Missa inte lÀnken till roliga bilder.
KĂ€ra Dallas Sweor,
ï»ż
Tack alla ni som kom till MAME & OAME regionmöte i helgen och deltog pÄ nÄgot eller nÄgra av mötets aktiviteter som erbjöds, hoppas att ni hade en rolig och lÀrorik upplevelse samt lÀrde kÀnna Sweor frÄn andra avdelningar.

För er som inte kunde vara med sÄ berÀttar jag hÀr lite om vad som hÀnde under regionmötets fyra dagar.

Vi hade underbara dagar tillsammans med Sweor frĂ„n mellan och östra Amerika som gĂ€stade oss hĂ€r i Dallas. De flesta hitresande bodde pĂ„ det anrika Magnolia Hotel pĂ„ Commerce Street i Dallas downtown, dĂ€r vi ocksĂ„ hade vĂ„ra möten och workshop. 

PÄ torsdagen vÀlkomnade vi alla Sweor med en vÀlkomstpÄse och Nina Lindström guidade drygt 30 personer runt i Dallas downtown, vilket var mycket uppskattat och lyckat. Westernboots och annat spÀnnande blev inhandlat under turen fick jag veta. Tack Nina!
KvÀllen avslutades med mingel och tilltugg för att lÀra kÀnna varandra inför helgens möten och diskussioner.

SWEA Dallas fick redan pÄ torsdagen mÄnga komplimanger för vÄrt arrangemang och att hotellet var mysigt och lÄg sÄ bra till, bra början tyckte vi som arrangerat det hela.

PÄ fredagens schema erbjöds det flertaliga utflykter för Sweor som inte behövde vara i möten med SWEA Dallas vÀrdinnor som körde och guidade. För avdelningsordföranden och regionordföranden var det förmöte hela dagen fram till kl 16.00 dÄ bÄde MAME och OAME hade Ärsmöte , dÀr var alla Sweor vÀlkomna att vara med.

PÄ förmötet diskuterade vi Àmnen som strukturering av styrelse, hur kan vi attrahera nya medlemmar, hur kan vi behÄlla vÄra medlemmar och styrelsemedlemmar, fördelar med att ha en SWEA Professional och vad den ger medlemmarna. Vi avslutade dagen med att prata om hur vi kan hjÀlpa medlemmar i nöd pÄ olika sÀtt, vilket Àr ett viktigt Àmne.
Alla ordföranden delade generöst med sig av sina erfarenheter med sitt arbete inom SWEA samt gav rÄd och tips pÄ allt frÄn program till vilka verktyg som anvÀnds för att kommunicera med medlemmarna.

NÀr jag satt och diskuterade med mina kolleger sÄ slog det mig hur lÄngt vi i SWEA Dallas har kommit med styrelsearbetet sedan januari i Är, jag Àr sÄ otroligt stolt över SWEA Dallas styrelse och det hoppas jag att ni andra ocksÄ Àr.

Vi har denna helgen fĂ„tt mĂ„nga ideĂ©r om hur vi kan förbĂ€ttra och förenkla arbetet gĂ€llande alla styrelsestolar för att göra arbetet lĂ€ttare med klara visioner. Styrelsen kommer att ha mycket att diskutera pĂ„ nĂ€sta styrelsemöte och vi Ă€r alla inspirerade efter helgens lĂ€rdomar, 2019 kommer att bli ett spĂ€nnande Ă„r.

PÄ fredagskvÀllen var vi 60 personer som Ät god mexikansk mat pÄ Wild Salsa, kören Swedish Voices sjöng vackert för oss samt fick oss alla att sjunga högt till SÄngen till SWEA och andra svenska visor. Tack Swedish Voices för er hjÀlp att styra upp sjungandet, vi kan rapportera att stÀmningen var pÄ topp.

Lördagens workshop handlade om hur vi kommunicerar med varandra och hur olika man kan uppfatta varandra vilket kan leda till missförstĂ„nd speciellt i stressfyllda situationer. Vi blev uppmĂ€rksammade pĂ„ hur viktigt det Ă€r att förstĂ„ personligheter som inte Ă€r som man sjĂ€lv, mycket intressant Ă€mne som vi sedan diskuterade runt. 

Vi fick ocksÄ höra Lisa Laskaridis frÄn N.Y berÀtta om sin resa till FN samt kampanjen Lisa och hennes kolleger arbetade med för att fÄ Sverige inröstat till FNs sÀkerhetsrÄd, Sverige har nu suttit 21 av sina 24 mÄnader. Det var spÀnnande att höra Lisa berÀtta om sin tid i FN byggnaden och hur det faktiskt gÄr till.

Efter workshoppen var det snabbt ombyte och sedan ivÀg med buss till Forth Worth och Stockyards , nu var det dags att introducera western kulturen för vÄra gÀster. Efter lite shopping (fler cowboyboots köptes) serverades det BBQ pÄ Billy Bobs, sedan rodeo med en kommentator som hade en bred Texas dialekt och tillbaka till Billy Bobs för dans och underhÄllning. VÄr Western fest blev en succé och ett minne som alla deltagarna sent glömmer, yeehaw !

Söndagen avslutades med att 30 Sweor besökte Southfork Ranch dÀr TV serien "Dallas" spelades in, vilket de flesta av oss sÀkert har varit med besökare. VÀdret var underbart, alla var otroligt nöjda, vilken fin avslutning det blev pÄ detta regionmöte 2018.

Jag kom hem otroligt trött och sliten (titta pÄ bilden med mig, Inger och Pernille frÄn Southfork, lol), huvudet fullt av ideér och nya intryck, tacksam för alla nya vÀnner jag fÄtt under helgen och otroligt stolt över SWEA Dallas!

Pernille Nordström , Edilia Bern och jag sjĂ€lv planerade regionmötet med stöd av vĂ„r regionordförande Anna Bergström och Camilla Mörch som Ă€r OAMEs regionordförande. Tack kĂ€ra vĂ€nner för allt ert enorma arbete under detta Ă„ret, ni Ă€r bĂ€st! Tack ocksĂ„ till Tina Melander som var vĂ„r vapendragare under regionmötet och som hjĂ€lpte till med allt, bla lottförsĂ€ljningen, du Ă€r guld vĂ€rd.

För att allt skulle fungera med utflykter, vÀlkomstbord etc sÄ behövde vi hjÀlp av vÄra medlemmar, de som generöst gav av sin tid var Nina Lindström, Inger Ahlqvist, Susanne Landen, Meerees Palmgren, Johanna Carlander Davies, Helene Honeybone, Susanne BÀckström, Marie Ekberg, Christina Firman, Jeanette Stewart, Inger Owen, Katarina Wicker och Margareta Benser

Pernille, Edilia, Tina och jag tackar allra ödmjukast för all er hjÀlp i helgen, vilka underbara kvinnor ni Àr!
ï»ż

ï»żEtt stort tack till vĂ„ra sponsorer som donerade produkter till vĂ€lkomstpĂ„sarna.
‌
Under the ledning av Mikael Lindström och Lena Starostine
Varma hÀlsningar frÄn,
Carola.