Nieuwsbrief september
Onder de aandacht
Minder stress meer energie
Openheid over psychische problemen als een burn-out of een depressie lijkt steeds normaler te worden. Toch zou nog altijd een op de vier werknemers er niet over praten met de werkgever.

Deze conclusie van Tilburg University komt uit onderzoek van prof. dr. Evelien Brouwers onder 892 werkenden (die nu geen psychische problemen hebben).
En er niet over praten kan ook leiden tot stress. Stress kost veel energie, doe je hier niets aan dan kunnen deze klachten leiden tot andere ernstige klachten en aandoeningen. En om dat te voorkomen helpt een goed gesprek. Maar daar leent de werkvloer zich niet altijd voor.

Hoe kun jij zorgen dat jouw uitzendkrachten met plezier en energie aan het werk zijn bij opdrachtgevers?
Wij bieden hiervoor een 6-weekse training van Lesstress: Minder stress, meer energie.

Deze training volgt de uitzendkracht samen met een persoonlijke coach van Lesstress. Wekelijks is er een videogesprek over de voortgang van de training, worden de resultaten besproken en vragen beantwoord. Er wordt gebruik gemaakt van een app voor het doen van de dagelijkse stressmeting. Dagelijkse opdrachten zorgen voor een actieve deelname aan het programma. Per dag kost het een uitzendkracht ongeveer 15 minuten om het programma te volgen.

Wil jij dat jouw uitzendkrachten minder stress en meer energie krijgen en gun jij jouw opdrachtgevers energieke medewerkers?
Neem dan contact met ons op via 020 655 82 16 of via info@doorzaam.nl.

Eerst wat meer informatie lezen over de pilot? Dat kan op deze pagina.
Hier zijn we trots op!
Er is eind augustus interesse getoond in
ruim 8000 scholingsvouchers
Protocol coronamaatregelen
De ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen om weer de focus te leggen op het naleven van de basisregels.

De opdrachtgevers hebben over het algemeen hun eigen protocol en vaak ook speciale corona persoonlijke beschermingsmiddelen. Uitzendkrachten moeten geïnformeerd zijn over het uitzendprotocol, maar ook die van de opdrachtgever.

In mei hebben wij samen met FNV, CNV, de Unie, LBV, ABU en NBBU het protocol 'Samen veilig doorwerken voor de uitzendbranche' opgesteld. Kort daarop volgde het 'protocol voor eigen medewerkers'.

Maar hoe zorg je ervoor dat de juiste informatie tijdig je uitzendkracht bereikt? Dankzij de doorgeleidingsplicht weet een uitzendkracht welke risico’s er spelen op een nieuwe werkplek en met welke veiligheidsmaatregelen hij rekening moet houden tijdens het werk. Wij hebben een poster gemaakt met de instructies van de doorgeleidingsplicht expliciet over de coronamaatregelen.

Op onze site vind je het protocol voor de uitzendbranche en flyers met instructies voor uitzendkrachten in meerdere talen terug als ook de animaties. Deel de animaties en flyers met jullie uitzendkrachten en eigen personeel!

Want alleen samen krijgen we corona onder controle.
Pagina's voor uitzendkracht op website
In diverse trajecten en bij diensten geven we aan dat het nemen van eigen regie erg belangrijk is voor uitzendkrachten. Vandaar dat we hebben besloten om informatie over onze diensten ook direct aan de uitzendkracht gericht te plaatsen op onze website.

Kijk op deze nieuwe pagina's die we speciaal voor uitzendkrachten hebben opgesteld. Fijn als jullie het ook aan jullie uitzendkrachten laten weten en op jullie website willen plaatsen.
Het aantal van onze LinkedIn volgers is dit jaar gestegen met maar liefst 184%!!Volg jij ons eigenlijk al op LinkedIn?
En verder...
Wij hebben het proces voor jou wat makkelijker gemaakt! En dat lees je allemaal in het artikel.

Wanneer je in de week van 24 augustus interesse hebt getoond in scholingsvouchers en je hebt een bericht gehad (uiterlijk 2 september) dat we akkoord zijn, dan kun je vanaf 7 september de scholingsvouchers op naam gaan zetten. En let op: het is bij deze stap dat het op=op principe geldt!

Bijna twintig procent van de Nederlanders ervaarde in maart een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis. Onder hen zijn met name jongeren, zelfstandigen en flexwerkers. Lees hier de peiling van het NIBUD.