Nieuwsbrief november
PRAKTIJKVERKLARING
Mensen zonder startkwalificatie hebben een relatief kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Zij zijn vaker werkloos en uitkeringsafhankelijk.

Wij willen voor werkenden en werkzoekenden zonder startkwalificatie de overgang naar werk versoepelen en de kans op duurzaam werk vergroten door middel van de praktijkverklaring. Voor mensen die nog nooit een diploma hebben gehaald, is de praktijkverklaring een enorme opsteker. En soms een stimulans om tóch verder te leren.

Hieraan werken we graag samen met uitzendorganisaties die de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten ook hoog op de agenda hebben staan. En kan deze aanpak een instrument zijn om uitzendkrachten breder en beter in te zetten.

Op basis van de vraag van het uitzendbureau en het leerbedrijf en de persoonlijke mogelijkheden, gaat de werkende uitzendkracht onder begeleiding van een praktijkopleider aan de slag met bestaande delen van een mbo-opleiding.

Een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen uitzendkracht, uitzendorganisatie en opdrachtgever. Alle drie werken samen in deze pilot: uitzender begeleidt, de opdrachtgever beoordeelt en de uitzendkracht doorloopt het leerwerktraject.

Duurzame Inzetbaarheid in de driehoek. En dit is exact in de lijn van onze visie.
Hier zijn we trots op!
We hebben 3500 scholingsvouchers uitgegeven
in de 2e ronde.
Verruim je kennis door het volgen van korte webinars!
Velen van jullie hebben zich al aangemeld voor een of meerdere van onze webinars. Top! Voor degene die dit nieuws gemist hebben: wij organiseren diverse korte webinars.

In een korte tijd nemen we je op specifieke onderwerpen mee en verruimen je kennis. Alle webinars zijn bedoeld om er daarna meteen mee aan de slag te gaan, zijn interactief en soms met gastsprekers.

Bekijk in het overzicht welk webinar je niet mag missen! Al onze webinars worden gehouden via Microsoft Teams en variëren van een half uur tot een uur.
 
Bekijk hier de lijst van al onze webinars met onderwerp, de datum, tijden, gastsprekers en meer.
Maatregelen corona
Helaas is het nog steeds actueel. En dat betekent ook nu nog:

✅ Zorg dat werknemers met klachten écht thuis blijven.
✅ Waar maar enigszins mogelijk, wordt thuis gewerkt.
✅ Zorg dat werknemers, klanten en bezoekers 1,5 meter afstand houden.
✅ Spreek uw werknemers, klanten en bezoekers aan op naleving van de maatregelen.
✅ Zorg dat de maatregelen tegen verspreiding van het virus goed zichtbaar blijven.
✅ Gebruik het protocol veilig werken in de uitzendbranche.

Voor meer informatie en materiaal: op deze pagina vind je flyers en animaties voor uitzendkrachten. Ook in diverse talen. Op deze pagina vind je ook het corona-procotol eigen medewerkers. Beiden zijn aangepast nav de persconferentie van 28 september en de aangekondigde verscherpte maatregelen.

In samenwerking met de SNCU is er een helpdesk beschikbaar voor alle corona gerelateerde vragen.
Deze helpdesk coronamaatregelen is beschikbaar via:
- helpdesk@doorzaam.nl
- 0800 7008 (GRATIS)
En verder...
UWV publiceert voorbeelden van overstapberoepen.

Financiële stresstest van het CPB.


Route naar RI&E.