Marraskuu 2019
Kohti Kiitospäivää
Sain teiltä lokakuun viimeisenä sunnuntaina ihanan kortin, kukkapuskan ja lahjarahan kiitoksena työstäni. Minun on vaikea ottaa vastaan huomionosoituksia, kysykää vaikka aviomieheltäni. 😊 Mutta sydämeni täyttyi ilosta ja valtavasta kiitollisuudesta korttia kotona lukiessani ja asetellesani kukkia maljakkoon. Kävimme Tapanin kanssa syömässä sunnuntai-iltana ja loput teidän lahjastanne laitoimme odottamaan myöhempää käyttöä.
Tunsimme itsemme valtavan siunatuiksi.
Lämmin kiitos meidän molempien puolesta!

Olen joka päivä kiitollinen siitä, että saan tehdä työtä, jota rakastan ja siitä, että tiedän niin monen teistä kantavan minua ja perhettä rukouksissanne. On päiviä, jolloin ilman niitä ei jaksaisi.

Meillä toimii seurakunnassa luottamuksellinen rukouspiiri. Tiesitkö, että voit jättää oman rukouspyyntösi meille nimellä tai ilman. Nimettömän pyynnön voit jättää kolehtilautaselle tai kirkon perällä olevaan rukouspyyntölaatikkoon. Nettisivullamme voi myös käydä jättämässä rukouspyynnön PALAUTE-otsakkeen alla tai lähettää sen sähköpostitse. Me kaikki tarvitsemme rukousta! Ole rohkea, pyydä esirukousta, se toimii ja siunaa myös puolestasi rukoilevaa ihmistä.

Vietämme kuun lopulla Kiitospäivää. Toivon, että tämä yhteinen seurakuntaperheemme on yksi sinun kiitosaiheistasi. Teistä moni on osoittanut kiitollisuuttaan tekemällä vapaaehtoistyötä, tukemalla taloudellisesti ja rukoilemalla seurakunnan puolesta jo vuosikymmenten ajan. Nyt tarvitsemme kiireesti lisää uusia vapaaehtoisia. Meillä on paljon työtä, johon meidän työntekijöiden aika ja energia eivät riitä. Tule auttamaan toimistolle, keittiöön, kirkkosaliin tai ystäväpalveluun. 
Kiitos, että välität!

Sinua siunaten,
Mia-pastori


Puheenjohtajan palsta
Seurakuntamme on pääsemässä taas täyteen vauhtiin monessakin mielessä. Osa lumilinnuista on jo palannut Floridan lämpöön ja paluumuutto jatkuu lähiviikkoina vilkkaana. Kohta olemme taas täysilukuisina. Moni meistä, varsinkin suomalaisista on odottanut malttamattomana valoa ja lämpöä hyvin sateisen Suomen syksyn jälkeen. On ollut myös kiehtovaa odottaa näkevänsä kaikkia niitä muutoksia ja ehostuksia, joita kirkossamme on tehty kesän aikana. Videoidut jumalanpalvelukset ja muut tilaisuudet ovat toki
antaneet esimakua.
 
Suurin muutos on aivan loppusuoralla kirkkomme omistussuhteen osalta. Valtuusto on yksimielisesti hyväksynyt kirkon myyntisopimuksen ja sopimuksen allekirjoitus tapahtuu 22.11.2019. Sopimuksen yksityiskohdista kerrottiin 20.10.2019 tiedotustilaisuudessa. Samalla allekirjoitetaan valtuuston jo hyväksymä vuokrasopimus, jolloin siirrymme omistajista vuokralaisiksi. Suuret kiitokset Tulevaisuustoimikunnalle ja muille neuvotteluissa mukana olleille ja erityisesti Peter Mäkilälle ja Mia-pastorille! Erinomaista työtä!
 
Seurakunnan hengellisen toiminnan kannalta kaikki tulee jatkumaan kuten ennenkin. Pääsemme vain taloudellisen epävarmuuden tilasta vakaalle pohjalle. Voimme siis keskittyä Jumalan sanaan ja sakramentteihin sekä seurakuntaperheen terveeseen, turvalliseen yhteiseloon. Vaikka voimme näin saavuttaa pitkäjänteisen taloudellisen vakauden, on tärkeää muistaa, että tämä on mahdollista vain, jos me kaikki jatkamme seurakuntamme tukemista niin taloudellisesti, vapaaehtoistyöllä kuin muillakin tavoin omien resurssiemme ja kykyjemme mukaan.
 
Siunausta alkavaan talvikauteen 2019-2020!

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.
Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne, minne minä menen." (Joh. 14:1-4)
 
"Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.
Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet." (Joh. 14:6-7)
 
Pertti Pietarinen
Valtuuston puheenjohtaja

Kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia kehittävä
ja ylläpitävä AURINKOJUMPPA on alkanut!
Kirkollamme on alkanut uusi kaikenikäisille tarkoitettu voimisteluo-hjelma keskiviikkoisin klo 3.45 pm.
Kaarina Langelandin ohjaama voimistelusarja on helppoa terveys-liikuntaa, jonka voi aloittaa kuka tahansa aivan kylmiltään, ei tarvita mitään perus-kuntoa. Vähemmänkin liikuntaa harjoittanut on juuri sopiva tähän voimisteluun.

Liikkeet on suunniteltu juuri suomalaisten selkä-, hartia-, jalka- ym. -vaivoihin;"kulunutta niveltäkin pitää käyttää" kunhan sen tekee oikein.
 
Tämän Aurinkovoimistelun (Asahi) on kehittänyt neljä liikunnan asiantuntijaa, jotka ovat perusteellisesti tutkineet sen vaikutuksia. Liikkeet voivat lievittää stressiä, parantaa tasapainoa ja keskittymiskykyä, poistaa väsymystä ja laukaista jännitystiloja. Voimistelu on rauhallista, hidasta venyttelyä, ja mieli on koko ajuan mukana harjoituksessa. Mm. niska- ja hartiaseutua rentoutetaan, jalat vahvistuvat ja selkä kuntoutuu. Tässä vain muutamia esimerkkejä.
 
Ensimmäisessä jumppatuokiossa meitä oli mukava joukko hoitamassa terveyttämme. Odotamme mukaan lisää innokkaita, joten tervetuloa kirkolle keskiviikkoisin. Tätä 45 minuuttia kestävää Aurinkojumppaa voi sitten opittuaan harjoittaa myös kotona vaikka joka päivä.
                                                                    
                                                          Anja Laurila
 
Musiikkiuutisia 
Iso kiitos jälleen kaikille musiikkitoimintaan osallistuneille! Viime kuuhun mahtui paljon hienoa musiikkia ja vielä enemmän on luvassa nyt marraskuussa. Vietämme 10. marraskuuta yhteistä jumalanpalvelusta, kun pastoripariskunta Jamie ja Lea Peters tulevat käymään. Tuolloin on tarkoitus laulaa ja soittaa Pekka Simojoen gospel-musiikkia molemmilla kielillä. Perjantaina, 15. marraskuuta kirkollamme vierailee pastori Beverly Abel ja muusikkovieraana on Bob Mishaney. Ilta tulee varamsti olemaan Pyhän Hengen täyteinen.

Olemme englanninkielisellä puolella aloittelemassa nykymusiikillisia (contemporary) palveluksia tämän talvikauden aikana. Perjantaina 8. marraskuuta musiikki- ja ylistysjohtaja Lindsay Rutledge tulee pitämään meille iltaworkshopin, johon kaikki musiikinystävät ovat lämpimästi tervetulleita. Joulukin kohta jo kolkuttelee ovea, joten laittakaahan ajoissa kalentereihin tämän vuoden joulukonserttipäivä 11. joulukuuta.
Suomenkielisen kuoron harjoitukset alkavat tässä kuussa, kunhan vaan lumilintulaulajmme ovat palanneet joukkoomme. Kaipaamme myös uusia laulajia joukkoomme. Ota rohkeasti yhteyttä: (561) 909 – 7881.

”Laulakaa Herralle uusi laulu, kokoontukaa ja ylistäkää häntä, te Herran omat!” (Ps. 149:1)

Mika Poutiainen
Muistotilaisuus
Bertta Penttilän
muistotilaisuus Lepokodilla lauantaina 16. marraskuuta klo 3 p.m. Tervetuloa!
Vapaaehtoisen höpinöitä
Tämä tarina tuli mieleeni varoituskyltistä, jonka näin Lake Osbornen rannalla, eikä se oikeastaan liity mitenkään mihinkään.
Tai sitten liittyy.
Jokainen päättäköön sen itse.
Toivottavasti ainakin herättää meissä ajatuksia omasta uskosta ja suhteesta Jeesukseen.
Vaeltaja tuli matkallaan järven rantaan, joka oli tunnettu petollisista kivikoistaan.
Hän punnitsi mielessään, että käyttäisikö kolme päivää järven kiertämiseen jalan, vai yrittäisikö ylittää sen rannassa olevalla, vanhalla ja pienellä, soutuveneellä.
 
