Tammikuu 2020
Armollista ja ihanaa vuoden alkua sinulle!

Olemme seurakuntana matkalla kohti uutta. Jumala itse on valmistanut meille jokaisen askeleen, joka meidän tulee ottaa. On tärkeää, että pidämme mielessä, että seurakunta on elävä organismi. Se ei pysy hengissä hienojen organisaatiokaavioiden, huolella laadittujen budjettien tai edes kaupungin parhaiden kirkkokahvien avulla. Elinvoimainen seurakunta ammentaa voimansa yhteisestä uskosta Jeesukseen Herrana ja Vapahtajana sekä Pyhän Hengen lahjoista. Lisäksi seurakunnassa pitää vallita aitouden, armon ja ilon ilmapiirin. Kristuksen kirkossa eivät päde maailman lainalaisuudet, siellä pätee ainoastaan ehdoton uskollisuus evankeliumille. Kirkko, joka elää todeksi tätä ei koskaan voi miellyttää maailmaa, mutta se ei olekaan meidän tehtävämme.

”Tutkikaa itseänne, oletteko uskossa. Pankaa itsenne koetteelle. Ettekö huomaa, että Jeesus Kristus on keskellänne? Ellei niin ole, emme selviä koetuksesta.” (2. Kor. 13:5)

Tuleva vuosi ja vuosikymmen tuovat meille uusia haasteita. Jatkuva hengellinen itsetutkiskelu on välttämätöntä erilaisten koettelemusten keskellä. Vain sillä seurakunnalla, jonka päätöksenteon perustana on tahto asettaa Jeesus aidosti keskiöön kaikessa toiminnassa, on mahdollisuus selviytyä.

Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.
(Room. 12:2)

Kiitos menneestä vuodesta. Jatketaan yhdessä eteenpäin Jumalaa ja toinen toisiamme palvellen – ja tehdään se iloiten!

Mia-pastori
LÄHDE MUKAAN LUKEMAAN VANHA TESTAMENTTI LÄPI KEVÄÄN AIKANA! YLLÄ NÄKYVÄ LUKUOHJELMA VIIKKONUMEROIN LÖYTYY MYÖS NETTISIVULTAMME JA SAAT SIITÄ PRINTTIVERSION KIRKOLTA. SANAN TUTKIMISEN ILOA SINULLE!
Puheenjohtajan palsta
2020 odottaa meitä

Joulu, Vapahtajamme syntymäjuhla on takanamme, juhlakausi alkaa olla lopuillaan ja valmistaudumme uuteen kalenterivuoteen. Lukuisat joululaulut ja joulujuhlat ovat toivottavasti ilahduttaneet mieltä, virkistäneet sielua ja antaneet voimia ja siunausta elämäämme.

Vuosi 2019 oli seurakunnassamme todella historiallinen. Joulukuussa saatiin päätökseen kirkon pitkällinen myyntiprosessi. Sopimuksen allekirjoitustilaisuus 5.12.2019 oli oikein lämminhenkinen tilaisuus ja todisti molempien osapuolten halun rakentavan yhteistyön jatkamiseen.

Olemme nyt olleet kuukauden vuokralaisina ja saaneet nähdä, että seurakuntamme toiminta jatkuu ulkoisesti aivan kuten ennenkin. Toimintamme on nyt taloudellisesti vakaammalla pohjalla, mutta taloudellisen tasapainon saavuttaminen vaatii edelleen meidän kaikkien yhteistyötä alkavanakin vuonna. 
Kalentereihin kannattaa merkitä vuotuisen seurakuntakokouksen ajankohta, sunnuntaina 8.3.2020 jumalanpalveluksen jälkeen. Sinulla on silloin mahdollisuus kuulla tarkemmin kuluneen vuoden keskeisistä asioista, vuoden 2020 budjetista ja vaikuttaa esim. uuden valtuuston kokoonpanoon. Vuosikokouksen materiaalit tulevat seurakunnan nettisivuille helmikuun 2020 aikana.
Lukuisat uudet aktiviteetit alkavat jo tammikuussa. Mielenkiintoinen matka St Augustineen on varmasti yksi tammikuun kohokohtia samoin kuin Raija Sipisen syntymäpäiväjuhla ja -kahvit tammikuun 12 päivä.

Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!
Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. (2. Kor. 5:17-18)

Siunattua Uutta Vuotta!

