Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tällä tutulla toivotuksella haluan toivottaa kaikille loistavaa ja siunausrikasta Uutta Vuotta!
Nyt on taas aika ottaa syksyllä tehdyt vuosisuunnitelmat esille ja tarkentaa sekä muokata niitä. Kuinka haastavaa onkaan tulevaisuuden ennustaminen. Kaikkeen toimintaan tarvitsee olla aina takaraivossa varasuunnitelma. Rukoillaan, että tuleva vuosi toisi helpotuksen näiden varasuunnitelmien käyttöönottoon.
Toinen ja vielä suurempi haaste suunnitelmille on Jumala ja hänen suunnitelmansa seurakunnalle sekä meille yksilöuskovina.
Jumala on yllätysten mestari. Vaikka me kuinka rukoilemme johdatusta ja ymmärrystä, emme pysty hahmottamaan hänen tahtoa. Ja sen tähden, kun hän toimii, tulee se meille usein yllätyksenä. Jumala ei jaa kunniaansa kenenkään kanssa.
Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö Jumala tahtoisi meidän suunnittelevan seurakunnan toimintaa ja tapahtumia. Hän vain tahtoo viimeisen sanan niiden toteuttamisessa. Välillä tuntuu, että tulee ihan suotta väännettyä kättä Jumalan kanssa. Vaikka siinä touhussa on varma voittaja tiedossa jo ennen aloittamista. Sen totesi jo Jaakob aikoinaan, kun painimaan ryhtyi.
Yksi suuri rukous aihe on meidän kanttoritilanne. Nyt meillä ei ole tiedossa ratkaisua tähän tilanteeseen.
Yleensä olen tosi huono tekemään minkäänlaisia uuden vuoden lupauksia, mutta nyt jo ehdin julkisestikin ilmoittamaan, että tulevan vuonna luen enemmän Raamattua kuin viime vuonna. Ja haastoinpa teitäkin lisäämään Raamatunlukua ilman mitään numeeroista tavoitetta.
Seurakuntamme toteutti valtavan määrän erilaisia tapahtumia 2022. Sydämellinen kiitos kaikille vapaaehtoisille toteutuksista ja osallistujille mukana olosta.
On suuri ilo ja kunnia olla teidän paimenenne.