Nieuwsbrief oktober
Alles-in-1 voor uitzendkrachten | wist je dat:

  • Alles-in-1 voor uitzendkrachten* ook geschikt is voor jouw uitzendkracht die al vrij helder heeft wat de vervolgstap kan zijn maar hier graag nog met een coach over doorpraat? Dan blijft het bij één gesprek en volgt daarna een passende vervolgstap.

  • Alles-in-1 voor uitzendkrachten ook geschikt is voor jouw uitzendkracht om in gesprek te gaan met een coach over zijn of haar toekomst? Daar mag het ook bij blijven. Een vervolgstap is geen must. Wel is het goed te weten dat die mogelijkheid er is. Maar het kan dus prima bij één, twee of drie gesprekken blijven.

  • Alles-in-1 voor uitzendkrachten ook geschikt is voor die uitzendkracht die niet langer dan vier weken geleden gestopt is met uitzendwerk.

  • We nu geen maximale aantal aanvragen van uitzendkrachten per BV meer tellen? En bestaat je organisatie uit meerdere BV’s: je mag alle aanvragen indienen onder 1 BV.

* let wel het is gericht op die uitzendkracht die een (toekomstige) belemmering in de duurzame inzetbaarheid ervaart. Ook is er een focus op uitzendkrachten met maximaal MBO4 niveau.Alle informatie over Alles-in-1 voor uitzendkrachten vind je op onze website.
Omscholingsvoucher wordt Persoonlijk Kansberoepbudget
 
Jouw uitzendkracht kunnen plaatsen in een kansrijk beroep? Daarvoor hebben wij het Persoonlijk Kansberoepbudget in het leven geroepen.
 
Voorheen noemden we dit de Omscholingsvoucher. Het doel is om zoveel mogelijk uitzendkrachten in kansrijke beroepen aan het werk te hebben door middel van dit persoonlijke budget. Om dit voor elkaar te krijgen bleek niet altijd daadwerkelijk van omscholing sprake te zijn, maar soms ook bijscholing. Dat is nu onder het Persoonlijk Kansberoepbudget mogelijk. Met dit budget kan al de scholing gevolgd worden die nodig is om te werken in een kansrijk beroep. Alle informatie lees je terug op deze pagina.
 
Let op:
Wanneer je al interesse hebt getoond in de Omscholingsvoucher hoef je geen actie te ondernemen. Deze wordt automatisch omgezet naar het Persoonlijk Kansberoepbudget.
Doorzaam congres
Het belang van eigen regie. Dat was het onderwerp tijdens ons congres van vrijdag 24 september. En wat was het een bijzondere dag. Met gepaste trots en naar alle tevredenheid kijken we terug op het geslaagde congres. Kijk je mee?

Wij hopen op een fijne samenwerking en dat we vele uitzendkrachten vitaal, met plezier en vaardig hun werk kunnen laten doen.
Wat ga jij doen voor jouw uitzendkrachten?
Hoe krijg je duurzame inzetbaarheid op de agenda van de opdrachtgever?
Heb jij ook soms het gevoel dat je de opdrachtgever niet meekrijgt in het gesprek?
Is het soms hard werken de ander te overtuigen van het belang van duurzame inzetbaarheid?
Denk je wel eens aan het einde van een gesprek dat je het anders had willen aanpakken? Zie je op tegen het gesprek met die ene opdrachtgever?

En verder...
Column Adriana Stel, Zoek en gij zult niet vinden

Het taboe op praten over geldzorgen op de werkvloer is groot. Wil je zelf het gesprek met je uitzendkracht aangaan maar weet je niet goed hoe je dat het beste kunt aanpakken? Meld je dan meteen aan voor onze interactieve online groepstraining 'Financiële problemen bespreekbaar maken.'

MEDEWERKING GEVRAAGD
Maandelijks sturen wij ook een nieuwsbrief aan uitzendkrachten. Hoe meer uitzendkrachten we bereiken hoe beter natuurlijk. Vandaar de vraag of jij dit wil doorzetten naar jouw uitzendkrachten? Dat kan door middel van doorsturen of delen via jullie pagina voor uitzendkrachten. Nieuwsbrief uitzendkrachten oktober.

Financieel fitte werknemers, een handige toolkit en veel informatie vind je op de site van Wijzer in geldzaken. Doorzaam biedt een aantal trajecten en trainingen aan om het gesprek aan te gaan met je uitzendkracht of uitzendkrachten te helpen om de financiële situatie weer op orde te krijgen.