KENNISSESSIE DI
De kennissessie over Duurzame Inzetbaarheid werd afgelopen donderdag met succes bezocht. 

Bewustwording is de eerste stap naar verandering! Tijdens deze middag spraken de deelnemers van Pilot I, Fit for Flex. Middels presentaties vertelden zij over hun ervaring met dit project. 

De deelnemers hadden bij aanvang van het project kritische begin vragen. Denk aan vragen zoals ‘wat houdt DI nou eigenlijk in? Hoe maak ik daar tijd voor naast al mijn andere werkzaamheden? Maar tijdens het project werden ze steeds enthousiaster en zagen ze in dat iedereen gebaat is bij duurzame inzetbaarheid. En deze feedback kregen ze ook van de deelnemende uitzendkrachten. De organisaties gaan door met Project II. Ook u kunt nog mee doen, kijk hier voor meer informatie.

Uitzendkrachten zijn duurzaam inzetbaar als zij vitaal, met plezier en vaardig hun werk doen en als zij in of naast het werk leren en zichzelf ontwikkelen zodat ze door kunnen stromen naar ander werk, vast of flexibel.

Zie hieronder de video van de deelnemers van het project I en de video waar Adriana Stel meer vertelt over Duurzame Inzetbaarheid. 
VOORAANKONDIGING SCHOLINGSVOUCHERS
De Scholingsvouchers zijn een groot succes! Dankzij uw inzet hebben we dit jaar ontzettend veel Scholingsvouchers kunnen verzilveren. We kunnen bij deze alsnog een tweede bescheiden ronde aankondigen voor de Scholingsvouchers!
 
Van 10 t/m 14 september 2018 kunt u als uitzendorganisatie een reservering maken voor Scholingsvouchers via de STOOFopleidingsportal. Voorwaarde is dat u afdraagt aan Stichting Fonds Uitzendbranche (SFU). LET OP: het maximaal aantal reserveringen is deze tweede ronde 10 per uitzendorganisatie .
 
Uiterlijk 21 september maken we bekend of u uw reservering krijgt toegekend zodat u de gereserveerde Scholingsvouchers op naam kunt gaan zetten vanaf 1 oktober .
 
LET OP! U kunt aan uw reservering geen rechten verlenen. Het reserveren is puur een formaliteit voor de SFU-check om de Scholingsvouchers ook daadwerkelijk op naam te kunnen gaan zetten.
 
Vragen over de vergoedingen zullen wij uitsluitend per mail beantwoorden , zowel over het reserveren, toekennen en problemen met de portal. Het is voor ons niet mogelijk, gezien de veelheid van vragen dit telefonisch te doen. 
Werkbezoekdag:
doet u mee?
Netwerken is belangrijk! Zeker bij de zoektocht naar een baan. Om netwerken te stimuleren, organiseert Stichting DeBroekriem op 21 november de Nationale Werkbezoekdag 2018. 

Werkzoekenden kunnen die dag een werkbezoek inplannen bij organisaties waar ze interesse in hebben. Nieuwsgierige kandidaten krijgen die dag een netwerkgesprek, rondleiding en/of bedrijfspresentatie om zo inzicht te krijgen in desbetreffende branche of (flex-)baan. 

Wij bij STOOF omarmen dit initiatief omdat het een goede manier is om kandidaten te verleiden voor een bepaalde functie en om de voordelen van uitzendwerk te laten zien. 

DeBroekriem zoekt organisaties in heel Nederland die op 21 november één tot twee uur willen vrijmaken om een werkbezoek in te plannen voor één, twee of drie nieuwsgierige werkzoekenden.
Interesse? Meld u dan nu aan.  

Heeft u vragen of ideeën voor samenwerkingen dan kunt u terecht bij Pieter Vermeer van Stichting DeBroekriem: [email protected] 
STAF en STOOF
Eind 2017 hebben sociale partners die bij de Stichtingen STAF en STOOF betrokken zijn besloten om alle activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid te bundelen en onder te brengen in een Stichting Duurzame Inzetbaarheid (werktitel, SDI).
 
