Leuk dat je deze nieuwsbrief leest, die natuurlijk uitkomt in de week van het werkgeluk!

Op dit moment zijn er genoeg uitdagingen waar werkgeluk een handje bij kan helpen. Wil je bijvoorbeeld meer plezier ervaren tijden je online meetings, schrijf je dan in voor ons 6e Waanzinnige Werkvormen Webinar op 20 november.
We werken nog veel thuis, maar gaan langzamerhand ook wel weer af en toe een dagje naar kantoor. Voor tips hiervoor hebben we een Terug naar Kantoor checklist gemaakt en in deze nieuwsbrief kun je lezen hoe de Nederlandse ambassade in Chili hiermee aan de slag is gegaan.
Praktijkvoorbeelden zijn altijd leuk om te lezen en deze keer hebben we weer een pareltje voor je: Hedwig Lubberding vertelt over hoe werkgeluk onderdeel is geworden bij Aalberts Ingegrated Piping Systems.
We wensen je veel leesplezier! En heb je tips voor onze volgende nieuwsbrief, laat het ons weten (info@happinessbureau.nl).

'Werkgeluk zit in ons beleid'
We interviewden de HR-manager van Aalberts Integrating Piping Systems, Hedwig Lubberding, over werkgeluk en employee experience: ‘Het is begonnen als een feestje van HR, maar door te praten over de problematiek en die vanuit de employee experience te benaderen, wordt die visie inmiddels veel breder gedragen. We zijn er nog niet, maar ik ben er ook van ook van overtuigd dat het op enig moment intrinsiek vanuit de managers moet komen.
Beluister de podcast, kijk het filmpje of lees het artikel.
Terug Naar Kantoor ---- in Chili
Om organisaties en medewerkers te helpen om de ‘reboarding’ goed te laten verlopen, heeft het HappinessBureau een Terug Naar Kantoor Checklist gemaakt. Zo is de Nederlandse ambassade in Chili aan de hand van de checklist de ervaringen en wensen van medewerkers gaan inventariseren, vertelt ambassadeur Harman Idema in een interview dat we met hem hadden.

Heb jij ook al ervaring met onze Terug naar Kantoor checklist? Laat het ons weten via Info@HappinessBureau.nl. Dan interviewen wij jou voor het volgende artikel.
bijdrage van onze partner Sparkler
Het waarderen van medewerkers is, juist ook in de huidige tijd, een veelbesproken onderwerp. Werkgevers beginnen zich steeds vaker te beseffen hoe belangrijk dit is. We zien het in de praktijk nog niet altijd terug. De vraag blijft dan ook, hoe waardeer je nu het beste je medewerkers? Wat werkt wel en wat werkt niet?
In deze whitepaper van Sparkler wordt aan de hand van diverse onderzoeken, de cijfers en feiten op het gebied van waardering verkend. En geeft het een antwoord op de vraag hoe makkelijk het geven van waardering eigenlijk is.
6e Waanzinnige Werkvormen Webinar
Zit jij ook de hele dag in die saaie online vergaderingen?

Voor de 6e keer op rij organiseren we het Waanzinnige Werkvormen Webinar. De laatste keer werd door de deelnemers gewaardeerd met een 9,2!!

Leer tijdens dit (inter)actieve webinar hoe je on-line sessies en workshops inspirerend en fun maakt met behulp van waanzinnige werkvormen!

Wat zeiden eerdere deelnemers:
  • "Heerlijk, energiegevend en ik heb met een grote glimlach genoten van de dingen die voorbij kwamen."
  • "Wat een wervelend, waanzinnig en waardevol webinar!"
  • "Inspirerend en verrassend wat voor creatieve ideeën je kunt toepassen in een webinar."

Meer info en aanmelden via Eventbrite.
Dit webinar verzorgen we overigens ook in-company. Meer info via info@HappinessBureau.nl.
Conflict in Coronatijd
Ben je moe en heb je een kort lontje? Je bent momenteel niet de enige. Omdat het coronavirus voorlopig nog wel onder ons blijft is het verstandig om goed te blijven waken over je mentale gezondheid en die van je medewerkers. Daar kun je veel ellende mee voorkomen.
Gea Peper van het HappinessBureau schreef een artikel hierover getiteld 'Drie manieren om conflicten op het werk te voorkomen in Coronatijd'
HRM in de Overheid
Op donderdag 1 oktober vindt in 't Spant in Bussen het congres HRM in de Overheid plaats. Nadine Kissoen, Chief Happiness Officer van de gemeente Amsterdam en Lucas Swennen van het HappinessBureau verzorgen daar de workshop 'Werk maken van Werkgeluk'. Inschrijven kan nog. Ga daarvoor en voor meer informatie naar de site van het congres.
Voorbeeld: gelukkig zijn op je werk
Berthony Jomba had een cateringbedrijf, maar is door de coronacrisis noodgedwongen verkeersregelaar geworden. Hij probeert er nog steeds het beste van te maken. Lees het verslag en bekijk de video van deze dansende verkeersregelaar.