Kesä 2019


Pastorin tervehdys

Shalom, rauhaa ja siunausta sinulle ystäväni!

Pääsiäinen jäi taakse ja nyt me elämme helluntain odotuksessa. Kristillinen seurakunta sai alkunsa, kun Pyhä Henki ensimmäisenä helluntaina vuodatettiin ja opetuslapset alkoivat rohkeasti todistaa ylösnousseesta Herrasta Jeesuksesta.

Jumalan Hengen läsnäolo on elinehto kaikelle kristilliselle toiminnalle. Meidän St. Andrew’s-kirkkomme ei voi olla elävä ja kasvava seurakunta ilman Pyhän Hengen jatkuvaa läsnäoloa,voimaa ja virvoitusta.

Huhtikuun alussa minulle tuli täyteen kaksi vuotta tämän seurakunnan pastorina. Aika on mennyt siivillä ja tekemistä on riittänyt. Haluan kiittää teitä kaikkia luottamuksesta, rakkaudesta ja rukouksista. Toivon, että jaksatte kantaa jatkossakin, sillä työsopimustani on jatkettu valtuuston päätöksellä. En kyllä itse
voisi kuvitella lähteväni nyt täältä tietäen, että lähi vuodet tulevat olemaan täynnä uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Me tulemme näkemään hengellistä kasvua niin yksilö- kuin seurakuntatasollakin. Mitä meiltä odotetaan, on se että pidättäydymme Jumalan sanassa, olemme vähässä uskollisia ja kaiken mitä
teemme, teemme vilpittömin sydämin. 
 
Uskalletaan olla aitoja, uskalletaan rakastaa ja luottaa; Herra pitää meistä huolen ja lahjoittaa meille oman rauhansa.

Tähän shalom- rauhaan kutsun teidä kaikki rakkaat, niin kauempana kuin lähelläkin Paavalin sanoin:

Hän tuli julistamaan rauhaa teille, jotka olitte kaukana, ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä. (Ef. 2:17)

Siunausta kesääsi, muista meitä rukouksin,

Mia-pastori
Puheenjohtajan palsta

Kesän tuulia

Seurakuntamme talvi- ja kevätkausi ovat olleet vilkkaita. Paljon niin perinteisiä kuin uusimuotoisiakin tapahtumia on järjestetty. Ehkä merkittävin uusista hankkeista oli Raamatun läpilukuprojekti, kiitos osallistuneille. Suuri osa seurakuntalaisista on näin kesän lähestyessä matkannut pohjoisille kotiseuduilleen ja toiminta on hiljentymässä kesämoodiin.

Seurakunnan vuosikokous pidettiin 10.3.2019. Kokouksen iso ja tärkeä päätös oli, että äänestyksen jälkeen seurakunta valtuutti tulevaisuustoimikunnan neuvottelemaan kirkkorakennuksen myynnistä ja tilojen takaisinvuokrauksesta nykyisen vuokralaisemme, espanjankielisen seurakunnan kanssa ja lisäksi valtuutti lisäksi valtuuston hyväksymään tai hylkäämään mahdollisen sopimusneuvottelun tuloksen. Työ on aloitettu määrittämällä yksityiskohtaisesti omat tavoitteemme ja vaatimuksemme. Ensimmäiset neuvottelut ostajakandidaatin kanssa on aloitettu.

Kokouksessa valittiin myös uusi valtuusto. Toivotan uuden valtuuston jäsenet tervetulleiksi työhön seurakuntamme parhaaksi. Samalla kiitän edellistä valtuustoa ja erityisesti valtuustosta pois jääneitä Esko Hulkkosta, Matti Meckliniä ja June Rantasta arvokkaasta työstä.

Henkilöstömuutoksemme jatkuvat, sillä Sarai Paavola palaa toukokuun alussa takaisin Suomeen. Toimistotöiden uudelleenjärjestelyt ovat vielä kesken, mutta toukokuussa toivomme saavamme suomalaisen vapaaehtoisen, joka voisi hoitaa ainakin osan Sarain nykyisistä tehtävistä. Lisäksi Michael Poutiainen hoitaa osan Sarain tehtävistä ja toimii pastorin tukena käytännön järjestelyjen hoitamisessa.