Met de start van de deze stichting (voormalig STAF en STOOF) waarin de duurzame inzetbaarheidsactiviteiten worden ondergebracht, wil de uitzendbranche nog meer duidelijk maken dat zij duurzame inzetbaarheid binnen de uitzendbranche heel belangrijk vindt en prioriteit geeft.
 
Houd onze nieuwsbrief en social media in de gaten voor meer updates.
DUURZAME FLEX
Duurzame inzetbaarheid is de nieuwe sociale zekerheid! We leven in een tijd waarin het begrip duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker wordt, werknemers moeten zich blijven ontwikkelen en zuinig op hun gezondheid zijn. De wereld verandert snel, de arbeidsmarkt wordt flexibeler en dynamischer. De steeds dynamischer arbeidsmarkt vraagt om weerbaarheid en wendbaarheid.

STOOF wil ervaring opdoen met een nieuwe werkwijze, het aanbieden van een complete aanpak:
  • een periodieke duurzame inzetbaarheid scan
  • een advies gesprek
  • begeleiding en
  • een maatwerktraject
Dit kan opleiding zijn maar ook een bv. een medisch onderzoek.

Doelstelling
Bewustwording en actiegerichtheid creëren binnen de driehoek, uitzendkracht, uitzendorganisaties en inlener. Zodat de uitzendkracht duurzaam inzetbaar is/blijft zowel voor flex als voor vast.

Voorwaarden
Uitzendkrachten die in aanmerking komen voor een traject mogen maximaal MBO 4 geschoold zijn en zitten in fase A/B en fase 1/2/3.Voor de pilot in 2018 zoeken wij uitzendpartners die reeds bezig zijn beleid te ontwikkelen (early adapters) voor duurzame inzetbaarheid. De uitzendorganisatie moet bereid zijn 50% van eventuele verletkosten te betalen. STOOF bekostigd en regelt het gehele traject in samenwerking met de uitzendorganisatie, het maatwerktraject mag maximaal 2500 euro bedragen. De pilot voor 2018 betreft 150 uitzendkrachten.

Belangstelling? Stuur ons een email .
Taal op de werkvloer
Zelfs vandaag de dag hebben meer dan 700.000 werknemers moeite met lezen en schrijven in het Nederlands. Dat betekent dus ook 1 op de 10 uitzendkrachten! Mogelijk kent u uitzendkrachten die moeite hebben met lezen en schrijven. Zij zullen daar niet mee te koop lopen. Iemand denkt vaak de enige te zijn, schaamt zich er voor en doet veel moeite om het te verbergen.

Wat kunt u doen?
Maak de taalachterstand bespreekbaar. Als intercedent kunt u bijdragen aan een betere taalvaardigheid van uitzendkrachten door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken met inleners en uitzendkrachten. Steeds meer uitzendbureaus hebben deze ambitie en zetten activiteiten in om de taalvaardigheid van hun uitzendkrachten te verhogen. Natuurlijk ook omdat dit een zeer belangrijke werknemersvaardigheid is.

Doet u mee?
STOOF, het LeerWerkloket Fryslân en Stichting Lezen en Schrijven bieden in september – in lijn met de Week van de Alfabetisering en het Festival van het Leren - een gevarieerd, interactief en kosteloos programma aan voor intercedenten om in te zetten als Taal op de Werkvloer. Hierbij zal het herkennen en bespreekbaar maken van minder taalvaardigheid centraal staan. Meld u nu vast aan om ook de uitnodiging in de provincie Friesland (Leeuwarden) te ontvangen bij: Ruth Karakaya , Adviseur Leren en Werken Fryslân.  
Op ons Youtube -kanaal kun je verschillende video's bekijken en deze maand brengen we graag de volgende video's onder de aandacht.
1) Kennissessie Duurzame Inzetbaarheid, Adriana Stel
2) Project I, Fit For Flex, Deelnemers aan het woord