UPDATE STAF & STOOF
Zoals in de nieuwsbrief van juli aangekondigd, is er besloten om alle activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid te bundelen en onder te brengen in een Stichting Duurzame Inzetbaarheid. We kunnen jullie nu laten weten dat we de voor de nieuwe stichting ook een nieuwe naam hebben. We zullen in het nieuwe jaar verder gaan als stichting DOORZAAM.

DOORZAAM staat voor samenwerken aan duurzame inzetbaarheid. Samen ontwikkelen we door en komen we verder. De twee O's verwijzen naar Opleiding en Ontwikkeling en de A's voor Arbo en Arbeidsomstandigheden.

Wij zullen doorgaan met het werken aan de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht en dit onder aandacht brengen bij de uitzendorganisaties, opdrachtgevers en laatst maar zeker niet minst: de uitzendkracht!
Diplomaroute
2018 is bijna voorbij maar de diplomaroute loopt nog. Heeft u nog geschikte kandidaten voor de diplomaroute ? Dan kunt u als uitzendorganisatie* een financiële tegemoetkoming van 50% ontvangen.
 
Een diplomaroute is geschikt voor uitzendkrachten die veel ervaring hebben opgedaan maar nog niet over een diploma beschikken. Diplomaroute is een versnelde route naar het diploma . De uitzendkrachten volgen géén opleiding en gaan ook niet terug naar de schoolbanken. De uitzendkrachten kunnen op basis van eerder opgedane praktijkkennis- én ervaring door een theoretisch en praktisch examen een officieel erkend mbo diploma behalen.  Meer informatie kunt u vinden op onze website.
 
*uitzendorganisaties die afdragen aan SFU
Subsidieregeling praktijkleren blijft in ieder geval tot 2023 gehandhaafd!
Even leek deze regeling weg te vallen, maar VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de afgelopen periode samen met aangesloten branches intensief gelobbyd voor behoud van de subsidieregeling praktijkleren in het mbo. Het schrappen van of het korten op de regeling zou tienduizenden leer-werkbanen gaan kosten, en met name in het midden- en kleinbedrijf. En dat in de tijd waar duurzame inzetbaarheid en dus een leven lang ontwikkelen noodzakelijk is, zou dat geen goede ontwikkeling geweest zijn.
 
Subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming
'Bedrijven die leerlingen intern opleiden zijn ontzettend belangrijk', zegt ook VVD-Kamerlid El Yassini. 'Leren doe je immers het snelste en beste op de werkvloer zelf. De subsidie van maximaal €2.700 is een cruciale tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van mbo-studenten op de werkvloer (bron: vno-ncw).
 
Ook geïnteresseerd in een mentorvergoeding voor uw bbl-student? Neem dan eens contact met ons op en hoor wat de mogelijkheden zijn.
Alles-in-1 voor de uitzendkracht
Het in beweging krijgen van uitzendkrachten, zodat zij zelf nadenken over hun toekomst en bepalen wat zij nodig hebben om duurzaam inzetbaar te blijven – Dát is de uitdaging!

De Duurzame Uitzendkracht, daar gaan wij als STOOF 100% voor. Daarom hebben we de pilot Alles-in-1 voor de uitzendkracht. De eerste groep uitzendkrachten gaat volgende week van start!

Dit project wordt volledig verzorgd en vergoed door STOOF (waarde €2500). Weet u van een uitzendkracht dat het dienstverband in de toekomst mogelijk ophoudt, u kunt dan samen met ons een volledig traject aanbieden:
• een periodieke duurzame inzetbaarheid scan
• een advies gesprek
• begeleiding en
• een maatwerktraject
Dit kan opleiding zijn maar ook een bv. een medisch onderzoek.

Dit project gaat zeker door in 2019. Neem nu contact met ons op voor meer informatie. Of kijk op onze website .
STOOF congres
STOOF hecht grote waarde aan de kwaliteit van opleiden, vandaar dat STOOF tweejaarlijks de Leerwerkprijs toekende aan de uitzendorganisatie die zich op een uitzonderlijke manier heeft ingezet voor het opleiden van flexkrachten. Leren en ontwikkelen is en blijft belangrijk. Ook wanneer STAF & STOOF samen verder als Stichting DOORZAAM.

Omdat de DOORZAAM in het nieuwe jaar van start gaat hebben wij besloten om dit congres te verplaatsen naar een later tijdstip.
In plaats van het congres aan het einde van het jaar te organiseren, gaan wij het congres op een later moment houden. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Blijf onze nieuwsbrief en social media kanalen volgen!
Stichting DOORZAAM
We hebben jullie laten weten dat STAF & STOOF samen verder gaan en dat deze stichting de naam DOORZAAM heeft gekregen. Bij een nieuwe stichting en nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw beeldmerk. We hebben het beeldmerk laten ontwerpen en deze willen we graag al met jullie delen!
Ons nieuwe logo ziet er zo uit:
Op ons  Youtube  -kanaal kun je verschillende video's bekijken.
Deze maand brengen we graag de volgende video's onder de aandacht.
1) Project 'Fit voor Flex', mede mogelijk gemaakt door ESF
2) Bianca van Sommeren, Randstad vertelt over het succes verhaal van de diplomaroute