Pastorin jatkoviisumiprosessi on loppusuoralla ja toivomme saavamme sen päätökseen pian, jotta pastori pääsee ansaitulle ja rentouttavalle kesälomalleen Suomeen.

Sinä osoitat minulle elämän tien. Minä saan nähdä sinun kasvosi, sinä täytät minut ilolla. (Apt. 2:28)

Pertti Pietarinen, Kirkkovaltuuston Puheenjohtaja
Syntymäpäiväsankarit
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Erityiskiitokset vapaaehtoisille:
Pertti & Annukka
Glenn & Susanna
Aili
Kaivaten muistamme:
Riitta HuttunenMatti Launonen
"Oi saanhan joukkoon autuaitten kanss
ystäväini ja omaisten
mä päästä kerran
luo armon Herran.
Oi saanhan sen!"
(VK 631)
Toimiston terveisiä

En voi uskoa, että tämä päivä tuli näin nopeasti. Päivä jona minun täytyy sanoa näkemiin. Hyvästit ovat minun heikkouteni. Nille, jotka eivät tiedä vielä mistä on kysymys; olemme muuttamassa Suomeen. Kirjottaessani tätä tekstiä, minulla on vain kaksi yötä jäljellä lähtöön. Matkustan äitini ja koiramme Pennyn kanssa. Mieheni Rodney tulee perässä parin viikon päästä, kunhan hän on saanut kontin matkaan ja automme myytyä.

Olen ollut ihmeissäni ja liikuttunut, etenkin viime sunnuntain jälkeen. Te kaikki teitte läksiäisitäni todellisen juhlan! Haluan kiittää teitä kaikkea rakkaudestanne ja tuestanne! Tämä vuosi St. Andrew’s-kirkolla on ollut ihmeellistä aikaa! Työskentely täällä oli minulle rukousvastaus. Kun muutin Suomesta Floridaan kolme vuotta sitten, olin hieman hukassa. Fysioterapeutin tutkintoani ei hyväksytty, eikä mikään ovi täällä oikein auennut, kunnes tapasin pastorimme Mian!

Mian ja Mikan kanssa työskentely on ollut etuoikeus. Meistä on tullut todellinen perhe. Olemme oppineet toisiltamme niin paljon. Kuinka upeaa onkaan palvella Jumalaa yhdessä, ja siinä samalla huomata mitä Jumala tekee niin sinussa itsessäsi kuin ympärilläsi! Olemme voimaanuttaneet, rakastaneet sekä rakentaneet toisiamme. Mia ja Mika ovat minulle todella rakkaita! Toivon, että rakastatte heitä yhtä paljon! He tarvitsevat rakkauttanne, apuanne ja tukeanne Jumalan valtakunnan työssä. 

Viimeinen ajatus, jonka haluaisin jättää teille on sama, jonka jaoin sunnuntaina. Rakastakaa ehdoitta ja älkää pelätkö! Kun olemme huolissamme tai pelkäämme, monesti lukitsemme sydämemme. Huomiomme keskittyy omiin tunteisiimme tai jopa toisten ihmisten elämään puuttumiseen. Pelko ei anna luottamukselle ja toivolle tilaa. Pelko saa meidät unohtamaan, kuka Jumala todella on. Rammattu sanoo “täydellinen rakkaus karkottaa pelon” ja “Jumala on rakkaus”. Jumala itse kulkee sinun kanssasi! Kun ymmärrät, että hän on sinun kanssasi, et tarvitse muuta. Sinun ei tarvitse pelätä, mitä elämässäsi tapahtuu tai mitä muut sinusta ajattelevat, kun luottamuksesi ja identiteettisi on hänessä! Mitä arpia sinulla onkaan, anna Taivaan Isän parantaa ne. Rakasta rohkeasti, vaikka ihmiset eivät rakastaisikaan sinua takaisin! Nykymaailmassa tavoitellaan vain voittoa, jopa ihmissuhteissa. Maailma sanoo, että meidän pitää ensin olla jonkin arvoisia, jotta voimme ansaita jonkun rakkauden, luottamuksen, hyväksynnän tai etuoikeutetun aseman. Oikeasti sen kuuluu mennä juuri toisinpäin. Ensin tulee rakkaus. Kun ymmärrämme, kuinka paljon meitä rakastetaan, näemme myös arvomme. Kun löydämme todellisen rakkauden lähteen, emme näe ainoastaan itseämme Herramme silmin vaan myös toiset ihmiset. Jumalan rakkaus on ehtymätön ja ikuinen.