Pertti Pietarinen
Kirkkovaltuuston puheenjohtaja


Musiikkiuutisia 
Mennyt vuosi seurakunnassamme on ollut Jumalan siunaama. Kun nyt käännämme lehden uudelle vuoskymmenelle, toivon, että voimme kiitollisena muistaa kaikkia niitä jumalanpalveluksia, konsertteja ja yhteisiä rukoushetkiä, joiden aikana olemme myös musiikin kautta saaneet ylistää Herramme. Uskon, että niistä jokainen on tuonut iloa ja siunausta myös meille osallistujille. Haluan kiittää kaikkia meidän lahjakkaita vapaaehtoisiamme, jotka ovat omalta osaltaan halunneet antaa laulun ja soiton lahjansa seurakunnan käyttöön ja tuoneet näin sillä Jumalalle kunniaa.

Tänä alkavan vuonna me tarvitsemme apuanne edelleen. Meidän englanninkieliset nykymusiikilliset gospel-jumalanpalveluksemme kaipaavat muusikkoja ja esilaulajia. Suomenkielinen kuoro tarvitsee myös kipeästi uusia jäseniä. Meillä on kaiken kaikkiaan tulossa enemmän tilaisuuksia, joissa yhteinen ylistys on tärkässsä roolissa. Kiitos, jos voit ajatella palvelevasi meidän musiikkityössämme!

Jumala on antanut meille musiikin ja se on voimallinen väline evankeliumin esilläpidossa ja levittämisessä. Mikä ilo on saada sanoin ja sävelin ylistää ja kiittää Jumalaa yhdessä! Lämmin kiitos kaikille osallistumisesta tähän yhteiseen musiikkimissioon!
Laulakaa hänelle, ylistäkää häntä,
kertokaa hänen ihmetöistään.
Ylistäkää hänen pyhää nimeään.
Iloitkoot kaikki, jotka etsivät Herraa! (Ps. 105:2-3)

Siunaten, Mika
Leikkikoulun kuulumisia
Hauskaa uutta vuotta! Toivon, että joulusi oli siunattu. Joulukuu oli meille leikkikoululla ihanaa aikaa. Saimme tutustua joulukertomukseen ja laulaa Jeesus-lapsesta. Askartelimme kuusenkoristeita ja teimme kortteja Suomalais-amerikkalaisen lepokodin asukkaille sekä tietysti leivoimme pipareita.
Koulumme oppilaat lauloivat seurakuntamme perhejumalanpalveluksessa joulukuun puolivälissä. Tämän lisäksi lapset esiintyivät leikkikoulun joulujuhlassa, jossa oli paikalla suuri joukko oppilaiden perheenjäseniä ja ystäviä. Tarjolla oli paljon hyvää ruokaa ja pukkikin kävi paikalla!
Koulurakennuksemme huputettiin tuholaistorjunnan vuoksi joulupyhien aikana. Lomapäivät antoivat mahdollisuuden siihen, että tilat ehtivät hyvin tuulettua myrkytyksen jäljiltä ennen koulun alkua, 6. tammikuuta.
Aloitamme uuden vuoden tutkimalla kalentereita ja aikaa yleensä. Askartelemme omat vuosikellomme tulevalle vuodelle. Nyt kun olemme virallisesti ”talviajassa”, tutustumme myös talveen vuodenaikana eri puolilla maailmaa. Lisäksi piirrämme lumihiutaleita, teemme itse lunta ja rakennamme lumiukon.

Tammikuussa jatkuu yhteisen puutarhan hoito leikkikoulumme takapihalla. Se on tuottanut meille jo satoa papujen, tomaattien, basilikan ja persijan muodossa. Pian odotamme satoa kurpitsoiden, kurkkujen, paprikoiden, lehtisalaatin, porkkanoiden ja siemenkukkien osalta.
Tammikuun lopulla meillä alkaa “terveet elämäntavat” -teema. Keskustelemme käsi- ja suuhygienian sekä liikunnan tärkeydestä ja siitä, mitä terveellinen ruokavalio pitää sisällään.
 Paljon kivaa tiedossa siis!

Teille kaikille myös oikein terveellistä ja hyvää vuotta 2020! Pirjo Komonen Campitelli

Joulutähdet kirkon alttarille jouluna 2019  
Anjan nurkka
JOULUKONSERTIN KAIKUJA

Kirkkomme musiikkivoimat toivat joulun viettoomme juhlatunnelmaa 11. joulukuuta konsertin muodossa, jonka urkurimme Mika johti ja oli laatinut.

Aluksi sykähdyttävä Santa Lucia-kulkue toi "valon pimeään", kun lapset kynttiläkruunuissaan saapuivat alttarille laulaen tätä tuttua säveltä. Kirkon molemmat kuorot ja AGAPE-kuoro lauloivat kaksikielisesti. Harmonikkakerho ja Floridan Laulumiehet Keijo Räikkösen johdolla täydensivät hienosti ohjelmaa. Tuula Nordströmin puhuttelevat esitykset toivat joulua sydämiin ja Hannu Halosen eufonium soi komeasti.

