Helmikuu 2020
SIUNATTUJA SIUNAAMAAN!
Hei ihanat jäsenemme ja ihanat ystävät!

Aloitamme helmikuun alusta LAHJALLASI ON MERKITYSTÄ! -kampanjan, jonka tarkoitus on vähentää kesäkuukausien aiheuttaman taloudellisen tappion rasitetta seurakuntamme budjetissa. Olemme valtuuston kanssa asettaneet $10.000 tavoitteen kampanjalle ja yhdessä sitotuneet $1.000 ylimääräiseen kampanjalahjaan.
Kampanjan kesto on kaksitoista viikkoa ja se päättyy Herramme Jeesukseen ylösnousemusjuhlaan.
Joka sunnuntai jaamme sinulle kampanjakuoren, johon toivomme sinun antavan ylimääräisen lahjan ympärivuotisen toiminnan tukemiseen.
Me olemme kirkkorakennuksen harkitun ja hallitun myyntiprojektin avulla pyrkineet estämään sen, että ovemme eivät sulkeudu tulevina vuosina. Myynnistä saataviin tuloihin emme halua koskea, vaan säästää ne pesämunaksi tulevaisuutta varten. Se on vähintä, mitä voimme tehdä kiitoksena menneille sukupolville, jotka ovat kirkolle varoja lahjoittaneet. Haluamme nyt vakauttaa kirkon talouden niin, että vuosikausia kestänyt varojen syönti saadaan kuriin ja talous mahdollisimman terveelle pohjalle.

Seurakuntamme toteuttaa toiminnallaan Jeesuksen käskyä tehdä opetuslapsia ja opettaa, miten elää Jeesusta seuraten. Meidän tehtävämme on olla suolana ja valona ja julistaa hyvää sanomaa Vapahtajasta niin suomeksi kuin englanniksi suomalais-amerikkalaisessa yhteisössämme. Sitä varten täällä olemme ja sitä varten haluamme täällä pysyä vielä vuosikymmeniä eteenpäin.
Kiitos, kun autat meitä tässä työssä!
Siunaavin ajatuksin,
Mia-pastori 

Joskus inhimillisestä tai teknillisestä syystä jonkun syntymäpäivä saattaa jäädä listastamme pois.
Ole ystävällinen ja ilmota meille siitä heti, jos huomaat näin tapahtuneen.

Puheenjohtajan palsta
Tammikuussa olemme saaneet iloita monista mukavista tapahtumista. On ollut konsertteja, syntymäpäiviä ja matkailua. Erityisesti aktiviteettitoimikunnan järjestämä retki St. Augustineen oli menestys niin taloudellisesti kuin matkalla mukana olleiden yli 50 seurakuntalaisen kokemusten osalta. Saimme ihailla upeita jouluvaloja ja nauttia toistemme seurasta.

Joku saattaa vielä murehtia kirkkomme myyntiä, mutta uskon, että kaikki ovat jo ehtineet huomata, että toimintamme on jatkunut ulkoisilta puitteiltaan aivan kuten aiemmin. Olemme maksaneet ensimmäisen kuukauden vuokran ja meille on maksettu ensimmäinen lyhennyserä. Muistutan vielä kerran, että myynti oli pakon sanelema. Kun viime vuosi toimittiin vanhalla rakenteella, taloudellinen tappiomme oli sen mukaisesti merkittävä. Käymme lukuja tarkemmin läpi maaliskuun vuosikokouksessa.
Vaikka kirkon myynti antoikin meille mahdollisuuden päästä lähemmäksi taloudellista tasapainoa, se vaatii silti paljon ponnistuksia. Helmi-maaliskuussa tavoitteenamme on tehostaa varainhankintaa ennen hiljaista kesäkautta. Kuulemme siitä lähiviikkoina lisää. Seurakuntalaisina me joudumme itse rahoittamaan toimintamme, tietenkin jokainen omien realististen mahdollisuuksiemme mukaan.
Helmikuun lukuisat aktiviteetit pitävät meidät kiireisinä. Toimintamme elää vapaaehtoistyön varassa. Vapaaehtoiset ovat joutuneet ja joutuvat venymään paljon varmistaakseen kaiken suunnitellun toiminnan. Suuret kiitokset jokaiselle!


Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille. Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: »Uskosta vanhurskas saa elää. » (Room 1:16-17)


Pertti Pietarinen
Kirkkovaltuuston puheenjohtaja


Musiikkiuutisia 
Kiitos jälleen meidän kaikille upeille muusikoillemme ja laulajille, jotka olette niin ahkerasti kantaneet kortenne kekoon menneen ja alkavan kuun aikana!
Viimeaikaisita tähtihetkeä saimme viettää nyt heti helmikuun alussa Lepokodin Annanmajalla. Saimme tuoda iloa ja valoa Lepokodin asukkaille upeiden musiikkiesitysten ja herkullisen ruoan avulla. Me järjestäjät olimme valtavan kiitollisia runsaasta osallistumisesta niin Lepokodin asukkaiden kuin myös muiden ihanan suomalais-amerikkalaisen yhteisön osalta.
Seuraavana aamuna vietimme Kansamusiikkimessua kirkollamme. Meillä oli ennätysmäärä taitavia harmonikan soittajia säestämässä yhteislaulua, joka kajahti kirkossa lähes 150:n osallistujan voimin.

Tammikuu oli kaiken kaikkiaan loistava kuukausi musiikillisesti. Raija Sipinen oli tuottanut Suomesta 75-vuotissyntymäpäivilleen muusikkoryhmän, jonka keulakuvana on tangokuningas Tommi Soidinmäki. Tommi seurueineen konsertoi myös meillä. Konsertti oli todella upea! Kiitos Tommi & Co.
Tammikuussa alkoivat englanninkielisellä puolella n. kerran kuukaudessa vietettävät gospeljumalanpalvelukset. Saimme ylistysbändiimme soittamaan niin basistin, sähkökitaristin ja rumpalin (meidän uuden omistajaseurakunnan pastoripariskunnan tytär, Christer 😊) kuin huilun ja harmonikan soittajat.

Me saimme kokea Pyhän Hengen läsnäoloa ja yhteyttä. Jumalanpalveluksen päälle nautimme yhteisen lounaan kiitollisin mielin.
Meidän yhdistetyt kirkkokuoromme laulavat Suomi-Amerikka viikoilla Kerhotalolla 8. helmikuuta klo 13. Tervetuloa kuuntelemaan ja kannattamaan musiikkimissiotamme!

Seuraava kirkkokonserttimme onkin sitten perinteinen pääsiäisajan konsertti maaliskuun 18. päivänä klo 18. Laitahan ajoissa päivä ja aika kalenteriisi, sillä tiedossa on unohtumaton ilta!

Meillä on tällä hetkellä paljon meneillään kirkolla ja musiikilla on monissa tapahtumissa merkittävä osa. Jumala on antanut meille musiikin yhdeksi voimalliseksi evankelioinnin välineeksi. Hän rakastaa kaikkea musiikkia! Tule osallistumaan yhteiseen musiikintekoon Hänen kunniakseen ja tule osalliseksi meidän ihanasta seurakuntayhteydestämme! 
Jumala, sydämeni on levollinen, mieleni on tyyni.
Minä tahdon laulaa ja soittaa! (Ps. 108:1)

Tulkaa hänen kasvojensa eteen ja kiittäkää,
virittäkää hänelle riemuvirsi! (Ps. 95:2)

Siunaten, Mika
Leikkikoulun kuulumisia
Uusi vuosi alkoi vuodenaikoja ja kalenteria opetellessa. Rakensimme ”lumiukon” ja leikimme partavaahtolumella. Ja olihan meillä täällä floridalaisittain ihan talvikin, sillä muutamana päivänä jouduimme laittamaan lämmityksen sisällä päälle, kun lämpötila ulkona oli niin alhainen.  
Kuun vaihteessa meillä alkaa terveellisten elintapojen opettelu. Puhumme ksäsihygieniasta, terveellisestä ruokavaliosta, liikunnan ja unen tarpeesta, kaikki tärkeitä aiheita koko elämän varalle. 
Helmikuussa juhlimme Ystävänpäivää. Muistutamme ystävällisyyden ja kauniin käytöksen tärkeydestä.