Teitä rukouksin muistaen ja kaivaten,

Sarai Paavola
Uusi valtuusto on aloittanut työnsä.
Kuvassa (vas.): Raija Reittamo, Peter Mäkilä, Suvi Manner-Smith (siht.), Mia-pastori, Naomi Fox, Pertti Pietarinen (pj.), Sauli Stolt (vpj.), Lauri Kanervikkoaho
Musiikkiuutisia
Viimeinen vuosi on ollut minulle henkilökohtaisesti erityinen ja kiva täällä kirkollamme. On olut ilo, siunaus ja etuoikeus saada tehdä töytä meidän toimistopäälikkömme Sarain kanssa. Hänestä on tullut rakas ystävä ja koen kuin olisimme samaa perhettä. Sarain lähtö jättää ison aukon meidän työtiimiimme
täällä toimistolla.

Alkuvuosi on olut kiireinen kaikine konsertteineen ja muine tilaisuuksineen. Kaiken olemme saaneet tehdä Jumalan kunniaksi. Kiitän kaikkia laulajia ja muusikoita, jotka ovat palvelleet jumalnpalveluksissa, konserteissa, rukouspiireissä ja gospel-illoissa. Vapaaehtoisten mukanaolo on elinehto
seurakunnallemme ja elävöittää kaikkea toimintaa.

Sunnuntain jumalanpalvelukset muuttavat osittain seurakuntasaliin kesänajaksi. Olemme myös suunnitelleet muutamia erityisiä jumalanpalveluksia, joissa saamme kuulla perinteisestä hieman poikkeavaa musiikkia tuttujen sävelten rinnalla. Me kaikki saamme yhdessä eri tavoin ylistää Taivaallista Isäämme! Kesällä kirkkokuorot ovat tauolla, mutta muutoin saamme laulaa yhdessä ja erikseen molemmilla kielillä kesänaikana pidettävissä palveluksissamme. Kaikki kesän toiminta löytyy seurakunnan nettisivulta tai kalenterista.

Hyvää kesää!

Michael Poutiainen

Pääsiäiskuulumisia
Tänä keväänä kirkkoväki sai kokea erikoisen siunaavia pääsiäisajan tapahtumia.

Kiirastorstain tilaisuus oli hiljainen iltapäivä, jossa pastori Mia puhui Jeesuksen viimeisistä ajoista maan päällä ennen hänen kuolemaansa. Viimeisen ateriansa jälkeen opetuslastensa kanssa hän nöyränä pesi heidän jalkansa ja kehotti heitä tekemään samoin toisillensa. Jeesus antoi heille myös uuden käskyn: "Rakastakaa toisianne niin kuin minäkin olen rakastanut teitä". 

Pitkäperjantaina kirkkosali puettiin mustiin. Suuren ristin päällä riippui musta vaate kuvaten Jeesuksen kuolemaa meidän syntiemme edestä. Pastori Mia aloitti luomiskertomuksesta Mika Poutiaisen hiljaisen urkumusiikin soidessa. Elimme Jeesuksen äidin tuntein Jeesuksen kärsimyksen, kuoleman ja viimeisen henkäyksen pastorin koskettavan saarnan kautta. Lopuksi saimme polvistua vielä mustiin puetulle alttarille kukin omine ajatuksinemme kiitollisina Vapahtajamme uhrityöstä. 

