Hoewel gelukkig het aantal in ziekenhuizen opgenomen patiënten afneemt, blijft het adagium: blijf binnen en hou vol! We zien dan ook nog steeds mooie uitingen voorbij komen van organisaties die hun medewerkers een hart onder de riem willen steken. In deze nieuwsbrief een voorbeeld van De Efteling en een artikel van Gea Peper over hoe werkgeluk juist in deze tijd belangrijk is. Een gratis spel van Treams kan helpen weer de verbinding te creëren in je team en het HappinessBureau biedt je de mogelijkheid om te sparren over zaken rond werkgeluk.
Hoe gaaf! Met je auto door de Efteling
De Efteling is momenteel natuurlijk gesloten voor het grote publiek en de medewerkers zitten thuis. Toch wilde het Sprookjespark iets doen. Ze gingen speciaal open voor medewerkers en hun gezinsleden. Hoe? Er was een speciale autoroute uitgestippeld langs onder meer een ‘echte’ fakir en Assepoester. En als klap op de vuurpijl werden bij de uitgang er nog cadeautjes achterin iedere auto gezet. Iedereen kreeg boekjes, kaarten en chocolade Efteling-eitjes mee naar huis.
Gratis online teamspel van Treams
Deze Coronatijd maakt het voor iedereen anders dan anders en dat is niet altijd even makkelijk. Een goed teamgevoel kan dan heel belangrijk zijn. Met behulp van dit online teamspel van Treams kun je elkaar beter leren kennen, teamwork (ook op afstand) verbeteren en de juiste vragen te leren stellen. Speel jij dit op vrijdagmiddag met je team? Geef je teamgevoel een boost!”
Er zijn 3 categorieën kaarten: Opdracht voor iedereen, Vraag voor jezelf en Vraag voor een ander. Je kunt het online teamspel (handleiding en kaartjes)  hier  downloaden.
Werkgeluk, juist in deze tijd!
Gea Peper van het HappinessBureau schreef voor de Coronokrant, een initiatief van de Driessengroep, een artikel over dat júist in deze onzekere en spannende periodes het van belang is om goed te letten op je eigen welzijn en dat van je medewerkers. Met voorbeelden wat jij kunt doen om juist nu het welzijn van je medewerkers te bevorderen. 
Eerste Hulp bij Werkgeluk
In tijden van corona doet werkgeluk er dus wel degelijk toe, zoals je in het artikel van Gea Peper hierboven kon lezen. En daarom doen wij als HappinessBureau ook een duit in het zakje. Wij hebben een tijdelijke gratis hulplijn ingericht voor organisaties die advies willen over hoe ze hun medewerkers kunnen steunen in deze periode. Denk aan vragen als:
  • Hoe kan ik er zijn voor mijn medewerkers?
  • Hoe kun je op een oprechte manier waardering geven?
  • Hoe hou ik mijn medewerkers betrokken nu ze op afstand werken?
  • Hoe breng ik slecht nieuws?
  • Hoe kan ik mijn rol als leidinggevende het beste oppakken?
De ‘Eerste Hulp Bij Werkgeluk’-hotline is te bereiken via ons mailadres:  info@happinessbureau.nl . Wij denken graag met je mee! 
Uitslag onderzoek EHERO
We kondigden het al aan in onze tweede Corona-special: EHERO (het Geluksinsituut van de Erasmus Universiteit), voerde een actiegericht onderzoek uit naar de effecten van het coronavirus en de verschillende initiatieven die mensen nemen om door deze onzekere tijd te komen. Op NU. nl werd aandacht besteed aan de uitkomsten van het onderzoek. Of zie voor meer informatie de website van EHERO .
Ook met humor houden we de moed erin
Om de mensen die binnen zitten in zijn wijk op te vrolijken, bezorgt deze postbode zijn post elke dag in een nieuw kostuum.
Best lastig als je lang moet binnen blijven tijdens de Corona-crisis en je bent zo talentvol.
Hier een man die zijn buren vermaakt met een kort optreden van Queen.
Ideëen voor de volgende nieuwsbrief?
We zijn alweer begonnen met de voorbereidingen van de volgende nieuwsbrief Daarin willen we voorbeelden opnemen hoe organisaties, teams, collega's met elkaar verbinding maken. Hoe onderhou je contact? Wat doen de leidinggevenden? Hoe is er ruimte om lief en leed te delen?
Een mooi voorbeeld? Laat het ons weten via  Info@HappinessBureau.nl