Nieuwsbrief februari
Financieel fit kalender
Ongeveer een derde van de werkgevers denkt mensen in dienst te hebben die kampen met financiële problemen. Welke signalen kun je herkennen die mogelijk duiden op financiële problemen?

Als werkgever is het soms de vraag wat je kan doen als een werknemer te maken heeft met schulden, of wat er kan gebeuren in de preventie.

DOORZAAM, ABU en NBBU hebben daarom een jaarkalender gemaakt waarin per maand een onderwerp met betrekking tot financiële gezondheid wordt behandeld. Het onderwerp van de maand februari is ‘het herkennen van signalen die wellicht duiden op financiële problemen’.

Het ontvangen van een loonbeslag is het meest duidelijke signaal dat er sprake is van problemen in de financiële situatie van je werknemer. Er zijn echter nog meer signalen, de een wat duidelijker dan een andere. We hebben de meest voorkomende op een rijtje gezet en die vind je op deze pagina https://www.doorzaam.nl/financieel-fit/februari/
DOORZAAM congres
Vorig jaar hebben we door de corona maatregelen besloten om het congres van september 2020 te verplaatsen naar april 2021.
 
Omdat er nog steeds teveel onduidelijkheden zijn over de coronamaatregelen wat betreft grotere evenementen, hebben wij besloten ons congres wederom te verplaatsen.
 
Een datum hebben we door die maatregelen nog niet. Zodra wij de datum hebben, communiceren wij die meteen.
 
Wij houden jullie op de hoogte!
Arbeidsmigranten
In Nederland wordt veel gesproken óver arbeidsmigranten, maar nog veel te weinig mét arbeidsmigranten. 
 
Share My Voice doet hier wat aan: het is een onafhankelijk onderzoekspanel van en voor arbeidsmigranten. Zij kunnen zich in korte onderzoeken uitspreken over actuele onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Bemiddel je arbeidsmigranten? Breng het onderzoekspanel bij hen onder de aandacht: www.sharemyvoice.nl.

Share my voice is een online onderzoekspanel dat volledig bestaat uit arbeidsmigranten in Nederland. Share my voice voert regelmatig korte onderzoeken uit om de mening, kennis, houding en/of perspectief van de arbeidsmigrant zélf op te halen. Zo worden arbeidsmigranten écht gehoord!

Het panel ontvangt een aantal keer per jaar een uitnodiging om via internet deel te nemen aan een onderzoeken en een vragenlijst in te vullen. De onderzoeken gaan over allerlei onderwerpen die voor arbeidsmigranten van belang zijn, zoals werkomstandigheden, huisvesting, integratie, ambities en toekomstperspectief.
Meedoen aan het onderzoekspanel wordt beloond: elke 20ste inschrijving wordt beloond met een tegoedbon van Amazon.
Webinar Hulp bij financiën
“Een stabiele financiële basis is een van de eerste stappen voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Pas als die op orde is, zal er echt ruimte zijn om verder te werken aan hun ontwikkeling", aldus Adriana Stel, directeur DOORZAAM.

Wat doe je wanneer je uitzendkracht stress ervaart om financiën? Welke dienst is nu het beste voor jouw uitzendkracht? Op deze en andere vragen geven wij antwoord tijdens het webinar ‘Hulp bij financiën’.

Op woensdag 10 februari, van 09.00 – 10.00 via Microsoft Teams.
En verder...

Uitzendkracht aan het woord. Dit keer Nicole Groenewegen.

Risico’s binnen het bedrijf gericht aanpakken met een RI&E. Op de website van het steunpunt RI&E vind je informatie over onder andere het toepassen van branche RI&E-instrumenten en het vergroten van de bekendheid van die instrumenten.

Subsidie aanvragen voor aanpak laaggeletterdheid. Dit kan tot en met 28 februari.