NIEUW! Ex LED schijnwerper, geschikt voor Zone 2
Met trots introduceert Electromach haar nieuwste LED verlichting van STAHL, een explosieveilige schijnwerper en daarmee geschikt voor gebruik in Zone 2. Een echte uitblinker op het gebied van explosieveilige LED verlichting.

Unieke schijnwerper serie 6525
In vele opzichten is deze explosieveilige LED schijnwerper uniek.
De behuizing is verkrijgbaar in RVS 316 L en plaat staal gelakt. De RVS 316 L uitvoeringen zijn voor de offshore en volledig zeewaterbestendig. Daarnaast is installatie zeer eenvoudig door zijn lage gewicht. Met een verlichting rendement van 100 lm/W zijn deze schijnwerpers niet alleen efficiënter dan conventionele lampen maar vereisen ze ook aanzienlijk minder onderhoud. Deze serie heeft een zeer lange levensduur van circa 100.000 branduren bij 25°C. Zelfs onder zeer extreme omstandigheden bij maximale omgevingstemperaturen is de levensduur nog altijd zo'n 50.000 branduren.
De robuuste behuizingen bieden een IP66/67 beschermingsgraad en een zeer hoge schok bestendigheid.

Maak gebruik van de Energie Investeringsaftrek (EIA)!
Investeer nu voordelig in LED verlichting. Een aantal types uit deze serie komen in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek. Wilt u hier meer over weten of wilt u weten om welke types het gaat? Neem dan contact met ons op.
 
NU BESCHIKBAAR: 7 Watt POWER LED kijkglasverlichting
Speciaal voor de explosieveilige wereld is de serie kijkglasverlichtingen uitgebreid met een POWERLED uitvoering. Dit zeer efficiënte verlichtingsarmatuur heeft een lichtstroom van maar liefst 980 Lumen. Zijn compacte design zorgt ervoor dat het gewicht slechts 1,75kg is.
 
De KEL/ FKEL/ KL serie bevat de nieuwste LED technologie die garant staat voor circa 40.000 uur schitterend UV vrij licht. Geschikt voor montage op flenzen volgens DIN 28120/ 28121 en DIN 11851.
 
De armaturen zijn geschikt voor het verlichten van o.a. vaten, reactoren, tanks en silo's. Daarnaast is deze serie ook interessant voor toepassingen in de voedselverwerkende industrie, machinebouwers en eindgebruikers in de farmacie.
 
Vanaf heden beschikbaar, snelle levering en verrassend scherp geprijsd.
 

Highlights:
- 7 Watt POWER LED
- Lichtstroom circa 980 Lumen
- Spot en Flood uitvoering leverbaar
- Compact design
- Lichtgewicht
- Circa 40.000 branduren
- Makkelijk te installeren
- UV vrije verlichting
- Zone 1, 2, 21 en 22
- Geschikt voor omgevingstemperatuur -20°C...+40°C
- ATEX gecertificeerd
 


Tien jaar Europese ATEX-regelgeving in Nederland
Electromach heeft een artikel geplaatst in Hét vakblad voor Elektrotechniek, MAG 1010.
 
De elektrotechnische installatie in explosieveilige omgeving levert extra risico's op. Daaraan worden dan ook hogere eisen gesteld, dan alleen de bepalingen in algemene elektrotechnische normen als NEN 1010, NEN-EN-IEC 60204 en NEN-EN-IEC 61439. Die extra veiligheidseisen zijn vastgesteld in de ruim veertig delen van de mondiale normreeks NEN-EN-IEC 60079. Die is binnen Europa van kracht bij de zogeheten ATEX-richtlijnen 114 en 153. De richtlijnen en bijbehorende normen werden in ons land tien jaar geleden geimplementeerd via de nationale arbo-en warenwetgeving. Maar nog altijd zijn er beheerders en eigenaren van installaties in explosieve omgevingen die zich daarvan niet bewust zijn.

Exp panelen, haat of liefde?
De laatste jaren zien we een stijging bij het toepassen van Exp-panelen in de petrochemie. Tegenwoordig is de vraag naar gebruik van elektronica in de explosiegevaarlijke omgeving steeds groter. Denk hierbij aan beeldschermen, signaalomvormers, process controllers, frequentieregelaars, laadapparatuur etc.
Een eenvoudige oplossing is dan de toevlucht te nemen voor een beschermwijze d.m.v. overdruk (Exp). Deze beschermwijze geeft, naast het voorkomen van het binnendringen van een explosief gasmengsel, tevens de mogelijkheid om een simpele geforceerde koeling aan het geheel toe te voegen.
 
Veel gehoorde redenen voor het niet toepassen van overdruk beschermwijze (Exp) zijn:
 
1. Het kost veel instrumentlucht
2. Lekkage
3. Kennis ontbreekt
4. Foutmeldingen
 


SPECIALE ACTIE; wandcontactdozen en stekers
Profiteer nu van onze speciale najaarsactie. Koop 5 wandcontactdozen en krijg 3 stekers helemaal GRATIS! 3 wandcontactdozen nodig? Dan krijgt u 1 steker GRATIS.
 
Beschikbaar in 16A, 32A, 63A en 125A.
Meer informatie? Klik hier.
Deze actie loopt t/m januari 2017.

ATEX 114 publicaties

Op de website van de Europese unie is in augustus een lijst met actuele geharmoniseerde normen gepubliceerd die van toepassing zijn voor ATEX 114, die inmiddels ATEX 95 heeft vervangen.
Het deel dat betrekking heeft op ATEX hebben wij voor u uitgelicht;
 
De complete publicatie betreft naast ATEX gerelateerde normen ook normen ten aanzien van druk- en radio apparatuur, liften en EMC.
Wilt u de complete publicatie inzien? Dan kan hier.
 
Zie voor meer informatie ook de Blue Guide.
 
Vragen over explosieveiligheid? Dan kunt u ook contact opnemen met ons kenniscentrum: kc@electromach.nl 

Explorers day groot succes!

Eind september heeft Electromach een tweetal dagen georganiseerd die compleet in het thema stonden van explosieveiligheid. Tijdens een middagvullend programma konden de deelnemers drie van de vijf workshops bijwonen, Selectie atex apparatuur voor ex omgevingen, LED verlichting in ex industrie, Wartels en kabelkeuze, Wijzigingen zone indeling en Functionele veiligheid en explosieveiligheid. 

Daarnaast werden er 2 plenaire presentaties gegeven, Gewijzigde verantwoordelijkheden in ATEX land en Ontwikkelingen IECEx en persoonscertificering.

 

Heeft u onze Explorers day gemist en wilt u graag meer infomatie over één of meerdere onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens deze dagen, neemt u dan contact met ons op.  

 

 


Electromach B.V.

Jan Tinbergenstraat 193

7559 SP Hengelo

T: +31 (0)74-2472472

E: info@electromach.nl 

Iwww.electromach.com

View our profile on LinkedIn   View our videos on YouTube 

 Follow us on Twitter