Lämmin kiitos teille, jotka olette muistaneet meitä valokuvatervehdyksin! Jokaisen viestin ja kuvan äärellä olemme pysähtyneet kiitosrukouksin. Jos kuvasi ei kerennyt tähän Uutiskirjeeseen, niin uusi ilmestyy taas ensi kuussa, kiitos jo etukäteen!

Sinä pidät huolta maasta ja annat sille sadetta, sinä teet sen hedelmälliseksi. Jumala, sinun virtasi on vettä täynnä. Sinä kasvatat sadon ihmisille, pidät maasta huolen. Sinä kastelet vaot ja tasoitat kynnetyn pellon, pehmität sen sateilla ja siunaat maan kasvun...Koko maa riemuitsee ja laulaa. (Ps. 65: 10-11, 14)

Suomen kesässä eletään sadonkorjuun aikaa. Kaihomielin ihastelemme lukuisia kuvia marja- ja sienimetsästä, hillasoilta ja puutarhapalstoilta. On täälläkin toki saatu nauttia mm. karambola-, ananas- ja pitaijasadoista (dragon fruit).

Kaikella on luonnon vuosikierrossa oma aikansa. Kaikella on määräaikansa myös Jumalan valtakunnan vuosikellossa. Maaliskuussa alkanut fyysinen eristäytyminen aloitti pitkän hiljaisen jakson seurakuntamme elämässä. Saamme kuitenkin uskoa, että roudan alla, katseilta salassa, elämän virtaus valmistaa meitä uudenlaiseen kasvuun.

Hiljaisena aikana on hyvä tehdä inventaariota. Rauhassa avoimin silmin ja sydämin voimme arvioida aikaansaannoksiamme ja suunnitella tulevaa kasvukautta. Saamme miettiä, missä kohdin pitää kitkeä, missä harventaa ja raivata, missä taas tarvitaan ravinteita ja lisäkastelua. Joka tapauksessa maaperä on aina muokattava uuden kasvukauden alkaessa. Tärkeää on tietysti tehdä kaikki tämä rakkaudella ja Pyhän Hengen lempeässä ohjauksessa.

Rukoilemme yhdessä psalmistin kanssa:
Ravitse meitä armollasi joka aamu, niin voimme iloita elämämme päivistä. Niin kuin annoit murheen, anna meille ilo yhtä monena vuonna kuin vaivamme kesti. Herra meidän Jumalamme ole lempeä meille, anna töillemme menestys, siunaa kättemme työt. (Ps. 90:14-15, 17)
Aamen.

Siunausta ja terveyttä toivottaen,
Mia-pastori