Tarkoituksena on myös koristella postilaatikoita ja tehdä ystävänpäivän kortteja toinen toisillemme.

Ohjelmassa on sydämen muotoisten pikkuleipien leipomista ja erilaisia sydänaiheisia askarteluja.

Helmikuun 14. päivänä meillä on juhlat, jossa pelataan pelejä, tanssitaan ja syödään pikkuleipiä.
Kuukauden taitelijamme on Henri Matisse. Lapset tutkivat taitelijan töitä ja tekevät omia taideteoksia Matissen töiden inspiroimana. 
Loppukuusta saamme vieraaksemme paikallisen palolaitoksen. Tiedossa on hälytintorven soittoa, paloruiskun roisketta ja tutustumista paloauton sisustiloihin. Puhumme oppitunneilla myös muista turvallisuuteen liittyvistä aiheista ja turvallisuusalasta yleensä.
Pysykäähän lämpiminä ja olkaa siunatut. Pirjo Komonen Campitelli

St. Augustin ja jouluvalot

Torstaina 23.tammikuuta klo 7.30 puoli kahdeksan aamulla kaarsi linja-auto kirkon pihalle. Auto alkoi pikkuhiljaa täyttyä matkalle lähtijöistä. Viimein saapui viimeinenkin matkalainen ja pääsimme liikkeelle ja autossa oli 55 retkeläistä.

Matkanjohtaja toivotti meidät tervetulleiksi matkalle St. Augustinen retkelle, ja laululintunen heläytti meille aamulaulun. Siinä sitten matkattiin muutama tunti jutellen muiden matkalaisten kanssa, kunnes pysähdyimme kahvi- ja vessatauolle. Matkan jatkuessa matkanjohtajamme Sami Ettanen piti meille leikkimielisen tietokilpailun ja voittajajoukkue sai palkinnoksi suklaarasian. Muut saivat lohdutukseksi suklaapalat. Muutamille alkoi jo tulla kova nälkä, mutta onneksemme olimme jo melkein perillä ja pääsimme lounastamaan. Sitten matka jatkui vielä kohti hotellia. Kun huoneet oli jaettu, jokainen saattoi viettää hetken kuten tahtoi.

Illalla auto vei meidät vanhaan kaupunkiin ja nousimme kaupunkijunaan. Meille jaettiin ¨mystiset lasit¨ ja juna lähti kierrokselle. Kiersimme vanhaa kaupunkia musiikin soidessa. Kauniita valoja oli paljon. Kun laitoimme ¨mystiset lasit¨ silmille, kaikki valot näyttivät poron päiltä. Kierroksen jälkeen jokainen sai tehdä mitä halusi. Jotkut menivät takaisin hotellille ja toiset jäivät kaupungille syömään.

Perjantai aamu valkeni ja aamupalan jälkeen kiipesimme taas linja-autoon ja ajoimme vanhaan kaupunkiin. Saimme tutustua paikkaan myös päivän valossa ja näimme paljon kauniita vanhoja taloja ja linnakkeen. Sen jälkeen lähdimme kotimatkalle, joka sujui yhden pysähdyksen taktiikalla. Kiitoslaulun saimme vielä kuunnella, ennen bussin kaartamista kirkon pihaan.
St. Augustine oli kaunis, vanha kaupunki, jolla on varmaankin mielenkiintoinen historia.

