Utgave # 15 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Skal Vinglass Oppbevares Opp Ned eller Rett Vei

Når man setter vinglassene inn i kjøkkenskapet eller vitrineskapet kan det være lett å spørre seg om vinglassene skal settes opp ned eller rett vei. Vinglassene skal gjerne stå en stund, og man ønsker å unngå at støv og andre partikler faller ned i glasset i ventetiden.

Ekspertene på området anbefaler allikevel at man plasserer vinglasset med skålen oppover. Altså slik det står når man har vin i det. Grunnen til dette er at noe av vannet i glasset blir værende igjen inne i glasset etter det er vasket. Når vinglasset står opp ned vil ikke denne væsken komme ut, noe som fører til glass-korrosjon. 

Dersom glassene blir stående over lengere tid kan det være greit å tørke over dem, eller vaske de en ekstra gang før vinglassene benyttes til servering. Dette for å unngå at det ligger gammelt støv igjen i vinglassene.

Orrefors Vinglass
Orrefors vinglass finnes i en rekke ulike design. Under har vi sett på glasseriene Difference, Merlot, Intermezzo og Pulse.

I serien Difference fra Orrefors har hver vinsmak fått sitt eget vinglass. Her finner du et vinglas for primeur, sweet, crisp, mature, porter og fruit.

De ulike vinglassene i Difference serien er formet nettopp for å få frem forskjellene i de ulike vintypene.

Eva Solo Vinglass
Eva Solo vinglass finnes i en serie av glass tilpasset ulike typer viner og drinker. Noe som skiller seg veldig ut med vinglassene fra Eva Solo er at toppen på glasset er formet i vinkel.

Denne 14 graders vinkelen er benyttet på glassene for å bedre kunne konsentrere vinens aroma når du drikker.

Rosendahl Grand Cru Bestikk
Holmegaard Perfection vinglass er designet av Tom Nybroe og kommer i utgaver både til rødvin, hvitvin og champagne, i tillegg til ulike drinkglass.

Glassets er formet med en liten vinkel som klart viser hvor høyt i glasset vinen skal skjenkes. Dette gjør at den som skjenker vin slipper å tenke på om de skjenker for mye eller for lite.

Denne linjen er samtidig med på å skape identiteten til dette vinglasset og gi den et elegant og strømlinjeformet uttrykk.

Andre Steder på Nettet: