Kiitollisena kohti tulevaa vuotta!
Takana on erilainen mutta myös monin tavoin siunattu vuosi 2020. Toivon, että sinäkin, luodessasi katseen menneeseen vuoteen, voit löytää kiitettävää sen jokaisesta päivästä. Me kaikki olemme joutuneet luopumaan jostain menneenä vuonna. Ehkä sinulla ei ole ollut päivää ilman kyyneleitä tai ilman puristavaa tunnetta rinnassa. Silti uskallan toivoa, että olet päivän päätteeksi painaessasi pään tyynyyn löytänyt jotain, mistä olla kiitollinen.

Joku on joskus sanonut, jos haluat olla onnellinen, aloita olemalla kiitollinen. Aina en jaksa olla onnellinen, mutta kiitollinen kyllä.
Kiitollisuus on siitä kiitollista, että sitä voi harjoitella. Itse harjoittelin sitä pitämällä pari vuotta kiitollisuus-päiväkirjaa. Jokaisen päivän päätteeksi kirjasin ylös pieniä asiota päivän varrelta, mistä saatoin olla kiitollinen. Pikkuhiljaa silmäni ja sydämeni avautuivat huomaamaan Jumalan jatkuvan huolenpidon ja hyvyyden omassa ja läheisteni elämässä – myös vaikeina aikoina.

Isoäitini, joka oli meidän suvun vahva rukoilija, antoi aina tilanteesta riippumatta saman vastauksen häneltä kysyttäessä mitä kuuluu tai kuinka voit? ”Kiitettävää, kiitettävää vain!” Sitä samaa toivon sinulle tulevaan vuoteen!