Nieuwsbrief 9


19 januari 2024

Nieuws

Aankomende vrije dagen en vakantie

Onze school is gesloten op de volgende dagen:

* donderdag 25 januari - Dia di Betico

* vrijdag 26 januari - vrij

* maandag 12 t/m vrijdag 16 februari - Carnavalsvakantie


Let op: op maandag 5 februari is er geen vrij! Er is gewoon school. Dit wijkt af van de lokale scholen.


Carnaval

Op vrijdag 2 februari lopen we mee met de kinderparade van Santa Cruz. Er hebben zich veel kinderen aangemeld. Meer informatie zullen we via Parro versturen.

Op vrijdag 9 februari vieren we carnaval op school. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken van 12.45 - 13.15 uur.


Personeel

31 januari is de laatste werkdag van juf Deborah bij Prikichi A. Juf Kim zal haar gaan vervangen en wordt samen met juf Natalie de leidster van Prikichi A

Juf Saona, juf Naz, meester Ryan en juf Saskia (woensdag) zijn beschikbaar voor Time2Play.


Drukte zij-ingang

We krijgen vanuit het Schakelcollege te horen dat er om 13.15 uur drukte ontstaat bij de zij-ingang. Het is niet de bedoeling dat auto's precies bij de zij-ingang worden geparkeerd, omdat de rijroute voor auto's dan wordt geblokkeerd. Kunt u parkeren op de zandvlakte of parkeerplaats?


Rapport en oudergesprekken

In januari en februari krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 hun rapport.

Kinderen die na 1 oktober in de instroomgroep zijn gestart, krijgen nog geen rapport.


Groep 8 krijgt op 31 januari het rapport, kinderen in groep 1 t/m 7 krijgen hun rapport op

8 februari.


Via Parro wordt u uitgenodigd voor het oudergesprek.

Voor groep 8 zijn de oudergesprekken gepland in de week van 5 februari.

Voor groep 1 t/m 7 zijn de oudergesprekken gepland in de week van 19 februari.

Kinderen die zijn ingestroomd bij de kleuters ontvangen van de juf een aparte uitnodiging na de wenperiode.


Young Entrepeneurs Fair

Op maandag 22 januari wordt er, van 12.15 - 13.30 uur, vanuit het Schakelcollege een kleine fair georganiseerd. De kinderen van het schakelcollege verkopen eigen gemaakte producten.

U bent samen met uw kind(eren) van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vanwege de drukte graag de auto parkeren op de grote parkeerplaats en niet bij de zij-ingang.

Groep 0/1A

In onze klas zijn allemaal nieuwe kinderen gekomen. Het wordt steeds voller en gezelliger. Binnenkort zijn er weer een paar kindjes die 4 jaar worden. Die mogen dan eerst vast komen kennismaken en een ochtend komen oefenen. Als ze dan eindelijk jarig zijn geweest, beginnen ze pas voor het ‘echt’.


In het nieuwe jaar zijn wij begonnen met het thema Dieren. We mochten allemaal een knuffel meenemen naar de klas en die hebben we aan elkaar voorgesteld. Wat is het voor dier? Hoe heet hij en wat eet hij? Welke dieren wonen in dezelfde omgeving?

In onze huishoek woont nu een (knuffel)hondje dat we een naam hebben gegeven. We kunnen hem samen heel goed verzorgen. Hij heeft een hondenhok, een voerbakje met echte brokjes en hij moet buiten worden uitgelaten als hij moet plassen. Soms verstoppen we hem in de poppenwagen met een dekentje er overheen. Dan mag hij ook stiekem mee naar buiten in de pauze.


We leren ook nog een moeilijke letter: de ij van ijsbeer. 

Groep 6A

"Gelukkig nieuwjaar!" De eerste schooldag hebben we gezellig geproost op 2024 en de kerstvakantie met elkaar doorgenomen. 

Verder werken de kinderen ook in hun boekje Leeskrakers. Hierin staan opdrachten om logisch redeneren verder te ontwikkelen. Dat klinkt saai, maar ze vinden het leuk. Elke dag lossen de kinderen eerst een raadsel op uit het boekje en daarna spreken we het klassikaal door. Linus en Maximo maakten zelfs een leeskraker voor de klas.

Tussendoor hadden we ook nog tijd voor een gezellige modeshow. In de taalles stond namelijk dat de kinderen presenteren moesten leren. Ze kregen de opdracht om een modeshow te presenteren. Hierbij moesten ze heel precies omschrijven wat ze zagen (om het publiek te informeren), opvallende woordcombinaties gebruiken (om het publiek te boeien) en enthousiast spreken (om het publiek te overtuigen). Bij de kleuters leenden ze leuke, gekke, kleurrijke kledingstukken en de show kon beginnen. 

Kalender

Onze stichting
Bezoek onze website: www.schakelaruba.com
Facebook  

Stichting Onderwijs Combina


  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College