deze dag gesloten zijn.
Groep 1/2B
In groep 1-2B zijn de laatste tijd veel nieuwe kinderen erbij gekomen. Dat is erg gezellig. Om elkaar beter te leren kennen, hebben we aan elkaar verteld wat we al heel goed kunnen. Daarna zeiden we wat we nog een klein beetje moeilijk vinden, maar wat we wel heel graag zouden willen leren.

Nathalie kan bijvoorbeeld al netjes haar naam schrijven, maar lezen zoals haar grote zus kan ze nog niet en DAT zou ze graag willen leren.

Symen kan heel goed zwemmen. Hij zwemt namelijk al schoolslag EN borstcrawl. Maar het lukt hem nog niet om op de trampoline een koprol te maken zoals zijn vriendje. Dat wil hij graag gaan oefenen.

Lotte en Ashley zouden heel graag willen leren vliegen. Dat wordt misschien wel een beetje moeilijk. Maar Lotte kan al heel hoog springen en Ashley speelt thuis heel lief met haar kleine zusje.

Zoë vindt het nog best moeilijk om dingen na te bouwen van een voorbeeld. Maar als ze zelf iets mag bedenken, dan bouwt ze super coole huisjes van Lego.

We spelen en werken in de klas met het thema Winkel. We hebben samen een supermarkt gemaakt met allemaal lege doosjes, flesjes en blikjes van thuis. Van een lieve mevrouw van Superfood kregen we reclameborden, uniformen en winkelmandjes, dus nu is het net echt.
Er is een echte kassa en een prijslijst en er hangt een bordje met open / gesloten.
Dat mogen de mensen die in de winkel werken omdraaien, maar de klanten niet.
Wij begrijpen al goed waarom dat zo is. Klanten mogen een echte winkel toch ook niet zelf open maken!
In de bakkerij maken we cupcakes, koekjes en taart om te verkopen. We dragen daar een haarnetje. Anders komt er misschien een haar in de taart en dan wil niemand hem meer eten.
Groep 4
Na de vakantie zijn we weer hard aan het werk gegaan. We moesten een flink aantal toetsen maken, maar natuurlijk hebben we ook tijd gehad voor een leuke knutsel. 
Ook gaan we in de klas beginnen met een opstekerdoos. Hierin kunnen de kinderen op een briefje een compliment voor elkaar schrijven. Dit kunnen ze met hun naam eronder doen of anoniem.
Speciaal voor Valentijn wat eraan zit te komen mogen de kinderen hun opsteker op een hartje schrijven.
Kalender
Onze stichting
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College