Mitä ihmettä! Kuinka on mahdollista, että nyt on jo kesäkuu 2022? Se tarkoittaa, että olen ollut vuoden seurakunnan paimenena. Jotenkin tämän ajatteleminen saa epärealistisia piirteitä. Voiko vuosi kulua näin nopeasti? Aika tuntuu jotenkin tiivistynee, kun kokonainen vuosi tuntuu huomattavasti lyhyemmältä ajalta. Kun kulkee riittävän nopeasti niin aika hidastuu, niin toteaa Einstein suhteellisuusteoriassa. Näin on varmaan meillekin käynyt. Tarja on hieman kilpailuhenkinen ja aina kiusaan häntä, että hänen mottonsa täytyy olla` `aloitetaan täysillä ja sitten kiritään lisää vauhtia``.

Kuinka paljon mahtuu yhteen vuoteen? Yllättävän paljon, totean nyt, mutta vuosi sitten olisin vastannut toisin. En olisi mitenkään arvannut niiden tapahtumien määrää, jotka kuitenkin on tähän vuoteen mahtunut. Välillä olen saanut kulkea huipulta huipulle ja tehdä hienoja asioita, kokea upeita tapahtumia sekä tutustua upeisiin ihmisiin. Toki välillä on tullut koettua myös laaksoja huippujen välissä. Mutta se on normaalia elämää myös paimenen kohdalla.

Hienointa on kuitenkin se, että saan tehdä tätä kutsumuksesta ja yhdessä rakkaan Vaimoni kanssa. Pienoisena yllätyksenä olen kokenut seurakuntalaisten omistautumisen yhteisten asioiden eteen. Avoimin sydämin olette sitoutuneet tekemään valtavan määrän vapaaehtoistöitä. Emme mitenkään olisi saaneet niin paljon aikaan ilman teidän osallistumista. Kaikki tuki ja rukoukset, jonka olette meille suoneet ovat kantaneet meitä tämän vuoden. Sydämellinen kiitos teille kaikille. Ja erityis- kiitos Mikalle kaikesta avustasi.

Erityisesti olen kiitollinen meidän alueen Dean Tatelle ja, lokakuusta lähtien, Dean Windsorille, jotka ovat aina olleet valmiita auttamaan ja neuvomaan kun olen niitä tarvinnut. SAM erityisasemaani liittyen olen aina keskustellut ja tarkastanut tehtäviini liittyvät käytänteet heidän kanssaan, kuten esimerkiksi messukasukan käytön. Vuoden aikana on tullut paljon uusia asioita vastaan ja välillä tuntuu kuin joutuisi kokoajan kulkemaan mukavuusalueensa ulkopuolella. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja paljon on tullut opittua ajan kanssa. Olen todella nauttinut paimenen tehtävästä ja koen eläväni kutsumustani todeksi juuri tässä tehtävässä ja juuri tässä seurakunnassa.