Nieuwsbrief april
Budgetcoaching loont
Met budgetcoaching kun je ervoor zorgen dat financiële uitdagingen voor je uitzendkracht aangepakt worden om ervoor te zorgen dat er geen (extra) betalingsachterstanden ontstaan.

In 2020 deden 51 uitzendkrachten al mee. De redenen voor aanmelding liepen uiteen van hulp bij budgetteren tot loonbeslag tot het niet goed lopen van een schuldregeling.

Na Budgetcoaching voelen deelnemers zich beter over hun financiële situatie en dit heeft ook invloed op de privé- en werksituatie Al met al loont het om je uitzendkracht met een financiële uitdaging aan te melden voor dit traject.

Enkele quotes van deelnemers:
-      “Niet de kop in het zand steken, maar aanpakken.”
-      “Super blij dat ik het nu begrijp.”
-      “Ik heb nu op meerdere plekken op mijn werk structuur aan kunnen brengen, maar ook werkzaamheden in stappen gesplitst ipv het geheel als teveel te beschouwen.”

Meld je uitzendkracht nu aan voor Budgetcoaching. Dat kan via jou als tussenpersoon of de uitzendkracht stuurt zelf een email naar info@doorzaam.nl. Dus zonder tussenkomst van een uitzendorganisatie of contactpersoon.

Want soms is om hulp vragen al lastig genoeg.
Pilot Arbeidsmarktscan
Wij starten op 15 april met deze pilot en zetten de arbeidsmarktscan gratis in als instrument voor uitzendkrachten zodat ze inzicht krijgen in hun duurzame inzetbaarheid.

Let op, de arbeidsmarktscan is alleen voor uitzendkrachten:
  • werkzaam bij een klein- of middelgroot uitzendbureau (maximaal 250 vaste medewerkers)
  • werkzaam in Fase A/B | Fase 1-2-3

Na het invullen van de scan, ziet de uitzendkracht meteen de resultaten en krijgt zodoende inzicht in de huidige arbeidsmarktsituatie.

Uitzendkrachten kunnen zelf een email naar info@doorzaam.nl sturen. Je kunt dit ook vóór je uitzendkracht doen. Let dan op dat je het email adres van de uitzendkracht doorgeeft.
WEBINAR Duurzame Inzetbaarheid uitzendkrachten met Wim Davidse en Hedwig Vermeulen | de resultaten en de toekomst
Graag nodigen we je van harte uit voor ons webinar op vrijdag 23 april over de uitkomsten van het onderzoek duurzame inzetbaarheid onder uitzendkrachten.

Tijdens dit webinar neemt drs. Hedwig Vermeulen van KBA je door de resultaten van het onderzoek 'Duurzame inzetbaarheid onder uitzendkrachten'. Wim Davidse van Dzjeng neemt ons mee naar wat ons te doen staat om als branche te overleven.

Webinar diplomaroute
Samen met ROC Rivor organiseren wij het webinar diplomaroute/praktijkverklaring.

Tijdens het webinar maak je kennis met dit mooie traject en vertellen we je precies wat de diplomaroute inhoudt. Het behalen van een diploma biedt als meerwaarde dat ook taal en burgerschap aan de orde komen, zodat de gediplomeerde zichzelf zou moeten kunnen redden in de maatschappij. En bovendien maakt dat het mogelijk om door te stromen naar een vervolgopleiding.

Maar als een diploma of mbo-certificaat niet of nog niet mogelijk blijkt te zijn, is de praktijkverklaring een waardevol alternatief.

Beiden komen aan bod tijdens dit webinar. Dus twijfel niet langer en meld je aan!

Datum
dinsdag 13 april

Tijdstip
09.00 – 10.00

En verder...
Column Adriana Stel: de uitzendkracht bestaat niet.

In de Financieel Fit kalender staat in de maand april 'het voeren van een gesprek' centraal.

Budgetcoaching voor uitzendkrachten werpt vruchten af.

Waarom arbochecklist? Je leest het in dit artikel.

CAO-afdrachten, hoe zit dat precies? Je leest het in dit artikel.