Nieuwsbrief juli
Arbeidsmarktscan
Wij zetten de πŸ”Ž Arbeidsmarktscan πŸ”Ž gratis in als instrument voor uitzendkrachten om inzicht te krijgen in hun duurzame inzetbaarheid.

Door het invullen van de arbeidsmarktscan wordt op een onderbouwde en objectieve manier de huidige positie op de arbeidsmarkt vastgesteld. Ook wordt er een uitspraak gedaan over de verwachte kans op werk per regio en de arbeidskans over 5 jaar.

Om in aanmerking te komen voor deze gratis arbeidsmarktscan, moet een uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • De uitzendkracht is werkzaam in Fase A/B | Fase 1-2-3
  • De uitzendkracht is werkzaam bij een klein- of middelgroot uitzendbureau (maximaal 250 vaste medewerkers)

Heb je interesse in de arbeidsmarktscan? Uitzendkrachten kunnen zelf een email naar info@doorzaam.nl sturen. Je kunt dit ook voor je uitzendkracht doen. Let dan op dat je het email adres van de uitzendkracht doorgeeft.
Diplomaroute
Heb je uitzendkrachten die al veel ervaring hebben opgedaan, maar nog geen diploma op zak hebben? Dan is de Diplomaroute een goede manier om alsnog een officieel erkend MBO niveau 2 diploma te halen.

Er zijn drie Diplomaroutes beschikbaar. Alle informatie vind je op de pagina van de Diplomaroute op onze website.

Als je als uitzendorganisatie interesse hebt om één of meerdere uitzendkrachten aan te melden en daarbij de tegemoetkoming wil ontvangen van 100% per Diplomaroute, neem dan contact met ons op via info@doorzaam.nl.

ο»ΏEΓ©n van de consultants neemt dan contact met je op en licht de procedure verder toe.
Alles-in-1 inzetten
Door de coronacrisis raken veel mensen hun baan kwijt en is het niet altijd makkelijk om ander werk te vinden.

Juist nu kan het belangrijk zijn om breder te zoeken dan alleen in het eigen beroep.
πŸ‘©β€πŸ”§πŸ‘¨β€πŸŒΎπŸ‘¨β€πŸ³πŸ‘¨β€πŸ­πŸ‘¨β€πŸš’ Het UWV heeft per sector een overzicht gemaakt van voorbeelden van #overstapberoepen.

Heb jij uitzendkrachten aan het werk in deze sector? Kijk dan eens of jouw uitzendkracht een geschikte kandidaat is voor ons traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten.ο»Ώ
Aanmelden voor dit jaar is nog mogelijk!
Doorzaam congres 24 september,
zet het in je agenda
Na twee keer ons congres te hebben verplaatst door de welbekende maatregelen, gaan we er van uit dat dit jaar ons congres door kan gaan. We organiseren het congres op vrijdag 24 september via livestream.

Zet je het alvast in je agenda? Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.
En verder...

Persbericht 1500 uitzendkrachten duurzamer inzetbaar door traject Alles-in-1. Cijfers laten zien dat het traject waarbij coaching wordt gecombineerd met een budget voor vervolgstappen een hogere duurzame inzetbaarheid genereert bij uitzendkrachten.

'Eigen regie'... het is van ons allemaal. Onze maandelijkse column staat weer live. Deze maand is het de beurt aan Chantal Huinder. Het overheidsbeleid legt steeds meer de nadruk op het nemen van eigen regie. Maar hoe zorg je nu dat medewerkers eigen regie nemen, en zeker voor wie dat niet vanzelfsprekend is?

In onze Financieel Fit kalender besteden we in de maand juli speciale aandacht aan schulden onder laaggeletterden. Kijk voor meer informatie en wat je kunt doen om hen te helpen naar de maand juli op onze pagina Financieel Fit kalender.

Budgetcoaching voor uitzendkrachten werpt vruchten af. Uitzendkrachten aanmelden kan nog!

Tweede ronde Scholingsvouchers. We krijgen met regelmaat de vraag wanneer we dit jaar de tweede ronde Scholingsvouchers uitgeven. Graag laten we jullie dit weten. Alleen daarvan zijn we weer afhankelijk van jullie.