Place Your Own Text Here.

Beste lezer,

De eerste nieuwsbrief van 2017 heeft wat op zich laten wachten, maar zoals u weet...geduld wordt altijd beloond!

We blikken onder meer terug op de net afgelopen roadshow, ook hebben we een gloednieuwe gids voor u in petto en stellen we u het Werkbaarheidsfonds voor. Verder komen diversiteit,
de open opleidingskalender en gezond werken aan bod.

Nieuwsgierig? Klik snel door naar de volgende items:
Neem gerust contact op met uw sectorconsulent indien u meer informatie wenst over bovenstaande onderwerpen.
  
Wij wensen u veel leesplezier! Bedankt! Graag gedaan!

Het Vorm DC-team

  
dankbaarstejobDe dankbaarste job
 
U heeft het waarschijnlijk gemerkt...midden april lanceerden we onze gloednieuwe campagne, gericht op jongeren,
onder de naam "De dankbaarste job". Met meer dan 500 aanwezigen (zowel dienstenchequebedrijven als arbeidsmarktpartners) op de roadshow, mogen we spreken van een succes. Wij willen u graag bedanken voor de talrijke opkomst en uw enthousiasme!
 
Maar... het echte werk begint nu pas: het verspreiden van deze boodschap!
Wij proberen op zoveel mogelijk jobdates en andere events aanwezig te zijn. U kan de campagne promoten door onze affiches op te hangen, de blocnotes mee te geven aan de huishoudhulpen (voor de klant) en/of onze
website  en facebookpagina  te delen op sociale media, uw eigen website,...
 
Sinds kort kan u de affiches en blocnotes bestellen via onze website. Klik hier om een bestelling te plaatsen.
 
Hieronder vindt u enkele sfeerfoto's van de roadshow.

De voorbereiding...


De roadshow zelf...
 
  
werkbaarheidWerkbaarheidsfonds
 
Midden maart sloten de sociale partners een akkoord over de oprichting van een Werkbaarheidsfonds. Het doel van het fonds is om de werkbaarheid te stimuleren in de sector, dit door acties te ontwikkelen, te faciliteren en te promoten omtrent de 4 volgende thema's:
  • Een welzijnsstudie
  • Sensibilisering en opleiding van huishoudhulpen, omkaderend personeel, vakbondsmedewerkers en bedrijven
  • Coaching 
  • Een sensibiliseringscampagne naar het grote publiek/de klant
Deze speerpunten worden in de loop van 2017-2018 ontwikkeld door Vorm DC.
 
Vanaf september dit jaar gaan we van start met het coachingsluik. Meer informatie volgt dit najaar, hou uw mailbox dus zeker in de gaten!
 
Wil u graag weten hoe het gesteld is met de werkbaarheid binnen uw onderneming?
Ga vandaag nog aan de slag met de Werkbaarheidsscan . Indien gewenst, kan uw sectorconsulent u steeds ondersteuning bieden.
  
openkalender Open opleidingskalender
   
Ondertussen bestaat onze open opleidingskalender een 8-tal maanden en merken we dat het gebruik gestaag stijgt. In de laatste 4 maanden van 2016 mochten we reeds 177 cursisten ontvangen. Begin 2017 zagen we dit aantal stijgen naar 277 cursisten.
 
Bent u nog op zoek naar een opleiding in uw regio voor 1 of meerdere huishoudhulpen? Ontdek het opleidingsaanbod in onze open opleidingskalender .
 
Werd de opleiding die u wenst niet opgenomen in de kalender? Neem dan gerust even contact op met uw sectorconsulent , misschien zijn andere bedrijven op zoek naar een gelijkaardige opleiding en kan er een extra sessie ingepland worden.
  
gids U kent onze schoonmaakgidsen voor de huishoudhulpen...
en u maakt er gebruik van?
 
Dan hebben we goed nieuws voor u... Vorm DC lanceert zijn allereerste gids bestemd voor het omkaderingspersoneel!

De titel van deze gids? Discriminatie en Dienstencheques gaan niet samen.
 