Pääsiäisaamu Lake Worthissa valkeni lämpimän aurinkoisena. Kirkkoon oli tullut paljon kansaa kuulemaan pääsiäisen ilosanomaa. Alttari oli koristettu tuoksuvin pääsiäisliljoin niin Jumalan kunniaksi kuin seurakuntalaisten omaisten muistolle. Alttarin musta vaate oli vaihdettu valkoiseen, joka kuvasi ilosanomaa: Jeesus on ylösnoussut! Rohkaisevan saarnan jälkeen nautimme Herran ehtoollisen, jonka aikana Pirjo Pedersenin viulu soi kauniisti Mika Poutiaisen pianomusiikin säestyksellä. Juhlan tuntua lisäsi myös Eino Grönin laulusoolot, samoin kiitosvirret ja Raamatun lukukappaleet. Pääsiäisaamu toi meille kaikille toivoa ja rohkaisua Vapahtajamme ylösnousemisen kautta.

Herkullinen kahvitarjoilu seurasi tilaisuutta, jossa myös muistettiin Elias Rajaniemen syntymäpäivää. 

St. Andrew’s-kirkossa sinua kuunnellaan, arvostetaan, opetetaan ja neuvotaan sitä tarvittaessa.
                                                                                                                                   
Anja Laurila
Leikkikoulun uutiset: touko-,kesä- ja heinäkuu 2019
Toivomme, että kaikilla oli siunattu pääsiäinen. Oppilaamme lauloivat molemmissa jumalanpalveluksissa palmusunnuntaina. Toivottavasti nautitte heidän kuulemisestaan!

Kouluvuoden loppu lähestyy nopeasti. ”Valmistuminen” on aivan kulman takana (perjantaina 24.5. klo. 15.30) ja me harjoittelemme jo ahkerasti laulujamme ja tanssejamme. Kaikki ovat tervetulleita liittymään joukkoomme tuona päivänä - tarjoamme hienon esityksen (ja virvokkeita). Tänä vuonna 10 oppilastamme jättää meidät siirtyäkseen lastentarhaan (tai muuttaakseen muualle) elokuussa ja meillä on jo uudet oppilaat kirjautuneina heidän tilalleen. Huhtikuussa kaiken pääsiäistouhun jälkeen me vietimme maapallopäivää, opimme ympäristönsuojelua ja kierrätystä sekä teimme taideprojekteja kierrätysmateriaaleista. Jatkamme näiden teemojen parissa toukokuussa.

Äitienpäivä on myös toukokuussa, joten valmistelemme erityisen hienoja yllätyksiä äideille kierrätysprojektiemme, puutarhatöittemme ja valmistujaisten harjoitusten lomassa. 

Koulu on suljettu maanantaina 27.5. Memorial Dayn takia. Kesäkuun kolmantena päivänä alkaa kesäleirimme.
 
Kesäkuu alkaa hauskasti meriaiheisesti! Maalaamme kaloja, luomme meduusoja, opimme tuntemaan ja luokittelemaan simpukoita sekä tutustumme erilaisiin mereneläviin.

Isänpäivä on 16.6., mitä varten lapset tekevät kortteja ja lahjoja isilleen. Päätämme kuun merirosvoleikeillä rosvohatut päässä etsien haudattua aarretta!

Koulu suljetaan 1-5.7. ajaksi itsenäisyyspäivän johdosta. Tämän pienen loman jälkeen rakennamme raketteja ja lähdemme avaruuteen. Opiskelemme kuuta, planeettoja ja tähtiä ja leikimme astronautteja. 

Hauskaa ja turvallista kesää!
Ilmoituksia
Huom! Tulossa kesä-heinäkuussa kaksi mielenkiintoista valokuvaesitelmää Timo Vainionpäältä. Seuraa nettisivuja ja USAsuomeksi-sivustoa. 
ST. ANDREW'S-KIRKON STIPENDIT HAETTAVISSA 30.5. asti.
Hakupapereita saa kirkon toimistosta tai tilaamalla sähköpostitse. 
Ilmoitathan toimistolle, jos haluat että jatkossa sinun lahjoituksesi kirjataan. Pyrimme kesän jälkeen vain kirjaamaan niiden jäsenten lahjoitukset, jotka meille ovat siitä ilmoittaneet.
Sunday Services
9:30 a.m. Jumalanpalvelus
11:30 a.m. English Service

Vietämme ehtoollisjumalanpalvelusta kuun 1. ja 3. sunnuntaina.