Nieuwsbrief december
Onder de aandacht
Gezocht: mensen die van baan willen switchen!
Voor een nieuw project zijn wij op zoek naar uitzendorganisaties in Zuid-Limburg die uitzendkrachten werkzaam hebben die een baan willen vinden welke nu en straks bij ze past.

Willen bedrijven hun vakkrachten behouden, dan is het nodig te investeren in duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Met het experiment 'Intersectorale mobiliteit en zij-instroom' zet Limburg zichzelf goed op de kaart.
Het project dient ter ondersteuning en bevordering van intersectorale mobiliteit en inzetbaarheid van arbeidskrachten, werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden binnen diverse sectoren.

Er is nog plek! Dus ben je een uitzendorganisatie in de Provincie Limburg: meld dan nu je uitzendkracht aan voor deze unieke samenwerking!
Stuur een email naar info@doorzaam.nl of bel even 020 655 82 16.
"Als je denkt dat leren moeilijk is, probeer dan eens een dag helemaal niets te leren." Loesje
Praktijkverklaring als schakel naar duurzaam werk
Maar liefst 1/4 van de beroepsbevolking van Nederland is laag opgeleid. En 28% heeft geen startkwalificatie maar doet wel dagelijks enorm veel ervaring op.

Met de praktijkverklaring geef je werkenden zonder diploma's vertrouwen en een toekomst. Daarmee wordt een aanzet gegeven op het behalen van bijvoorbeeld een startkwalificatie, het doorlopen van een EVC-traject of deelname aan de diplomaroute. En vaak wordt ook een aanzet gegeven om verder te leren.
De praktijkverklaring is voor werkenden zonder een startkwalificatie (geen HAVO/VWO of MBO-2+) die al veel praktijkervaring hebben.

Heb jij uitzendkrachten van wie jij denkt dat ze geschikt zijn voor de praktijkverklaring en hier graag aan mee doen? Neem dan contact met ons op en we starten het traject!

Je kunt ons bereiken via 020 655 82 16 of via info@doorzaam.nl
Reserveringen 2020
Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij en dus staat het nieuwe jaar voor de deur! En het nieuwe jaar betekent ook nieuwe reserveringen!

Van januari tot en met eind februari 2020 kun je als uitzendorganisatie een reservering maken voor de diplomaroute, EVC-, en/ of mentorvergoedingen via onze vergoedingenportal.

Van 6 t/m 31 januari 2020 kun je als uitzendorganisatie een reservering maken voor het traject Alles-in-1.

Van 27 t/m 31 januari 2020 kun je als uitzendorganisatie weer een reservering maken voor Scholingsvouchers.

Reserveringen maak je in het aangegeven tijdvak via onze vergoedingenportal.
En verder...

Je wilt meer zicht krijgen in jouw loopbaan(mogelijkheden), gezondheid, veiligheid en werkplezier? Ofwel ‘jouw duurzame inzetbaarheid’. De Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIS) is nu ook in het Engels beschikbaar.

MKB-bedrijven kunnen vanaf maart volgend jaar subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up to date te houden.

Het servicedocument Praktijkovereenkomst voor het studiejaar 2019-2020 is gewijzigd. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de relatie tussen de privacywetgeving (AVG) en de criteria voor het keurmerk voor leerwerkintermediairs.

Een heftruck bedienen, een vrachtwagen besturen of werken met containers: werken in de transport en logistiek brengt specifieke risico’s met zich mee. Jaarlijks gebeuren er nog steeds veel ongelukken. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.