In de dienstenchequesector staat de mens centraal: de mens ten dienste van de mens. Er is geen plaats voor machines en de interpersoonlijke relaties zijn essentieel. Onze sector biedt werkgelegenheid aan mensen met heel diverse achtergronden, die schoonmaken voor klanten die al even verschillend zijn. Deze diversiteit kan soms bepaalde moeilijkheden opleveren en zelfs tot discriminatie leiden...
 
Hoe reageert u het best op een geval van discriminatie?
Een kant-en-klaar antwoord bestaat er niet; elke situatie is anders en moet afzonderlijk worden geanalyseerd.
 
Nieuwsgierig? Waar wacht u nog op? Surf naar onze website en plaats uw bestelling.
 
Veel leesplezier!
 
V orm DC dankt Actiris en de Raad voor non-discriminatie en diversiteit voor hun geleverde bijdrage bij de ontwikkeling van de gids "Discriminatie en Dienstencheques gaan niet samen."
  
diversiteitbxlDiversiteitsplannen in Brussel

Waarom inzetten op meer diversiteit?
Een bedrijf met een divers personeelsbeleid beschikt over meer verscheidenheid aan competentie en ervaring en bijgevolg over meer talent(en). Zo kunt u beter inspelen op een maatschappij in verandering en de vragen van uw klanten. En daar wint u zelf ook bij. 
 
Inspiratie nodig?
Diversiteit verankeren in uw onderneming doet u met een diversiteitsplan. De Dienst Diversiteit van Actiris begeleidt u hier kosteloos bij om de verschillende actielijnen van het plan vast te leggen en uit te werken. Deze ondersteuning gebeurt op maat en mikt op een zo groot mogelijke impact op uw selectieprocedure, interne vormingen, communicatie,...
 
Geniet u hiervoor financiële steun?
Voor uw eerste diversiteitsplan geeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een cofinanciering tot maximum 10.000 euro voor de acties die voorzien zijn in het plan. Terwijl u dit plan ontwikkelt, kunt u ook (gratis) beroep doen op ondersteuning van de diversiteitsconsulenten van Actiris.
 
Rondt u het traject af met succes?
Dan ontvangt u een welverdiend diversiteitslabel van het Brussels Gewest. Hiermee toont u aan uw personeel, klanten en partners dat u diversiteit in Brussel als een verrijking ziet.
 
Een 100-tal ondernemingen kregen al een label. Bent u de volgende? Neem dan contact op met de Dienst Diversiteit van Actiris - 02/505 77 05 - dienstdiversiteit@actiris.be.
 
Meer info nodig? Klik hier.
 
 
  
  
asielzoekersAsielzoekers en erkende vluchtelingen in de DC-sector

Vorm DC zet zich actief in voor het toeleiden van erkende vluchtelingen en asielzoekers naar de dienstenchequesector. Onlangs werden 2 opleidingstrajecten georganiseerd en succesvol afgerond in Leopoldsburg én Antwerpen. Vorm DC wenst zich in de toekomst verder in te zetten voor dergelijke projecten en staat steeds open voor samenwerkingen met partners.
  
Lees op deze blog  de ervaringen van een Antwerpse DCO die reeds een toeleidingstraject opstartte en erkende vluchtelingen in dienst nam.
 
 

  
awardWint uw onderneming de Gezond Werken Award?

Heeft u aandacht voor de gezondheid van uw medewerkers en voert u een actief gezondheidsbeleid? Dan is de Gezond Werken Award misschien iets voor u!
 
Met deze prijs willen de dienst voor Welzijn op het Werk Prebes en het VIGeZ onder andere profit, social profit ondernemingen en overheden belonen die een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren en zo hun welzijns-of HR-beleid versterken. Binnen elke categorie zijn er twee winnaars.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen grote ondernemingen
(>100 medewerkers) en kleine ondernemingen.
 
Meer weten? Surf naar www.gezondwerkenaward.be
  
agenda1Agenda
 
Check regelmatig onze  evenementenkalender en uw mailbox om op de hoogte te blijven van aankomende events.
Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86C bus 302 - 1000 Brussel - T: 02 421 15 89 -  info@vormingdienstencheques.be