Med 9 dage til juleaften, kan vi lige nå en julehilsen!
- og vi bringer godt nyt: vi glæder os nemlig til at fortælle om de nye bagekurser på Skærtoft Brødakademi. Du kan læse meget mere om  det nedenfor :) 

Vi ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår!

Kursusdatoer, 2017
Nu er de her: de nye kursusdatoer for første halvår af 2017 samt et par enkelte i efteråret. 

Marie-Louise introducerer to nye kurser: en gammel kending i fuldkornsforklædning, "Ny teknik - nye (fuldkorns)rutiner", og "Hverdagsbrød - 5 favoritter fra Skærtoft", som tager udgangspunkt i de populære brød Calle og Marie-Louise bager til fredagens brødsalg på Skærtoft.

Vi byder også velkommen til Benjamin Birk fra Århus. Benjamin er surdejs-, brød- og bageentusiast og samarbejdspartner i Staldkøkkenet. Benjamin har til hverdag til huse i Århus, hvor han driver "Birks Køkken". Benjamin har bl.a. undervist i Meyers Madhus og nyder at arbejde med stenkværnet økomel og surdej i mange afskygninger :) 

Læs mere om kurserne nedenfor. Du kan købe plads på kurserne ved at klikke her :) 

"Brød & Surdej" 
 
Vi arbejder med stenkværnet økologisk mel, koldhævede hvededeje, rugbrød, fermenterede croissanter og surdej.

Du får fingrene i dejene og lærer at få en fornemmelse for konsistenserne. Kurset er fyldt med små tips og tricks, som får dine hvedebrød til at blive fyldt med store lufthuller, en fantastisk smag og dine gæster vil spørge efter opskriften. (....)

Læs hele beskrivelsen af bagekurset her
"Hverdagsbrød - fra groft til sødt: 5 favoritter fra Skærtoft" 
 
Kurset består som altid af en god portion teori, vigtig viden om (fuld)korn og stenkværnet mel, demo'er og masser af hands-on. 

Efter en kort intro, lægger vi ud med at sætte rugbrød til hævning og gennemgår hvordan en "ren og fast" rugbrødssurdej trives bedst. Så ælter vi dej på fransk maner til bl.a. de populære focacciastykker. I arbejder sammen to-og-to om de to håndæltede deje. Vi strækker og folder dejen til Alsisk Ciabatta og bruger røremaskine til de Bløde Kaffeboller  (....)

Læs hele beskrivelsen af bagekurset her
"Ny teknik - nye (fuldkorns)rutiner" 
 
Hverdagsbrød skal, efter  Marie-Louise's overbevisning, indeholde fuldkorn, og da både øget sundhed og smag følger med anvendelsen af fuldkorn, er det naturligt at starte her.  

Efter en kort intro og demo (også med dej i røremaskine!) starter vi med at strække og folde en meget våd dej (og vender tilbage til den flere gange) til "Alsisk grovCiabatta". Derefter ælter vi dej på fransk maner. I arbejder sammen to-og-to om begge deje. Mens dejene hæver er der fælles-demo med langtidshævet dej - de populære Høstboller - og vi snakker om fordele (og "ulemper") ved iblødsætning og langtidshævning og fuldkorn  (....)

Læs hele beskrivelsen af bagekurset her
Fredagsbrød fra Stalddøren

Der dufter herligt i Staldkøkkenet hver eneste fredag, når Calle og Marie-Louise bager til fredagens brødudsalg. Vi slår dørene op kl. 13 og lukker kl. 17. Ønsker du at hente morgenbrød, kan det også lade sig gøre fra kl. 7.30. Husk blot at bestille dagen før.
Vi opdaterer løbende vores sortiment på hjemmesiden, så du har mulighed for at bestille dit bagværk på forhånd. Så står det klar til dig når du kommer :) Send en email mærket "BRØD" til mail@skaertoft.dk 

Læs mere her - vi glæder os til at se jer! 

Vores webshop er åben 24-7

I er mange der efterspørger gavekort til bagekurserne her op til jul. Vi kan desværre ikke udstede gavekort med "åbne datoer", men vi gør det gerne når I køber en kursusplads via webshoppen. Husk blot at angive i feltet "bemærkninger" at I ønsker et gavekort (- husk venligst navn på modtageren), så udsteder vi og sender det med posten hurtigst muligt. 

Udover kursuspladser kan I også købe mel, kerner og udvalgte bageartikler i vores  webshop. Vi pakker mandag og torsdag, og sender din bestilling med PostDanmark til et udleveringssted nær dig. 

Skærtoft Mølle A/S | 6440 Augustenborg | 74474480 | mail@skaertoft.dk | skaertoft.dk
STAY CONNECTED: