Ondertussen zijn we bedreven in het verzorgen van presentaties en workshops via online tools als Zoom, Teams, Webex of Kaltura. We denken dat het gebruik hiervan ook nog wel een tijd doorgaat. Daarnaast kunnen we gelukkig ook weer op locatie aan de slag. Voor de opleiding tot werkgelukdeskundige, het geven van workshops of het toelichten van de resultaten van een onderzoek naar werkgeluk.
De hybride situatie zal dus nog wel even blijven bestaan en dat zie je terug in onze nieuwsbrief. Tips voor als medewerkers nog thuis werken en hoe ze weer welkom te heten als ze naar kantoor komen. En de aankondiging van onze online Summer School. Voor inspirerende verdieping tijdens de zomermaanden.
"We doen het samen, dat is onze kracht"
We hadden een m ooi gesprek met Ap Israël van Ap's Kappers.
Over werkgeluk: "Als er iets is, bellen we elkaar. Het is belangrijk om er voor elkaar te zijn. Het kappersvak is een gevoelsvak."
Over Corona: "Wij zitten middenin het centrum van Den Haag waar veel ambtenaren werken die nu niet op kantoor zijn. Ik was bang dat we klanten zouden verliezen."

Lees het artikel op onze nieuwssite .
Plezier & Verbinding bij Drechtsteden
Bij Drechtsteden, een samenwerking van 7 gemeenten weten ze hoe in Corona-tijd plezier & verbinding hoog moeten houden. Wat deden ze onder andere:
 • Een Whatapp-quiz. Een soort Pubquiz via Whatsapp. Medewerkers vulden eerst een vragenlijst in met vragen over alledaagse zaken. Een collega die zich had opgeworpen als Quizmaster stuurt iedere dag een vraag in de appgroep (wie heeft er een hekel aan geklaag, drinkt graag rode wijn en wilde vroeger Juf worden?) met een leuke afbeelding of gif. Hij houdt tevens de score bij.
 • De Stappenchallenge. Tijdens Corona zit je meer thuis, dus bewegen is belangrijk!. Per team van 5 personen kon je bij Drechtsteden meedoen aan deze challenge. Via een aparte pagina op het intranet werden de tussenstanden gedeeld en waren leuke foto's te zien van de wandelaars.
 • Bij Drechtsteden merkten ze dat er ook medewerkers eenzaam waren, moeite hadden met de werk/privé balans, zich schuldig voelden omdat ze niet zo productief zijn als ze zouden willen, veranderingen heel spannend vinden. Deze medewerkers konden een virtueel kopje koffie drinken met de (loop)baancoaches.
Reboarding? 7 tips om medewerkers zich welkom te laten voelen op de werkplek
Reboarding vóór de lockdown betekende het meenemen van medewerkers in strategische veranderingen. Reboarding ná de lockdown betekent vooral dat je medewerkers meeneemt in de verandering die nodig is om het werk veilig, gezond en prettig weer op te pakken. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers naast de kille maatregelen van afstand houden zich ook echt welkom voelen?

Lees het artikel van Heleen Mes van het HappinessBureau hierover.
Happy People - Better Business
Summer School!
Op zoek naar inhoudelijke verdieping in de zomermaanden?
Het HappinessBureau lanceert haar Summer School met een aantal interessante webinars. In 1,5 uur tijd wordt een onderwerp rond werkgeluk of employee experience verder uitgediept.

 • 27 juli: Employee Experience Design
 • 3 augustus: Plezier & Verbinding op afstand
 • 10 augustus: Onderzoek en werkgeluk
 • 17 augustus: Reboarding / Terug naar Kantoor
 • 24 augustus: Leiderschap en Werkgeluk

De kosten per webinar bedragen € 57 (excl btw en servicekosten).
Interesse? Stuur een mail aan Info@HappinessBureau.nl .
Nieuw platform over waarderen van medewerkers
Waarderen werkt! Daarvan zijn ze bij Sparkler overtuigd. Sparkler inspireert en ondersteunt bedrijven bij het waarderen van hun medewerkers, ook als zij thuiswerken. Het is een nieuw platform dat met een integrale benadering van waarderen werkgevers en HR-afdelingen ondersteunt om een waarderingsbeleid te ontwikkelen. Het HappinessBureau is partner van Sparkler.

Ga naar  Sparkler.nu  voor inspirerende artikelen en praktijkvoorbeelden. Wil je maandelijks op de hoogte blijven van het laatste nieuws over medewerkerswaardering, schijf je dan in voor de nieuwsbrief .  
Onder de eerste 250 aanmeldingen worden ook nog eens 25 exemplaren van het boek ‘de 5 talen van waardering’ verloot. 
Advertentie
Tijdens deze speciale online experience nemen topsprekers uit binnen – en buitenland jou mee in verhalen die je bijblijven en waar je ook echt mee aan de slag kunt.
 
 • Inspiratie van sprekers als: Lucy Adams, Danielle Braun, Arjen Banach, Heleen Mes en meer.
 • Ontdek hoe andere HR-leiders de employee experience ontwerpen en onderhouden.
 • Ga zelf aan de slag en geef de employee journey opnieuw vorm tijdens de interactieve masterclasses.
 
Twee ochtenden die je raken, vermaken en bovenal inspireren. Profiteer nu van het speciale actietarief!31 augustus: 5e Waanzinnige Werkvormen Webinar
Wegens groot succes nu al voor de 5e keer het Waanzinnige Werkvormen Webinar!

In een interactieve Zoom-sessie op 31 augustus van 14 - 16 uur leert je o.a. hoe je op een leuke manier een on-line sessie start, hoe je deelnemers met elkaar kunt laten kennismaken en verbinden, hoe je oefeningen on-line doet en we delen een aantal energizers.

Enkele reacties van mensen die je voorgingen:
 • "Waanzinnige Werkvormen Webinar, een www om vrolijk van te worden. Inspiratie die ik mee neem naar mijn eigen workshops."
 • "Heerlijk, energiegevend en ik heb met een grote glimlach genoten van de dingen die voorbij kwamen."
 • “Met het Webinar voor Waanzinnige Werkvormen vandaag nieuwe inspiratie opgedaan om de online workshops en inspiratie sessies nog levendiger en leuker te maken."

Meer informatie en aanmelden via deze pagina .
Werk jij mee aan het artikel over Terug Naar Kantoor?
Het HappinessBureau heeft vanuit de medewerkersreis (employee journey) en werkgeluk een overzicht gemaakt wat je als medewerker, als team en als management kunt doen en welke vragen je kunt stellen aan jezelf, je team of de medewerkers om de terugkeer naar kantoor zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het overzicht is duizenden keren gedownload en we hebben er vele enthousiaste reactie over ontvangen. Vandaar dat we nu een artikel schrijven over het gebruik van het overzicht. We zoeken nog enkele organisaties die input willen leveren. Ben jij ermee aan de slag gegaan en wil jij jouw ervaringen delen? Mail ons op info@HappinessBureau.nl en we nemen snel contact met je op.
Thuiswerken.....met huisdieren :-)
Mensen met huisdieren weten het: je bent net online aan het vergaderen als je kat op je toetsenbord springt. Of dat je hond ineens heel veel aandacht wil. Gelukkig: je bent niet alleen, zo bewijst deze video .