Vaeltaja päätti uhmata onneaan ja kokeilla kovasta tuulesta ja aallokosta huolimatta järven ylittämistä. Juuri kun hän oli työntämässä venettä vesille, saapui rantaan vanha kalastaja.
 
Miehen puurtamista hetken seurattuaan kalastaja sanoi hänelle: ”Jätä hyvä mies hullut aikeesi ja tule minun veneeseeni. Minä vien sinut järven toiselle puolelle.”
Hän nousi kyytiin, asettui istumaan veneen keulaan, ja matka järven yli alkoi.

Vanha kalastaja ajoi huolettomasti läpi tuulen ja aaltojen niin kovaa vauhtia, että vaeltajaa pelotti. ”Kohta varmasti osumme kiveen ja hukumme tänne!”, hän ajatteli.

Päästyään turvallisesti vastarannalle mies kysyi kalastajalta, ääni ja kädet vieläkin täristen: ”Miten ihmeessä uskalsit ajaa tuolla tavoin tämän petollisia kiviä täynnä olevan järven yli? Miten tiesit missä kaikki vaaralliset kohdat ovat?”

Tähän vanha kalastaja vastasi rauhallisella äänellä: ”Ei minun tarvitse niitä tietää. Minulle riittää, että tiedän sen ainoan turvallisen reitin”.

Siunattua ja hyvää marraskuuta,


Teppo Honkanen
Lokakuun kohokohtia
 Kiistatta lokakuun riemukkain "hartaus" oli Leikkikoulun kuukau-sittainen kirkkohetki.  
Eino Grönin laulua ei koskaan kyllästy kuuntelemaan. Eikka vieraili messussamme 6. lokakuuta.
Olemme myös saaneet nauttia oman tenorimme,
Lauri Kanervikkoahon upeasta lauluäänestä hänen toimiessaan meillä jumalanpalvelusten esilaulajana.
Englanninkielisellä puolella olemme viikottain ihastelleet taidokasta Kappelikuoroa.
Kansanmusiikkimessu ja Glenn Beckmanin
90-vuotissyntymäpäivä:

Kansanmusiikkimessu ja Glenn Beckmanin kunniaksi järjestetty juhlabrunssi keräsi yli sata henkeä kirkolle
20. lokakuuta. Glennin perhettä oli myös paikalla. Hänen tyttärensä Judy ja tyttärentyttärensä Lindsay lauloivat Glennille ja koko seurakunnalle kaksikielisessä jumalanpalveluksessamme. 
Reformaatiosunnuntai ja Laurin & Hannan syntymäpäiväjuhla
Englanninkielisessä jumalanpalveluksessa vierailivat myös tohtori Martin Luther ja anekauppias Johann Tetzel.
Kakkukahvit Alli Vehkakankaan ja Pirkko Venetjoen syntymäpäivien kunniaksi.
Leikkikoulun kuulumisia
Aika menee lentäen. Lokakuu on kiireinen ja hauska kuukausi Leikkikoululla. Opiskelimme lintuja ja puutarhanhoitoa. Myös Halloween toi tullessaan omat yllätyksensä. Marraskuussakin on tiedossa kaikkea kiva puuhastelua, joten aika ei tule pitkäksi.

Aloitamme kuukauden tutustumalla pohjoiseen naapurimaahan Kanadaan. Opimme asioita Kanadan hanhista, karhuista, piisameista ja majavista. Aiomme askarrella Kanadan liput, värjätä vaahteranlehtiä ja maistella vaahterasiirappia. Keskustelemme ja opimme Kanadan alkuperäisväestöstä ja yleensä Pohjois-Amerikan alkuperäisasukkaista. Tutustumme intiaanikulttuuriin; heidän tapoihinsa sekä musiikkiin ja taiteeseen.
Loppukuun keskitymmekin jo Kiitospäivään! Kiitämme yhdessä kaikista hyvistä asioista, joilla Taivaan Isä on elämäämme siunannut ja vietämme aikaa perheen ja ystävien kanssa (kurpitsapiirasta syöden 😊 ).
Siunausta ja ihanaa Kiitospäivän odotusta toivottaen,

Pirjo Komonen-Campitelli & koululaiset
Marraskuun ohjelma
Lepokodin kirkkohetket tuovat iloa asukkaille ja myös meille työntekijöille
ILMOITUKSIA & MAINOKSIA
Siunattua marraskuuta ja kiitospäivää!