Terveisin, Eräs matkalla ollut
Sarain terveisiä Suomesta
Rakkaita terveisiä kaikille täältä Hollolan (tällä hetkellä) lumisista maalaismaisemista! Ajattelin kirjoittaa teille hieman kuulumisia. St. Andrew’s on melkeinpä päivittäin mielessä ja rukouksissa. Teitä on ollut ikävä! Täytyy myöntää, että myös on viime aikoina ollut kova ikävä Floridan aurinkoa, sillä meillä on ollut täällä ainakin tähän asti lumeton talvi. 

Moni teistä on varmasti kuullut perheemme ilouutiset. Meille on tulossa huhtikuun lopussa pikkuinen poika. Olemme sanoinkuvaamattoman innoissamme! Raskausaika on ollut ihanaa ja sujunut toistaiseksi erittäin hyvin. Työskentelen osa-aikaisena senioreiden fysioterapeuttina pääasiassa veteraanikuntoutuksessa, ja ryhmäliikuntaakin olen jaksanut ohjata kerran viikossa. Teen myös tänä keväänä avoimeen yliopistoon psykologian opintoja. Maaliskuun aikana jään sitten äitiyslomalle. 

Muutto tänne Suomeen tapahtui todella nopeasti. Olemme remontoineet taloa ja yrittänyt löytää uutta rytmiä tänne maalaisarkeen, joka poikkeaa tietysti huomattavasti Floridan meiningistä. Rodneylle muutos on tietysti ollut isompi kuin minulle, sillä hän ei ole aikaisemmin asunut Suomessa. Hän on kuitenkin suhtautunut muutokseen erittäin hyvin. Talven pimeys on kuitenkin aika paljon häirinnyt Floridan auringossa koko elämänsä viettänyttä rakastani. Mutta eipä tuo ole mikään ihme. Kyllä sen itsekin oli kerinyt unohtaa miten kolkko talvi voi olla. Muutosta on tietysti helpottanut huomattavasti ihana raskausaika. Fokus on siirtynyt omasta itsestä enemmän tulevaan vauvaan, ja hänen tuloonsa liittyviin valmisteluihin. Olen ollut niin iloinen, että sitä melkein ei meinaa uskaltaa sanoa ääneen! 

Raskausaikana mielessäni on pyörinyt niinkin perustava teema kuin RAKKAUS. Raskausaika on saanut minut pohtimaan niin Taivaallisen Isän ehdotonta rakkautta meitä lapsiaan kohtaan, kuin myös sitä kuinka tätä rakkautta jaamme. Mikään ei nosta ja rakenna ihmistä kuten rakkaus. Rakkaus rakentaa turvan ja perustan ihmisen elämään. Tämä aihe on tullut tutuksi myös viime aikoina kehityspsykologian kurssilla, jossa olemme puhuneet jo elämän ensimmäisinä vuosina muodostuvasta kiintymyssuhteesta. On vaikeaa olla rohkea ja rakastava, jos itsellä ei ole ollut varmuutta siitä, että joku aina rakastaa minua ehdoitta. Kuinka mahtavaa on, että oli oma ihmissuhdetaustamme millainen tahansa, niin Jumalan kanssa saamme kokea tätä rakkautta ja turvaa! Hänen rakkautensa on niin ihmeellisen yliluonnollista että sitä riittää aina yllin kyllin! Sen kuuluisi levitä omista perheistämme myös muihin. Tämä rakkaus ja turva kuuluu olla myös seurakunnan kulmakivi. 

