13 december 2021

Beste,
 
2021 is voorbij gevlogen. En wat een uitzonderlijk jaar is het opnieuw geweest. Een bijzonder boeiend en uitdagend jaar ook. Als ik terugkijk voel ik mij vooral trots. Trots op de weerbaarheid van onze bedrijven en trots op wat zij in 2021 hebben gerealiseerd. Trots op het Federgon-team en vooral trots op wat we samen, Federgon en haar leden, voor onze arbeidsmarkt hebben gerealiseerd.

Voor elke uitdaging op onze arbeidsmarkt kunt u ook in 2022 rekenen op Federgon en haar leden. We staan opnieuw klaar om werkzoekenden aan een job, en bedrijven aan de juiste kandidaat te helpen. Als partner van elke kandidaat, van elk bedrijf en van de overheid helpen wij mee om de arbeidsmarkt op volle toeren te laten draaien.

Ook 2022 wordt dus opnieuw een jaar vol uitdagingen. We zullen als maatschappij moeten leren leven met het coronavirus. Ook volgend jaar staan we samen met onze bedrijven klaar om de arbeidsmarkt vooruit te helpen. Een aantal belangrijke dossiers zoals de schaarste op de arbeidsmarkt, de re-integratie van langdurig arbeidsongeschikten en de uitdaging om echt werk te maken van levenslang leren staan al hoog op onze agenda voor 2022. Maar voor we er samen opnieuw invliegen wens ik u en al wie u dierbaar is, fijne feestdagen en alvast een fantastisch nieuw jaar!
 
Ann Cattelain,
CEO Federgon
Learning & Development is een krachtig instrument om meer mensen op een duurzame manier langer aan het werk te houden. De juiste skills vormen als het ware het paspoort tot de arbeidsmarkt en zorgen ervoor dat medewerkers in organisaties performant zijn.
De (onverwacht) snelle relance van de economie in de loop van 2021 heeft geleid tot een aanbodschok. Zo zet de schaarste van grondstoffen en halffabricaten, maar ook van arbeidskrachten vandaag reeds een rem op onze economische groei.
Op 18 november jl. werd het webplatform Digiskillsbelgium.be gelanceerd. Dit platform wil een ecosysteem van initiatieven en opleidingen creëren voor alle Belgische burgers die de stap willen zetten naar de digitale maatschappij van vandaag en morgen.
Over Federgon
Ruim 600 ondernemingen zijn lid van Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners. Wij vertegenwoordigen bedrijven die actief zijn op het vlak van HR-dienstverlening en arbeidsbemiddeling in de breedste zin van het woord.

Onze sectoren zijn: Dienstencheques, HR Tech, Interim Management, Learning & Development, Loopbaanbegeleiding, Outplacement, Projectsourcing, Recruitment, Search & Selection, Uitzendarbeid en Well-being.
Ann Cattelain, CEO
+32 2 203 38 03