Place Your Own Text Here.

Beste lezer,

HERFST! Dat wil zeggen...laarzen aantrekken voor een fikse boswandeling, prachtige natuurlandschappen, warme kleuren, paddenstoelen plukken, lekker griezelen tijdens Halloween, pompoensoep, herfstvakantie, een heerlijke kop warme chocolademelk,...

 
Nog één goede raad voor morgen: doe uw deur goed op slot en laat niemand binnen na middernacht! :-) 

 
In deze nieuwsbrief komen de volgende items aan bod:
Neem gerust contact op met uw sectorconsulent indien u meer informatie wenst over bovenstaande onderwerpen.
 
Wij wensen u veel leesplezier!
 
Het Vorm DC-team
 
   
opleiding2016 Opleidingen in 2016
   
U heeft in 2016 opnieuw uitgebreid gebruik gemaakt van de subsidies voor de opleiding van uw startende huishoudhulpen. 
 
Klik op onderstaande prent voor enkele kerncijfers.
 
 
     
  
spel"De dankbaarste job" Spel

In het kader van de Jongerencampagne "De dankbaarste job" heeft Vorm DC een informatief spel ontwikkeld voor arbeidsmarktactoren en organisaties die jongeren begeleiden naar werk.
 
De bedoeling is dat u, als begeleider, het spel speelt met jongeren om zo een correct beeld te schetsen van de dienstenchequesector. Het spel kan zowel in het Nederlands als in het Frans (of met een gemengde groep) gespeeld worden.
 
Hadden u en uw collega's graag een demo van het spel gewenst? Neem dan contact op met de sectorconsulent van uw regio. U kan het spel bestellen via onze website.
 

  
aanpassinggidsAanpassing Gids "Discriminatie en Dienstencheques gaan niet samen."
 
 
 
Deze gids behandelt juridische kwesties, wat wil zeggen dat er af en toe veranderingen kunnen optreden.
 
Bij deze wensen wij u te informeren dat Situatie 5 (zie pg. 26) van de gids werd aangepast ten gevolge van een nieuw Arrest van het Europees Hof van Justitie.
 
Bedrijven die reeds over onze gids beschikken, kunnen de nieuwe versie van de situatie hier downloaden.
Wij passen de gids aan en zorgen ervoor dat deze bij een toekomstige bestelling volledig up to date is.

  
doedagenDoe-dagen

In tussentijd worden in de verschillende competentiecentra van de VDAB nog steeds Doe-dagen voor dienstenchequeconsulenten georganiseerd. Doelstelling is om de consulenten kennis te laten maken met de dagdagelijkse taken van de huishoudhulpen die ze ondersteunen.
Het centrale thema van dit najaar is Huishoudelijk wassen en strijken.
 
Omwille van de populariteit zijn de meeste Doe-dagen dit jaar reeds volzet, maar u kan zich nog altijd inschrijven voor de sessie in Wevelgem op 14/12 . Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt.
 
Houd onze evenementenkalender en uw mailbox zeker in de gaten, want in 2018 staan er opnieuw enkele Doe-dagen op de agenda!
 
  
vluchtelingenprojectVluchtelingenproject afstudeermoment stad Antwerpen

Op initiatief van Vorm DC (Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques) en met de steun van stad Antwerpen organiseerden VDAB, Atmetis en Open School deze zomer een opleidingstraject tot poetshulp voor 21 erkende vluchtelingen.
 
Drie dienstenchequebedrijven engageerden zich om deze mensen na afloop van de taal- en beroepsopleiding van 3 maanden aan te werven. Op 8 september tekenden alle afgestudeerden een deeltijds contract voor onbepaalde duur bij hun nieuwe werkgever.
 
Een vast contract bij een dienstenchequebedrijf is voor deze vluchtelingen uiteraard de kers op de taart, maar is zeker geen eindpunt. Voor de nieuwe werknemers betekent het vooral een nieuwe start. Een welgemeende proficiat!
 
 
  
laaggeletterdheidInfosessie Laaggeletterdheid in Ranst

 
 
Op 26/10 organiseerde Vorm DC samen met Open School en VDAB een infosessie voor dienstenchequebedrijven rond het thema "Laaggeletterdheid".
 
"Laaggeletterd zijn" treft 1 op 7 volwassenen in Vlaanderen. Onder meer volgende vragen werden beantwoord tijdens de sessie:
Wat betekent laaggeletterd zijn? Welke invloed heeft dit op werk en opleiding?
 
 
 
Laaggeletterdheid is vaak iets waar huishoudhulpen zich voor schamen.
Daarom is het belangrijk om het thema meer bespreekbaar te maken en deze mensen te begeleiden naar de opleidingen bij Basiseducatie.
 
De sessie in Ranst lokte heel wat geïnteresseerde consulenten, zaakvoerders en jobcoaches. We mogen spreken van een succes!  
  
diversiteitBXLDiversiteitsbeleid Brussel

Het diversiteitscharter van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest roept dienstenchequebedrijven op om een aantal acties uit te werken rond diversiteit.
  
Zoals u weet draagt Vorm DC diversiteit hoog in het vaandel. Wij wensen de DCO dan ook graag bij te staan in dit proces en zijn ons bewust van het belang van een intercultureel management binnen een bedrijf. Om deze reden heeft Vorm DC beslist om, samen met de Dienst Diversiteit van Actiris, enkele opleidingen rond deze thematiek te organiseren. De doelstelling van deze vorming is dat u de acties op een professionele en weloverwogen manier kan aanpakken.
  
Vorm DC zal deze acties in goede banen leiden gedurende het jaar 2018.
De eerste opleidingen vinden reeds plaats in januari volgend jaar.
  
Geïnteresseerd? Binnenkort publiceren we alle nodige informatie op onze evenementenkalender .
 
  
  
  
agendaAgenda
 


Check regelmatig onze  evenementenkalender en uw mailbox om op de hoogte te blijven van aankomende events.

Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques
Havenlaan 86C bus 302 - 1000 Brussel - T: 02 421 15 89 -  info@vormingdienstencheques.be