Elämä osittaisessa tai täydellisessä eristyksessä jatkuu täällä Floridassa. Monen kärsivällisyyttä ja voimia koetellaan. On huoli omasta ja läheisten terveydestä, on ikävä ystäviä. Lapsia eikä lapsenlapsia ole päässyt halaamaan moneen kuukauteen.
”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun." (Joh. 14:1)
Usko, toivo ja rakkaus voittavat pelon, epätoivon ja vihan. Me tiedämme, miten tämä kaikki tulee päättymään, mutta siihen asti meidät on kutsuttu aktiivisesti luomaan uskon, toivon ja rakkauden ilmapiiriä tässä maailmassa - silloinkin kun ei oikeasti jaksaisi.
Sen tähden, jälleen kerran, kehotan meitä nostamaan katseen Jeesukseen.

Yksi varhaisen kirkon keskeisiä sanontoja oli: Deus pro nobis . Se tarkoittaa sitä, että Jumala on meidän puolellamme; hän on meitä, omiaan varten. Paavali kysyykin: Mitä voimme tästä päätellä? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan, mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Ei mikään!

Me olemme valtavan etuoikeutettuja. Meillä on Jeesus ja hän on voittanut maailman. Se ei tee meistä immuuneja virustartunnoille, eikä vapauta meitä vastuusta viedä tätä maailmaa parempaan suuntaan.
Me emme kristittyinä voi sulkea silmiämme siltä kärsimykseltä ja epäoikeudenmukaisuudelta, mitä ympärillämme tapahtuu.

Kun hyvyyden vastavoimat valtaavat alaa ympärillämme, niin meidän tulee sanoin, ajatuksin ja teoin näyttää kenelle me kuulumme. Sinut on kutsuttu siunaamaan ja rakastamaan sekä rukoilemaan omiesi, vieraiden ja vihollisten puolesta.

Haluankin jälleen kerran muistuttaa sinua vastuusta, mitä kannat sanoessasi olevasi Jeesuksen seuraaja. Älä sorru levitämään vihaa, katkeruutta, kateutta tai ennakkoluuloja lisääviä sanoja, ei puhuttuja eikä painettuja. Sormella osoittelun ja syyttelyn sijasta siunaa!
Ja lopuksi: olkaa kaikki yksimielisiä, jakakaa toistenne ilot ja surut, rakastakaa toisianne ja olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen.
 (1. Piet. 3: 8-9)

Siunausta, sinnikkyyttä ja hyvää vointia,
Mia-pastori