Floridan kesä
Nyt olemme saaneet kokea tämän ihanan lämpöisen kesän täällä Floridassa. Ja tietenkin Suomessa oli juuri tänä vuonna, ennätys lämmin kesä, joten siinä mielessä ei ollut kovinkaan suurta eroa missä kesän vietti. Mutta mutta kyllä nämä loputtomat hiekkarannat ja jatkuva altaassa pulikointi on tuntunut oiken hyvältä.

Yksi asia tuntuu vuosien saatossa kyllä muuttuneen, siis ajan kulku. Silloin nuorena tuntui kuin kesät olisivat kestäneet ikuisesti ja nyt kesä hujahti ohi ihan lentämällä. Juuri kun kesäkuu alkoi niin heinäkuu jo loppui. Niin, elämmehän me jo joulunaluspäiviä.

Ja kuitenkin todellisuudessa olen ehtinyt tekemään jos jonkinlaista hommaa. Kesäkuun vietimme normaalit Jumalanpalvelukset ja tietysti kaiken kruununa oli Tarjan ja ihanien apulaisten loihtiman suomalainen juhannusbrunssi. Heinäkuussa vietimme lomaa ja seurakunnassa ei ollut tarkoitus pitää mitään tilaisuuksia. Mutta yleisön pyynnöstä järjestimme toimistolla muutamana sunnuntaina Raamattu tunteja, niin englanniksi kuin suomeksikin. Myös kolme muistotilaisuutta olen saanut johtaa kesän aikana.

Kesän alku täyttyi remontti puuhastelulla ja se olikin melkoinen urakka. Putkimies, sähkömies, tarvikkeet ja sitten maalaamaan ja taas maalaamaan. Toinen putkimies, ei tullut, entäs kolmas? No nyt tärppäsi. Huh huh, onneksi saatiin kaikki valmiiksi. Olen kyllä ehtinyt jokusen kerran golfkentällekkin ja siitä olen kyllä iloinen. Ja tietysti lempipuuhani parissa olen löhöillyt patiolla melko ahkerasti, siis lukemisen. Hyvä kirja ja jääkahvi, mahtava yhdistelmä!

Elokuun alussa, juuri kun valmistauduimme syyskauden aloittamiseen, sain kurkunpään tulehduksen ja menetin ääneni. Perjantaina aamulla ei minusta lähtenyt muuta kuin melkoista kähinää. Viikonloppuna oli tiedossa muistotilaisuus ja normaalit jumalanpalvelukset ja minulla täysi paniikki päällä. Mistä saisin tuurajan jos seuraavana päivänä tilanne olisi samanlainen. Onneksi kuitenkin ääntä riiiti juuri sen verran, että saimme kaikki tilaisuudet vietyä kohtuudella läpi.

Yhden haaveen täyttymistä odottelemme vesikielellä, nimittäin merikilpikonnien kuoriutumista. Olemme kovasti halunneet nähdä pienten kilpikonnien kipittävän meren suojaan. Nyt on rannat täynnä merkittyjä pesiä ja kohta meidät löytää yöllä hiippailemassa rannalla. 

Sylin täydeltä siunausta!
Sami SAM Ettanen