Olin käymässä eräässä seurakunnassa, ja näin siellä jotain mikä kosketti minua syvästi. Kokouksen alettua eturiville tuli sähköpyörätuolilla erityisnuori. Kun hän saapui eturiviin pastori tervehti häntä kuin parasta kaveriaan. Hän antoi mitä rakkaudellisimman halauksen pojalle ja toivotti tervetulleeksi. Hän istui laulujen ajan pojan vieressä ja he rukoilivat yhdessä. Voi tämän pojan iloa ja riemua! Kuinka usein hän jääkään tässä maailmassa huomiotta tai jää pyörätuolinsa kanssa istumaan takariviin. Aloin miettimään, kuinka paljon seurakunnasta kertoo se miten kohtelemme heitä, ketkä muun maailman silmissä ovat ehkä heikkoja, vähäisempiä, vaikeasti lähestyttäviä, epäonnistuneita.. Meidän pitäisi loistaa heille Taivaallisen Isän ehdotonta rakkautta. Valitettavasti huomaamattamme pistämme omalle rakkaudellemme yleensä ehtoja. Siihen meitä ei ole kutsuttu! Miten muuten voimme elää täällä Jumalan rakkautta todeksi, jos ei rakastamalla. Sanat jäävät vain ilmaan, mutta Isän rakkaus muuttaa.  
Tätä rakkautta on vaikea jakaa, jos itse ei ole saanut kokea sitä ensin. Siksi haluan muistuttaa, että Taivaallinen Isämme rakastaa sinua. Hän rakastaa sinua täydellisesti, ilman ehtoja! Mieti hetki mitä tämä tarkoittaa. Olimmepa millaisia tuhlaajapoikia tahansa, Isä on aina valmis juoksemaan meitä vastaan. Hän iloitsee sinusta! Tämä valtava siunaava odotus ja ilo omasta pienestä ihmeestäni ei ole mitään verrattuna kaikkivaltiaan Isän rakkauteen. Hän on itse täydellinen rakkaus. Suurin muuttava ja parantava voima. Kun tämä rakkaus saa olla perusta elämässämme meiltä ei puutu mitään. 


Siunausta alkaneelle vuodelle!
Olkaa rakastettuja ja rakastakaa!
Isoin halauksin,

Sarai Paavola

Tammikuun kohokohtia
KAKSIKIELINEN LOPPIAISMESSU JA LOUNAS
ILON ILTA KIRKOLLA 8. TAMMIKUUTA
RAIJA SIPISEN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT 12. TAMMIKUUTA
TIMO VAINIONPÄÄN ESITELMÄ KAPPADOKIASTA keräsi jälleen ison joukon historiasta ja matkailusta kiinnostuneita kirkolle 15. tammikuuta. Hieno tilaisuus,
kiitos Timo&Nezihe!
PAAVO KUKKARON 80-vuotisjuhlilla kuulimme Paavon siunaavia säveliä ja Sami Ettasen hyvän saarnan.
Vietimme tammikuussa myös monia muita syntymäpäiviä, kuten seurakunnan rakkaan ja ahkeran jäsenen, Anja Laurilan. Kiitos herkullisesta synttärikakusta!
USKOMATONTA! Yhteiskristilliset, kristinuskon perusteita tutkivat illat ovat alkaneet. Kuulemme alustuksia ja keskustelemme siitä, mihin me oikeasti uskomme tai emme usko. Ensimmäisessä illassa oli tarjolla Tarja Ettasen keittämää herkullista lohisoppa ja kuulimme Jorma Lehtovuoren alustuksen. Helmikuun iltojen puhujana toimii Sami Ettanen. Tule rohkeasti mukaan, olit sitten kirkossa kävijä tai et!
RYHDY SEURAKUNTAMME YHTEISTYÖKUMPPANIKSI!

Haluatko saada yrityksesi mainoksen Uutiskirjeeseemme sekä mahdollisuuden mainostaa palvelujasi seurakuntamme tilaisuuksissa?

Samalla tulet tukeneeksi meidän tärkeää tytötämme suomalais-amerikkalaisen yhteisön hyväksi. Vuosittaisen tuen hinta on $300.

TERVETULOA TEKEMÄÄN KANSSAMME HYVÄÄ!
CUSTOM WORLD TRAVEL JÄRJESTÄÄ LAADUKKAITA RISTEILYJÄ
JO VUOSIKYMMENTEN KOKEMUKSELLA!

Helmikuun ohjelma kirkolla
Oikein hyvää ja siunattua helmikuuta kaikille!