Noutăți EaSI. Fonduri europene dedicate ocupării și inovării sociale

Septembrie 2023|

Newsletter #3

ESF+ Social Innovation: Apel deschis pentru sprijinirea centrelor naționale de competență pentru inovare socială

Vor primi finanțare 6-8 proiecte transnaționale de învățare reciprocă, axate pe profesionalizarea și dezvoltarea centrelor naționale de competență pentru inovare socială. 

Detalii

Forumul european privind migrația

Comitetul Economic și Social European, în colaborare cu Comisia Europeană, organizează a 8-a ediție a Forumului European privind Migrația, platforma de dialog între societatea civilă și instituțiile europene, pe teme de migrație, azil și integrare a resortisanților țărilor terțe. Evenimentul va avea loc în perioada 4-5 decembrie 2023 la Bruxelles.

Detalii

Webinar online bazat pe bune practici din proiecte ALMA și Erasmus+ pentru abordarea dificultăților tinerilor NEETs în contexte de mobilități transnaționale

Comunitatea de practică FSE+ SI+ privind ocuparea forței de muncă, educația și competențele, în cooperare cu rețeaua ALMA organizează joi, 21 septembrie 2023, un webinar intitulat ”Overcoming obstacles to young adults in work-based learning and internships abroad: Promising practices from ALMA and Erasmus+”.

Detalii

Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban și rural

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în data de 18 august 2023 primele apeluri dedicate sprijinirii dezvoltării antreprenoriatului social în zonele urbane și rurale prin programele aferente perioadei 2021-2027. Acestea vizează organizațiile interesate să devină administratori de grant, urmând ca după selecție să poată derula programe de tip accelerator de afaceri sociale prin care să asigure atât activități de suport pentru potențialii antreprenori sociali (formare antreprenorială, mentorat și consiliere etc), cât și finanțarea de noi afaceri sociale. 

Detalii

consolid8 Festival - eveniment dedicat impactului, sustenabilității și tehnologiei!

consolid8 Festival este primul festival din Europa de Est dedicat tehnologiilor verzi și inovării sociale sustenabile. Ediția de anul acesta va avea loc la Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023. 

Detalii

Know-how

Documente pe tema ocupării și incluziunii sociale

Vă invităm să descoperiți documente și ghiduri privind ocuparea și incluziunea socială publicate de Comisia Europeană: de la integrarea tinerilor pe piața muncii până la sprijinirea autorităților în dezvoltarea de programe. Secțiunea va fi actualizată periodic.

Detalii