Syyskuu 2019
Pastorin tervehdys
 Myrskyn mentyä, hyvää syyskuun alkua kaikille rakkaille seurakuntalaisille!

Dorian päästi meidän vähällä, mutta ei läheistä saarivaltiota. Meidän rukouksemme ovat heidän kanssaan. Uskon ja toivon, että voimme seurakuntana olla tukemassa sisarseurakuntiamme saarilla siinä valtavassa jälleenrakennustyössä, joka siellä on edessä. Bahaman saarethan kuuluvat oman synodimme alaisuuteen. 

Elämme seurakunnassamme vielä syyskuun tietynlaista välivaihetta rauhallisen kesän ja tulevan syyssesongin välissä. Igglesia Christianan renovointityöt kirkkossa jatkuvat, mikä vaikuttaa hieman joihinkin toimintoihimme. Iloitsemme siitä, että rakennusta kunnostetaan ja se tehdään huolellisesti ja rakkaudella. Kaikki ulkoseinät ovat saaneet uuden maalipinnan, samoin sisäpiha ja seurakuntasali. Tällä hetkellä työn alla on salin lattia, jonka uusinta myöhästyi tavaratoimitusten viivästyessä. Edelleen haluan tähdentää sitä, että kirkkorakennuksen omistajuuden muutos ei vaikuta meidän jumalanapalvelusaikohimme tai millään tavoin muutenkaan vähennä toimintaamme. Päinvastoin, meillä tulee olemaan vilkas ja antoisa kausi, kunhan vain muistamme aina ja kaikessa lähteä liikkeelle rukouksella. Kiitos, jos otat tavaksi rukoilla seurakuntasi puolesta päivittäin. 

”Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen. Ravitse meitä armollasi joka aamy, niin voimme iloita elämämme päivistä. Niin kuin annoit murheen, anna meille ilo...” (Ps. 90: 12, 14-15)

Sinua suuresti siunaten, 
Mia-pastori
Kuvia kirkosta työn alla: 
Onnea ja siunausta sankareille!
In Memoriam
Bertta PenttiläAino Ukkonen
"Oi saanhan joukkoon autuaitten kanss
ystäväini ja omaisten
mä päästä kerran
luo armon Herran.
Oi saanhan sen!"
(VK 631)
Tervetuloa Teppo!
Teppo Honkanen on seurakunnassamme vapaaehtoisena marraskuun puoleen väliin asti. Teppo on toiminut mm. Turun Marian seurakunnassa nuorisotyössä ja ollut Maata näkyvissä-festivaalin kantahenkilö-kuntaa jo vuosien ajan. Teppo on monipuolinen osaaja aina kirvesmiehen taidoista auton korjaukseen ja me olemme valtavan kiitollisia hänestä!
Elokuun musiikkijumalanpalvelus
Kirkon ollessa lomalla kokoonnuimme yhdessä ja järjestimme vapaaehtoisten voimin tilaisuuden täynnä musiikkia ja rukousta. Tuomo Karvonen jakoi myös mitä Jumala oli hänen sydämelleen laskenut.
Lauluiksi valitsimme tällä kertaa lauluja myös laulukirjan ulkopuolelta. Tarkoituksemme oli järjestää tilaisuus, jossa voisimme kokoontua yhdessä ylistämään Jumalaamme, vaikka väki olisikin vähenemään päin.
Tilaisuuden jälkeen kokoonnuimme yhdessä kirkkokahveille ”murtamaan leipää” Sakastin puolelle. Leivän lisäksi tarjolla oli monenlaista ruokaa ja pikkunaposteltavaa.
Oli mukava nähdä, että ihmisiä tuli paikalle ja itse koin vahvaa Jumalan läsnäoloa, sekä iloa kirkkomme yhteydestä.
(Teksti: Otto Manninen)
Mikan terveisiä
Toivottavasti teistä jokainen sai lomailla ainankin jonkun verran tänä kesänä. Meidän kirkkomme oli kiinni kaksi viikkoa, mikä helpotti omaa mahdollisuuuttani lomailuun.

