Nieuwsbrief augustus
Onder de aandacht
Nieuwe ronde scholingsvouchers!
Van 24 t/m 28 augustus 2020 kun je als uitzendorganisatie INTERESSE tonen voor scholingsvouchers.

We hebben een en ander veranderd in de procedure. Lees hier de wijzigingen.

Ook voor uitzendkrachten die vorig jaar een scholingsvoucher hebben gehad en graag een volgende stap maken, kun je een scholingsvoucher aanvragen. Dit geldt ook voor de uitzendkrachten die onder de NOW-regeling vallen en de werkzoekende uitzendkrachten. Interesse tonen gaat via de DOORZAAM vergoedingenportal.

Het op naam zetten (het aanvragen voor een uitzendkracht) kan vanaf 7 september. Zorg er daarbij voor dat je meteen begint met op naam zetten en dat je uitzendkracht zo snel mogelijk goedkeurt. Pas dan gaat de teller starten en geldt het op = op-principe.
Hier zijn we trots op!
We hebben al ruim 3500 Scholingsvouchers uitgegeven
in de 1e ronde van 2020!
Extra impuls op de regeling praktijkleren
Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) heeft een extra impuls toegezegd op de regeling praktijkleren. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 10,6 miljoen euro voor de studiejaren 2020–2021 en 2021–2022. De extra impuls wordt ondergebracht in een apart compartiment, zodat werkgevers in de betreffende sectoren extra subsidie ontvangen voor het aanbieden van bbl-leerplekken bovenop het bedrag aan subsidie waarop zij op grond van de huidige regeling praktijkleren al aanspraak kunnen maken. Kijk voor meer informatie op de site van de rijksoverheid.
Uitzendkrachten helpen met hun 21st century skills
Wij werken samen met de Buzinezzclub & Werkclub om 50 uitzendkrachten duurzaam aan het werk te houden door de belemmering(en) op het gebied van 21st century soft skills en job skills weg te nemen. De clubs bieden een maatwerk programma in soft skills, kennis en netwerk in de regio Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Interesse of meer weten? Kijk dan op deze pagina.
In verband met alle coronamaatregelen en het gefaseerd opstarten van evenementen hebben ook wij besloten om ons congres van september te verplaatsen.

De nieuwe datum voor ons congres is vrijdag 23 april 2021. Mis het niet en zet het alvast in je agenda!
En verder...
Aan het woord.... Chantal Huinder.

Onze regelingen zijn vanaf 1 juli tot en met 31 december 2020 ook voor werkzoekende uitzendkrachten beschikbaar! In dit artikel lees je alles over de nieuwe regelingen.

Kosteloos een ontwikkeladvies. Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Je leest erover in dit artikel.

Een vijfde van de huishoudens geeft aan dat het inkomen sinds het begin van de crisis is gedaald. Opnieuw zijn het vooral de jongeren (tot 35 jaar) die aangeven dat hun inkomen lager is geworden. Je leest het allemaal in de Geldkrant van het NIBUD.