Pitkälle kehittyneet musiikin taitajat, Lilli ja Ella Theisen sekä urkurimme Mika Poutiainen, toivat kaunista keveyttä ohjelmaan jousisoittimillaan.

Joulun tunnelmaan meitä herkisti vielä tenori Esko Airikan Sylvian joululaulu. Lopuksi yleisö ja kuorot saivat yhtyä hartaaseen "Jouluyö, juhlayö" - lauluun.
Molemmat paikalliset kirkot olivat suurilukuisesti mukana yhteiskristillisessä piknikissä John Prince- puistossa lauantaina 28. joulukuuta.

Nautimme yhdessäolosta, yhteislauluista, monipuolisista piknikkiruuista, todistuksesta ja musiikista mukavan katoksen alla.
Luoja oli suonut meille aurinkoisen iltapäivän juuri sateiden jälkeen.

Kirkon uskolliset palvelijat olivat jälleen tehneet mahtavan, vapaaehtoisen työn kaikkien nautinnoksi.
Anja Laurila.
Vapaaehtoisen höpinöitä
Vanha mies käveli tapansa mukaan meren rannassa. Aallot löivät suurina ja raskaina rantaan, jonne oli
kulkeutunut veden mukana kiviä, simpukoita, meritähtiä, puunkappaleita. Ranta jatkui silmänkantamattomiin.

Hän näki pienen tytön puuhailevan rannassa;
Tyttö kumartui, otti varovasti käsiinsä meritähden, kuljetti
sen veden ääreen ja heitti veteen.
Sitten hän haki toisen meritähden ja kuljetti sen veteen.
Ja teki saman uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan.

- Voi tyttö ressukka, hänhän tekee turhaa työtä, ajatteli mies. – Tuohon täytyy puuttua.

Hän käveli tytön luo.
- Tyttöseni, tuo mitä teet on täysin hyödytöntä. Etkö näe, että meritähtiä on rannassa silmänkantamattomiin?
Et koskaan saa työtäsi valmiiksi. Ja jatkuvasti aallot heittävät rantaan lisää meritähtiä.
Työsi on täysin turhaa.

Tyttö katsahti mieheen rauhallisen näköisenä.
Sitten hän katsoi käsissään olevaa meritähteä ja vastasi:

- Se ei ole turhaa tälle meritähdelle.

Oheinen tarina tuli mieleeni kun kävin mielessäni läpi kulunutta vuotta, ja tulin huomanneeksi miten valtava merkitys yhden ihmisen pienellä, lähes mitättömältä vaikuttavalla teolla tai eleellä olla.

Niin hyvässä kuin huonossakin asiassa.
Omakohtaisesti olen onnekseni saanut kokea pääasiassa viime vuonna niitä hyviä asioita. Varsinkin viimeisen kuukauden aikana.
Toivon kovasti, että tänä vuonna, ja miksei myös seuraavinakin, voisimme jokainen yrittää muuttaa jonkun toisen kanssaihmisen päivän tai elämän hieman paremmaksi niillä pienillä asioilla.

Lopuksi haluaisin vielä antaa kaikille matkaevääksi erään Martti Lutherin rukouksen:
Rakas Herra,
anna minulle iloinen mieli,
että meillä olisi tosi hauskaa.
Sillä tämäkin kaikki on sinun lahjaasi,
joka ei tulisi itsestään,
ellet sinä sitä antaisi.
Siksi pyydän Kristuksen tähden,
anna minulle iloinen mieli,
anna puhdas ilo,
että olisin tänään ystävieni seurassa
hyvällä tuulella,
syntiä tekemättä.
Siunattua vuoden alkua kaikille toivottelee täältä
ei-kovin-talvisesta Turusta:

Teppo Honkanen
Joulukuun kohokohtia
ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLA

Veteraanijärjestön järjestämä perinteinen itsenäisyyspäivän kirkkojuhla oli tänäkin vuonna tunnelmaltaan arvokas ja ohjelmaltaan hieno. Pääpuhujaksi oli kutsuttu komentaja Johan Tillander. Floridan Laulumiehet saivat silmät jälleen kostumaan upealla Finlandia-esityksellään Keijo Räikkösen johtamana. Maailman mainetta niittäneet oopperalaulajat, aviopari Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä, ihastuttivat upeailla sooloilla ja duetollaan. Juhlan jälkeen oli tarjolla herkullisia graavilohi- ja kinkkuleipiä kahvin kera. 
Mika Poutiaisen kokoama perinteinen joulukonsertti toi kirkon täyteen väkeä. Ohjelma oli monipuolinen ja mukaan mahtui muutama yhteislaulukin. Konsertin kohokohta on jo muutaman vuoden ajan ollut suomalais-amerikkalaisista lapsista koottu Lucia-kulkue.