Suomen lomani tuli tarpeeseen samoin varmasti Mia-pastorin. Uskon, että hengähdystauko kirkolla teki hyvää myös meidän vapaaehtoisille musiikki-ihmisille ja koko seurakunnalle. Olen kiitollinen siitä, että seurakunnassamme on jaksettu laulaa ja musisoida ahkerasti ja tuoden Herralle kunniaa. 

Odotan paljon tulevalta kaudelta ja toivon, että kuten aiempinakin vuosina, saamme teidän seurakuntalaisten moninaiset lahjat käyttöömme. Joukkoomme on liittynyt joitain uusia muusikoita ja laulajia, mutta yhtä lailla odotamme teitä kaikkia rakkaita vanhoja esiintyjiä tänne takaisin. Meillä tulee olemaan erilaisia tilaisuuksia kuten rukouskokouksia ja gospel-iltoja, joissa saamme yhdessä ylistää Jumalaa.

Tervetuloa takaisin kaikki lomalta palailevat seurakuntalaiset! Olkoon meillä kaikilla avoin ja iloinen mieli aloittaa uutta kautta yhdessä! 
Siunauksin,
Mika
Leikkikoulun kuulumisia
Leikkikoulun kesä on ollut pitkä ja kuuma. Kesätaukomme kesti vain yhden viikon, muutoin olemme ahkerasti laulaneet, leikkineet, taiteilleet ja oppineet paljon uutta. 

Syyslukukausi on nyt virallisesti alkanut ja olemme saaneet ottaa vastaan joukon uusia oppilaita leikkikouluperheeseemme. Kaikki oppilaspaikat on täytetty ja lapsia on myös jonotuslistalla. 

Lukuvuoden alku menee tutustuessa uusiin kavereihin ja opetellessa koulun sääntöjä. Ensimmäisen viikon teema on “Jokainen on erilaisena arvokas”. Puhumme lasten kanssa siitä, miten kaikki olemme erilaisia ja pidämme eri asioista sekä niistä asioista, jotka meitä kaikkia yhdistävät. Taiteilemme omakuvia ja teemme sormiväreillä käsi- ja jalanjälkiä. 

Syys-lokuun oppiaiheena meillä ovat värit ja muodot. Opimme perusväreistä ja siitä, miten niistä saadaan aikaan muita värejä. Muotojen opettelussa käytämme apuna useita erilaisia askarteluprojekteja. Saamme myös tutusta taiteilija Piet Mondrianin töihin ja imitoida hänen tyyliään luodessamme omia väri- ja muotokylläisiä mestariteoksiamme. 
Syksyyn kuuluvat myös luonnollisesti puiden lehdet ja omenasato. Tarkoituksemme on maalata syyslehtiä ja omenapuita sekä paistaa omenapiirakkaa. Kuun lopulla tutustumme ihmisen viiteen aistiin. Saamme maistella, haistella, katsella, kuunnella ja kosketella. Tiedossa on paljon kaikkea kivaa!

Iloitsemme siitä, että nyt syyskaudella meillä jatkuvat viikottaiset lasten joogatunnit Hannan johdolla. Mika puolestaan pitää lapsille kolmesti viikossa muskaria ja pastoria taapaamme kahdesti kuussa sekä täällä koululla että kirkossa pidettävissä muksukirkoissa. 

Taivaan Isän siunausta teille kaikille toivottaa, 


Leikkikoulun johtaja, Pirjo Campitelli
Kari ja Erja Ahlrothin vierailu
Saimme seurakuntamme rakkaat ystävät, pastoripariskunta Kari ja Erja Ahlrothin vieraiksemme kirkolle sunnuntaina 25. elokuuta.

Kari saarnasi meille Vuorisaarnan ja heprealaiskirjeen teksteistä. Sanoma oli hyvä ja tunnelma lämmin ja rento. Saimme myös kuulla Karin upeaa ääntä hänen toimiessa palveluksen esilaulajana.

Kari ja Erja ovat siunanneet meitä vuosien aikana monella eri tavalla ja tekevät sitä edelleen. Jäämme odottamaan heidän seuraavaa vierailuaan, Herra suokoon sen olevan pian! Kiitos, Kari & Erja!
Siunattua syksyn alkua kaikille!

"mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy."

(Jesaja. 40:31)