ELÄ JA EVANKELIOI
ELÄMÄN on ensin oltava aktiivista ja sitten voi EVANKELIOINTI olla aktiivista.
Raamattu on hyvä ”life style opas” jonka avulla meidän tulee opetella elämään todellista kristityn elämää. Ei pelkästään seurakunnassa vaan etenkin maailmassa. Seurakunnan ulkopuolella näyttäytyy meidän vaelluksemme todellisuus. Siellä ovat myös meidän evankelioinnin kohteemme. Jotka varmasti tarkkaavat silmä kovana kohtaavatko meidän puheemme ja tekomme.
Tämä haastaa meidät panostamaan vahvasti henkilökohtaiseen Jumala suhteeseen. Kun henkilökohtainen Jumala suhteemme syvenee ja kehittyy, antaa se tukevan perustan elää täyttä aktiivista kristityn elämää.
 
Rovasti Peltola kiteyttää osuvasti Kristittynä olemisen paradoksaalisuuden:
”Kristittynä olemista ei voi ilmaista yhdellä käsitteellä, vaan on välttämätöntä käyttää toisilleen vastakkaisia ilmauksia, paradokseja, jotka molemmat ovat yhtä totta. Kristityn tulee pyrkiä elämään kaikessa Jumalan tahdon mukaan ja palvelemaan lähimmäisiä. Kristityn elämän painopisteen tulee olla arkielämässä ja lähimmäisten parissa. Olemme vastuullisia ihmisiä. Siksi meidän on suostuttava olemaan mukana saatanan ja Jumalan välisessä taistelussa (Ef 6:12–17). On luotettava Raamatun lupauksiin, on rukoiltava, hyvää tekisi joskus paastotakin, on oltava mukana Jumalan valtakunnan työssä ja rakastettava lähimmäistä ja tehtävä hyvää. Perusteluna palvelulle ei ole, että kelpasimme sen avulla entistä paremmin Jumalalle. Se on meille annettu kutsumus, tehtävä. Joudumme tekemään kerran siitä tiliä (1 Kor. 3:12–13). Kunkin työ tulee näkyviin, mistä materiaalista on rakentanut.”
Siunattua maaliskuuta kaikille ystäville.