Ensi kuussa, tarkalleen 12. maaliskuuta, tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun siirryimme poikkeustilaan, eli osa toiminnoista siirrettiin nettiin ja jotkut toimintamuodot kokonaan tauolle. Vaikka tämän vuoden aikana kaikki seurakunnan toiminta rokotusten myötä varmasti palaa ennalleen, niin elämä on silti muuttunut, eikä huonompaan. Olemme saaneet löytää uusia tapoja pitää yhteyttä, valaa toivoa, rukoilla ja rakastaa.

Merkittävää tässä epidemia-ajassa on ollut se, ettei seurakuntamme toiminta missään vaiheessa lamaantunut. Poikkeusajan ensimmäisenä maantaina alkoivat seurakunnan jokapäiväiset nettikohtaamiset eli keskipäivän yhteiset hartaushetket. Näitä suomeksi ja englanniksi pidettäviä hetkiä on tammikuun loppuun mennessä lähetetty 274 kertaa. Tähän päälle tulevat tietysti meidän sunnuntaipalveluksemme.
Seurakuntalaiset ovat erityksissä olon myötä kaiken kaikkiaan heränneet aktiivisemmin rukoilemaan toistensa puolesta. Uskallan sanoa, että kohtaamisia sydämen tasolla rukouksessa on ollut valtavan paljon enemmän kuin aiempina nk. normaaleina vuosina. Vaikka olemme fyysisesti pitäneet etäisyyttä, niin ketään ei ole jätetty yksin. Toivon, että yhteinen rukouselämä vielä vahvistuu entisestään ja juurtuu luontevana osana seurakunnan normaalitoimintaan.

Kevättä kohti mennessä valo voittaa pimeyden. Valo voittaa aina! Tämä Valo on sinussa, anna sen loistaa! Ilma sinua tämä seurakunta, tämä yhteisö, tämä maailma on vähän pimeämpi paikka olla ja elää.