Nieuwsbrief februari
Onder de aandacht
Workshop Financieel Fit
Financieel fit zijn en blijven is voor veel mensen een uitdaging. Misschien ook wel voor jouw uitzendkracht. Tijd om in gesprek te gaan over geld. Om samen te werken aan een financieel gezonde werkvloer.
Wij hebben Marjolein van Lonkhuijzen, Projectleider CNV Geldzorg uitgenodigd om op donderdag 13 februari een workshop te geven. We bespreken hoe je de uitzendkracht met financiële problemen kunt signaleren, het gesprek aan kunt gaan en we delen zo praktisch mogelijke tips. Ook informeren wij je over ons individueel traject waar een uitzendkracht hulp kan inschakelen op het gebied van budgetcoaching. 

Voor wie?
Deze workshop is geschikt voor de intercedent die in contact staat met de uitzendkracht en voor de beleidsmakers. Om het interactief te kunnen houden, is de workshop voor max 25 personen. Per uitzendorganisatie kan 1 persoon aangemeld worden.

Datum:13 februari
Tijd: 13.00 - 16.30
Locatie: Zwier, de Vrijhaven | Winkeldijk 20A Vinkeveen

Meld je aan via info@doorzaam.nl onder vermelding van 'Workshop Financieel Fit'.
"Een doel zonder een plan is slechts een wens."
Antoin de Saint-Exupéry
Rondetafelgesprek voor opdrachtgevers
Tijdens dit gesprek gaan we met opdrachtgevers het gesprek aan over verschillende thema's omtrent duurzame inzetbaarheid. We trappen deze bijeenkomst af met Noortje Bellucci-Koggel, Manager Personeel & Organisatie van Attractie & Vakantiepark Slagharen.
Voor wie?
Wij zijn op zoek naar opdrachtgevers die de ontwikkeling van hun medewerkers en daarbij ook hun uitzendkrachten op de agenda hebben staan. Opdrachtgevers die bezig zijn met DI-beleid (te ontwikkelen). Heb je opdrachtgevers die jij herkent in bovenstaande ? Vraag ze dan en meld ze aan door het sturen van een email naar info@doorzaam.nl onder vermelding van ‘Rondetafelgesprek opdrachtgevers’.

Datum: donderdag 5 maart
Tijd: 15.00 – 17.00 u (inloop vanaf 14.30)
Locatie: Attractie & Vakantiepark Slagharen, Zwarte Dijk 3 Slagharen.
Duurzame Inzetbaarheid van uitzendkrachten in kaart brengen
Alleen met jouw hulp komen we verder. In samenwerking met het KBA Nijmegen is er een vragenlijst opgesteld om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten in kaart te brengen.

Maar dan moet de vragenlijst wel bij de uitzendkracht terecht komen. En daar hebben we jullie hulp bij nodig. Ons bereik naar uitzendkrachten is minimaal, vandaar een verzoek aan jullie. Willen jullie een bericht opnemen in jullie communicatie zodat de vragenlijst bij zoveel mogelijk uitzendkrachten terechtkomt? Helemaal mooi als jullie de uitzendkracht de link rechtstreeks mailen.

Het kost de uitzendkracht 15 minuten om de vragenlijst in te vullen en de uitzendkracht maakt kans op een cadeaubon van €100 of een DI traject ter waarde van 2500 euro en een coach die hun begeleid.

Hieronder vind je de link en een stuk tekst wat je kunt gebruiken bij het delen.

<<>> 
Maak kans op cadeaubon van €100 of een traject ter waarde van 2500 euro. ...
...door het invullen van een vragenlijst over hoe jij je duurzame inzetbaarheid ervaart.
In deze vragenlijst vraagt DOORZAAM van jou als uitzendkracht of gedetacheerde of jij vitaal, veilig, vaardig en met plezier aan het werk bent en aan het werk kunt blijven.
Het beantwoorden van de vragen zal je ongeveer 15 minuten kosten. Door mee te doen, help je mee aan het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en gedetacheerden.

Onder de deelnemers die de vragenlijst volledig invullen worden 3 prijswinnaars geloot. De winnaars kunnen kiezen uit een cadeaubon van €100 of een traject ter waarde van €2500, hiervoor krijg je een coach een scan en op basis van de uitkomst kan je een opleiding kiezen, een financieel coach, een taaltraining, een gezondheid check een training digitale vaardigheden, wat maar nodig is zodat je aan het werk kunt blijven.
Als je hiervoor in aanmerking wil komen, vul dan je e-mailadres in aan het einde van de vragenlijst. Je hebt tot uiterlijk 20 maart voor het volledig invullen van de vragenlijst. Alleen de drie prijswinnaars ontvangen in de laatste week van maart bericht.

DOORZAAM is het fonds van de uitzendbranche. Zij geloven dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen. Dit bereikt DOORZAAM door de uitzendwerkgevers en opdrachtgevers hierin mee te nemen.
En verder...

Alles over onze Scholingsvouchers. Wij hebben twee artikelen gepubliceerd over de Scholingsvouchers. Een met de meest gestelde vragen en de andere over het record aantal aanvragen en wat de volgende stap is voor jou.

1055 uitzendkrachten maken gebruik van de DIS. Om uitzendkrachten zicht te geven op de verschillende onderwerpen die van belang zijn om duurzaam inzetbaar te blijven en hoe ze er momenteel voor staan heeft DOORZAAM samen met TNO een korte vragenlijst opgesteld.

Wie relevant wil blijven op de arbeidsmarkt, zal zijn leven lang moeten blijven leren. En niet alleen op cursussen, maar in de praktijk valt er ook genoeg op te leren.

Met ingang van 2 maart a.s. kan er subsidie aangevraagd worden door o.a. MKB bedrijven om de leercultuur te verbeteren, de zogenaamde SLIM regeling.