PERHEHARTAUS

Vietimme sunnuntaina 15. joulukuuta englanninkielistä perhehartautta. Esiintyjinä meillä oli niin leikkikoulun pikku-oppilaat kuin heidän opettajansakin. Musiikki oli jouluista ja rentoa ja kaikki viihtyivät hienosti. Opettajien jouluesitys ansaitsee erityiskiitoksen. Kirkon menojen päälle nautimme yhteisen herkullisen lihapullalounaan ja vietimme Oliverin ja samalla myös monen muun leikkikoululaisen syntymäpäivää. Otamme tämän uusiksi ensi vuonna!

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Kirkko täyttyi ääriään myöten 15. joulukuuta iltapäivällä, kun vuorossa oli Kauneimmat joululaulut -tapahtuma. Keijo Räikkönen juonsi tilaisuuden ja toimi meille esilaulajana. Komeaa laulua olikin! Laulamisen päälle maistuivat K.K. Car- ja Coastline Realty -yritysten tarjoamat suussasulavat joulutortut. Kiitos kaikille mukana olleille ja yhteistyökumppaneillemme. 
JOULUAATTOILLAN KYNTTILÄMESSU

Englanninkielinen kynttilämessu jouluaattoiltana on yksi kirkkovuoden koskettavimpia tapahtumia. Kuulimme messussa niin Luukkaan jouluevankeliumin kuin myös Johanneksen valon evankeliumin. Jälkimmäisen aikana kirkkotilasta sammutettiin valot ja saimme ihailla kuinka yli seitsemänkymmentä kynttilää syttyi yksitellen valaisemaan kirkkosalia. Tänä vuonna nautimme tilaisuudessa myös yhteisen ehtoollisen. Kynttilähartauteen tulee joka vuosi niin suomenkielisiä kuin englanninkielisiäkin perheitä ja pariskuntia. Tule sinäkin ensi vuonna!
JOULUAAMUN MESSU

Kaksisataa kirkkovierasta kerääntyi joulupäivän aamuna nauttimaan yhteislaulusta, rukouksesta ja ravitsevasta sanasta ja sooloesityksistä. Kirkkokahveilla meille tarjottiin Ettasen perheen keittämää joulupuuroa ja silli- ja maksapateeleipiä sekä joululeivonnaisia. Kuuulimme myös turkulaisten Jippii-kuorolaisten laulua. Joulu kirkolla on ihanaa aikaa!
UUDEN VUODEN PIKNIK

Järjestimme jo kolmatta kertaa yhteiskristillisen piknik-tapahtuman yhdessä Kotikirkon kanssa. Tarjolla oli yhteislaulua Hanuripartion ja Mika-kanttorin säestyksellä.  
Esilaulajina toimivat Tuula, Liisa, Arja ja Lauri. Lauluporukan tytöt olivat myös paistaneet meille Tuula Nordströmin tekemästä lettutaikinasta yli kaksisataa lettua, joita nautimme luomuhillon ja kermavaahdon kera. Grillin takana touhusi Kotikirkon väki ja makkarat ja hotdogit tekivät kauppansa. Meillä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisit voinut olla mukana! 😊
RYHDY SEURAKUNTAMME YHTEISTYÖKUMPPANIKSI!

Haluatko saada yrityksesi mainoksen Uutiskirjeeseemme sekä mahdollisuuden mainostaa palvelujasi seurakuntamme tilaisuuksissa?

Samalla tulet tukeneeksi meidän tärkeää tytötämme suomalais-amerikkalaisen yhteisön hyväksi. Vuosittaisen tuen hinta on $300.

TERVETULOA TEKEMÄÄN KANSSAMME HYVÄÄ!
CUSTOM WORLD TRAVEL JÄRJESTÄÄ LAADUKKAITA RISTEILYJÄ
JO VUOSIKYMMENTEN KOKEMUKSELLA!

Kiitos kaikille vapaaehtoisille!
Haluamme kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet mukana auttamassa keittiössä, toimistolla, Lepokodilla, sunnuntaipalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa!

Vapaaehtoistyö pitää seurakuntaamme pystyssä ja siunaa tekijäänsä. Osallistumalla palvelet Jumalaa ja lähimmäisiä, mitä parempaa voisi olla!
Erityiskiitos joulukuulta menee Ettasen Samille ja Tarjalle heidän esimerkillisestä palveluasenteestaan sekä työstä keittiöllä ja sen ulkopuolella.

Samia saamme myös kuulla saarnastuolista sunnuntaina 18. tammikuuta!
Tammikuun ohjelma
Oikein hyvää ja siunattua uutta vuotta kaikille!