Hyviä uutisia hiljaiselon keskeltä
Syyskausi 2020 käynnistyy meillä aikaisempia vuosia selvästi hiljaisempana. Syynä tähän ovat edelleen valitettavan korkeat koronaviruksen tartuntaluvut sekä lähes kohtuuttomilta tuntuvat maahantulorajoitukset.
Mutta onneksi meillä on hyviäkin uutisia!
Omalta ja seurakunnan kannalta syksyn ja vuoden paras uutinen on se, että olemme saamassa lisävahvistusta työntekijäpuolelle. Sami Ettanen on valtuustomme pyynnöstä lupautunut toiseksi linkiksi pastoritiimiimme ja Samin puoliso Tarja puolestaan on valmis ottamaan vastuulleen uuden toimintamuotomme, Lähimmäispalvelun, vetämisen. Tämä kaikki todentuu konkreettisesti sitten, kun Ettaset tulevat takaisin Floridaan. Heidän paluunsa ajankohta on monien muiden tavoin riippuvainen valtiovallan asettamien maahantulorajoituksien poistamisesta.

Ettaset ovat tulleet meille kaikille tutuiksi parin viime vuoden aikana heidän toimiessaan aktiivisesti mukana seurakuntamme toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Pariskunnan valtava palvelualttius, taidot ja ahkeruus eivät ole jääneet keneltäkään huomaamatta.

Ettasten sekä useiden muiden ihanien ihmisten mukaan tulo on ollut itselleni jälleen yksi todistus siitä, miten Jumala voi vastata rukouksiimme paljon runsaskätisemmin, kuin osaisimme edes toivoa. Olemme pitkään yksityisesti ja piireissä rukoilleet lisää työmiehiä evankeliumin työsaralle alueellemme ja Herra on kuullut rukouksemme. Samista ja Tarjasta voit lukea lisää allaolevasta artikkelista.

Tämänkertaisen uutislehtemme sisältö kertoo myös siitä, kuinka St. Andrew’s-seurakuntamme tarina ei ole mikään irrallinen satunnaiskertomus, vaan osa maailmanlaajuista Jumalan suunnitelmaa. Lokakuun numerossa kuulemme jälleen kaikuja maailman eri kolkilta. Intohimoinen matkaaja ja historian harrastaja Timo Vainionpää vie meidät Paavalin jalanjäljille Turkin upeisiin järvi- ja vuoristomaisemiin. Koti-Suomesta on tarjolla kirjauutisia pitkäaikaisen jäsenemme Peter Mäkilän elämänkerran julkaisun myötä. Saamme lukea Esko Hulkkosen tyttären, Lea Petersin, hengellisesti ravitsevat terveiset Burundin haastavilta lähetyskentiltä ja tulemme tutuksi kansainvälisen ”teltantekijän” Ari Rocklinin kanssa. Lähikuulumisia meille välittää uusi kolumnistimme Pirjo-Leena Koskinen.

Myös sinua, ystäväni, kutsun mukaan yhteiselle matkalle. Seurakuntayhteys siunaa; se rohkaisee, tuo iloa ja rauhaa. Mikäli et pääse kirkolle, voit osallistua toimintaamme netin kautta ja rukouksin.

Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. (Matt. 7:6)

Sylintäydeltä siunausta sinulle toivottaen,
Mia-pastori