Nieuwsbrief januari
De enige zekerheid is onzekerheid...
Chantal Huinder is sinds de start van dit jaar onze kersverse nieuwe directeur. In deze eerste column neemt zij je mee in hoe zij de toekomst ziet voor de uitzendbranche. 

En met trots laat ze wat aantallen zien van uitzendkrachten die we vorig jaar bereikt hebben en wat zij gedaan hebben. Haar column lees je hier.
Budgetcoaching
Bij Doorzaam zien we graag dat uitzendkrachten zich ontwikkelen, blijven leren en gezond zijn! En daar ondersteunen we uitzendbureaus bij.

We vinden het ook belangrijk dat uitzendkrachten financieel gezond zijn. Daarom helpen we met een gratis budgetcoach. Stressvrij en zonder geldzorgen aan het werk zijn. Dat gunnen we iedereen. Maar er is vaak sprake van schaamte... Uitzendkrachten melden zich niet zomaar of durven het zelfs niet. En dat hoeft niet!

Speciaal voor uitzendkrachten hebben we een animatie gemaakt om ze te laten weten dat ze er niet alleen voor staan en dat er hulp voor ze is. Gratis!

Deel je deze animatie met je uitzendkracht? De animatie is ook op onze website te vinden.
Financieel Fit kalender | januari
Een goede financiële gezondheid is belangrijk voor iedereen. Soms is dit echter niet het geval en krijgt iemand te maken met loonbeslag of schulden.

Bijna 62% van de werkgevers heeft wel eens te maken met werknemers met schulden. Dit zorgt op diverse manieren voor onrust bij de werknemer en kan een werkgever tot
€13.000 per jaar kosten (bij een fulltime baan met modaal salaris). Deze kosten zitten dan niet alleen in de verwerking van bijvoorbeeld het loonbeslag, maar ook in de afname van de productiviteit en toename van het ziekteverzuim.

Als werkgever is het soms de vraag wat je kan doen als een werknemer te maken heeft met schulden, of wat er kan gebeuren in de preventie. Daarom hebben we een jaarkalender gemaakt waarin per maand een onderwerp met betrekking tot financiële gezondheid wordt behandeld.

Januari gaat over wat te doen en niet te doen bij loonbeslag. Hoe verloopt het gesprek met de medewerker en wat zijn de aandachtspunten?
Vacature Consultant Duurzame Inzetbaarheid
Altijd al bij Doorzaam willen werken? Pak dan nu je kans! Wij zijn op zoek naar een Consultant Duurzame Inzetbaarheid.
 
Als Consultant DI ben je een echte verbinder, initiator, communicatief vaardig en weet je anderen op inspirerende wijze te enthousiasmeren en te activeren. Kun je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Neem dan meteen contact op met Femke Kooijman, manager duurzame inzetbaarheid, op 06 51 38 48 31.
uitzendkrachten werken veilig
Land- en tuinbouw
Wist je dat uitzendkrachten vaker slachtoffer zijn van een ongeval? Doorzaam, Stigas, LTONederland, Glastuinbouw Nederland en FNV vinden dat iedereen in de land- en tuinbouw veilig en gezond moet kunnen werken. Uitzendkrachten vormen hierop geen uitzondering. Daarom zetten wij onze handtekening onder de intentieverklaring ‘Uitzendkrachten werken veilig’. 

Ook meedoen? Teken dan nu een ambassadeursakkoord