NFG logo
NFG Nieuwsflits
18-03-2021 | nr. 300
Intervisiegroep / Intervisiegenoten gezocht
Regio Nijmegen / Lochem

Hoi collega’s,

Vanwege het aanstaande pensioen van een van ons, zoeken wij nu één of meerdere nieuwe intervisiegenoten voor onze groep in de regio tussen Nijmegen en Lochem (onze woonplaatsen).
Wij komen 5 keer per jaar bij elkaar op donderdag- of vrijdagochtend.
Gabriela is psychodynamisch psychotherapeut met aandachtsgebieden trauma en psychische mishandeling en werkt client centered met gebruikt van o.a. EMDR, trauma therapie, regressietherapie, innerlijk kindwerk, systeemtherapie en Voice dialoque en (https://www.injeelement.info). 
Mijke is psycholoog en mindfulnesstrainer en biedt een combinatie van reguliere therapieën (ACT, EMDR) met meer holistische-lichaamsgerichte werkwijzen (MBCT, Sensorimotorpsychotherapy, IFS, voedingspsychologie) (www.foodforspirit.nl)

Onze groep kenmerkt zich door vertrouwen, openheid, diepgang, echtheid en respect. 
We sparren samen, leren van elkaar en zoeken de verdieping op om elkaar naar een hoger level te tillen. 
Kom jij onze groep versterken? 

Voor vragen en reacties kun je mailen naar info@injeelement.info of mijke@foodforspirit.nl.
Online training suïcidepreventie
Weet jij wat je kan doen?

Een NFG-registerlid wees ons op de (gratis) online training suïcidepreventie, een initiatief van 113 Zelfmoordpreventie. In deze training ontdek en oefen je wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt. De training bestaat uit 3 lessen:

  • Signaleer
  • Praat erover
  • Zoek samen hulp

De training neemt ongeveer een uurtje van je tijd in beslag (geen PE-punten) en is zeker een aanrader.
NFG Facebook
Boekverloting

Trauma en het lichaam
Een sensomotorische benadering van psychotherapie

Maandag 22 maart a.s. starten we op onze Facebookpagina weer met een hele mooie verlotingsactie van het boek "Trauma en het lichaam", beschikbaar gesteld door Uitgeverij Mens! en geschreven door Pat Ogden, Kekuni Minton en Clare Pain.

Traumatische ervaringen kunnen ingrijpende sensomotorische reacties tot gevolg hebben: intrusieve beelden, geluiden, geuren, lichaamssensaties, fysieke pijn, verkramping, een gevoel van verdoving. Een effectieve behandeling vraagt dan ook om een holistische geest-lichaambenadering. Door de theorie en techniek van traditionele psychotherapeutische methoden te bundelen met lichaamsgeoriënteerde – ofwel sensomotorische – psychotherapie, heeft Pat Ogden, pionier op het gebied van somatische psychologie, voor een doorbraak in de behandeling van trauma gezorgd. Met haar grote kennis van zaken legt ze uit hoe je beweging en de bewustwording van lichaamssensaties kunt inzetten om traumatische wonden te laten genezen.

Wil je dit boek winnen? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van allerlei wetenswaardigheden én deze weggeefactie.
Bij- en/of nascholing
Hieronder vind je een selectie van
de NFG-agenda:

13 mei - 27 mei
Duur: 3 dagen
Locatie: Amersfoort

27 mei - 24 juni
Thema: EMDR
Duur: 3 dagen
Locatie: Breda

8 juni - 29 juni
Duur: 3 dagen
Locatie: Waalwijk

Kijk hier voor de volledige agenda
Uit andere media
Onvoldoende hulp voor jongeren met ernstige psychische problemen

Meer jeugdigen met psychische problemen hebben hulp nodig en de ernst van de problemen is toegenomen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) constateert dat bestaande knelpunten in hulp aan jeugdigen met psychische problemen onder invloed van de coronacrisis zijn vergroot en verscherpt. Instellingen hebben onvoldoende personeel en geld om aan de complexe hulpvragen te kunnen voldoen. De wachtlijsten worden steeds langer. De afstemming en samenwerking op regionaal niveau is daarnaast onvoldoende.