Rakkaat seurakuntalaiset ja seurakuntamme ystävät,
Meillä on paljon kiitettävää. Suuri kiitosaiheemme on, että seurakuntalaisemme sekä heidän perheenjäsenensä molemmilla mantereilla ovat välttyneet vakavemmilta virustartunnoilta. Lisäksi meillä kaikilla on katto pään päällä ja ravintoa riittävästi. Toivon, että kaikilla on myös ollut päivittäistä juttuseuraa. Olemme Mikan kanssa yrittäneet soitella täällä asuville ja antaneet soittolistan myös valtuuston jäsenille ja muutamille muille luottohenkilöille. On todella tärkeää, ettei kukaan jää yksin.

Odotamme kovasti kirkon aukeamista yhteisille kokoontumisille. Toiveenamme olisi avata ovet helluntaina, mutta ainoastaan, jos se on turvallista. Laadimme toukokuun aikana terveysviranomaisten ohjeiden mukaiset säännöt mahdollisille kesäajan kokoontumisille turvaväleineen ja muine rajoituksineen. Vielä joudumme odottamaan kärsivällisesti, kuitenkin toiveikkaina, tilanteen selkeää rauhottumista.

Uudessa uutiskirjeessämme on paljon mielenkiintoista luettavaa. Vieraskynää käyttää seurakuntamme hyvä ystävä ja luottoluennoitsija Timo Vainionpää. Hän kirjoittaa meille koronakuulumisia Istanbulista omaan sujuvaan tyyliinsä. Valtuuston puheenjohtaja Pertti Pietarinen painottaa omassa puheenvuorossaan, ettei meidän pidä vaipua epätoivoon hädän ja kärsimyksen keskellä, sillä niistä emme tässä elämässä pääse eroon. Luottamus Jumalan huolenpitoon kaikkina aikona on kristityn etuoikeus ja velvollisuus, puheenjohtaja korostaa. Vapaaehtoistyöntekijämme Teppo Honkasen kirjoitus taas sivuaa sitä karua todellisuutta, mitä kirkkoa ympäröivässä naapurustossamme eletään. Mika-kanttori kiittelee aiheellisesti upeita muusikkojamme ja pohtii nettijumalanpalvelusten aiheuttamia uusia haasteita.

Minä puolestani haastan meidät kaikki tarttumaan tähän hetkeen, hetkeen, jossa yhteiskunnan ja elämämme oravanpyörän vauhti on tahtomattamme hidastunut. Älä annan käsillä olevan ajan valua hukkaan! Kuuntele ja kuule, miten Jumala sinua puhuttelee. Tämä hetki avatkoon suljetut sydämemme ja silmämme näkemään ja arvostamaan Hänen luomistyönsä käsittämätöntä kauneutta ympärillämme. Tämä hetki saakoon meidät ihmettelemään kärsimyksen ja rakkauden suurta mysteeriä ja kiittämään ja ylistämään Elävää Jumalaa olosuhteista riippumatta. Nyt on hetki sanoa kiitos, anteeksi, rakastan sinua. Hetki olla läsnä elämälle, hetki olla läsnä Jumalalle. Jälleennäkemistämme odotellessa,
lämpimin ja siunaavin ajatuksin,
Mia-pastori