Nieuwsbrief februari 2024

Opleidingen ‘werkbaar werk’ in 2024

📢 In onze vorige nieuwsbrief lanceerden we de tegemoetkomingen voor opleidingen ‘werkbaar werk’ in 2024, gefinancierd met de middelen van het Werkbaarheidsfonds.

Op dit moment zijn alle 600 ‘in company’ opleidingen ingepland. Aanvragen die nog ingediend worden, komen op de reservelijst te staan. Als er budget vrijkomt (bv. door minder aanwezige huishoudhulpen in de reeds geplande opleidingen), wordt dit uiteraard nog toegewezen. ✅


We zijn overweldigd door het succes en trots op het feit dat jullie er met z’n allen in geslaagd zijn om deze opleidingen zo snel in te plannen. 🥳


Vergeet ook zeker onze open opleidingskalender niet! Want daar staan ondertussen meer dan 10 gratis opleidingen op voor huishoudhulpen! 👉 Inschrijven kan via onze website.


Een opleidingsnood en toch nog geen oplossing gevonden? Contacteer dan de accountmanager van jouw regio.

Webinar ‘Ik start met de werkbaarheidsscan!’

‘Ik doe mijn werk graag’, ‘Ik heb genoeg uitdagingen op mijn werk’, ‘Ik heb veel stress’ ...


Hoe voelen je huishoudhulpen zich nu écht? Om een beeld te krijgen van de werkbaarheid van de job van huishoudhulp in jouw bedrijf, kan je aan de slag gaan met de gratis werkbaarheidsscan 🔎 van Vorm DC.

Wil je graag meer weten over deze tool? 📆 Op 15 februari en 12 maart organiseren we een webinar waar o.a. onderstaande vragen op een praktische manier toegelicht zullen worden.


✅ Welke voordelen zijn verbonden aan het invullen van de werkbaarheidsscan?

✅ Welke informatie kan ik verwachten nadat de scan in mijn bedrijf is uitgevoerd?

✅ Hoe communiceer ik hierover binnen mijn bedrijf?

✅ …


👉 Schrijf je snel in via onze evenementenkalender, want het aantal plaatsen per online sessie is beperkt:Graag tot dan!

Bedrag no show fees vanaf 2024

⚠️ Vanaf 1 januari 2024 zal Vorm DC voor elke ongewettigde afwezigheid op een event of een opleiding € 75 factureren. 💶 Dit geldt voor alle events voor consulenten en opleidingen voor huishoudhulpen waarop de no show fee-policy van toepassing is.


Gelukkig kan je deze no show fees vermijden als je ons tijdig verwittigt van iemands afwezigheid of ons een geldige wettiging bezorgt.


👉 Lees meer over onze no show fee-policy. Een verwittigd man/vrouw is er meer dan 2 waard 😊.

Webinar ‘Als consulent aan de slag met de tools van Vorm DC!’

Vorm DC ontwikkelde al heel wat interessante tools 🧰, die in de dagdagelijkse praktijk van consulenten vlot en gratis in te zetten zijn. Zoek je bijvoorbeeld een manier om huishoudhulpen in armoede te ondersteunen? Of wil je graag een extraatje voor je Oekraïense huishoudhulpen? Laat ons samen in gesprek gaan, en volg het interactief webinar over onze tools! 🙋


Geïnteresseerd? 👉 Schrijf je in voor één van de 2 online sessies 💻 via onze evenementenkalender:


Nog altijd geen akkoord omtrent opleidingssubsidies voor nieuwe medewerkers

📢 Ook in het nieuwe jaar, heeft Vorm DC nog steeds geen mandaat gekregen om het subsidiesysteem opnieuw open te stellen. De sociale partners hebben tot nu toe geen akkoord kunnen bereiken met betrekking tot de opleidingssubsidies voor starters, dit betreft zowel het jaar 2023 als begin 2024.


Vorm DC en zijn medewerkers zijn niet verantwoordelijk voor de huidige impasse. We verwijzen je door naar de communicatie van de voorzitter en ondervoorzitter van Vorm DC (28/06/23), waarin de rol van Vorm DC en vooral die van de accountmanagers verduidelijkt wordt.


De starterssubsidies zijn slechts één van de ondersteuningen die Vorm DC biedt naar de bedrijven toe voor de opleiding van hun huishoudhulpen. 


👉 Als je vragen hebt over dit onderwerp, raden we je aan om contact op te nemen met je werkgeversorganisatie en/of de vakbonden.


Bedankt voor je medewerking.

Volg ons op LinkedIn!

🤳 Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Vorm DC? Volg ons dan op LinkedIn! 💻


Op deze pagina vind je info terug over de sector, onze evenementen en workshops én nog zoveel meer … 😊


👉 Abonneer je dus snel op onze LinkedIn-pagina!


Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86 C bus 302, 1000 Brussel
Linkedin